Demokrat Zafer

Hilti ile kâğıttan dijitale geçişi kolaylaştıran uygulamalar

İmza attığı yazılım, servis ve ürünleri ile teknolojik uygulamaların inşaat endüstrisinin dijitalleşme iklimine uyum sağlamasını kolaylaştıran Hilti, giderek büyüyen proje ölçeklerini ve karmaşık süreçleri de çok daha efektif hale getiriyor. Bu kapsamda bulut tabanlı bir tasarım metodolojisi olan PROFIS Engineering ve yapıların tasarım aşamasından yıkım aşamasına kadar geçen sürecin dijital olarak izlenebilirliğini sağlayan BIM çözümleri sunduklarını ifade eden Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, teknolojiyle birlikte hızlanan inşaat endüstrisinin kabuk değişimine öncülük etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Yapı üretim sürecinin her evresinde inşaat profesyonellerinin işini kolaylaştıracak yazılım, servis ve ürünler sunan Hilti, bütünsel hizmet anlayışıyla sektöre çözüm ortaklığı yapıyor. Dijital dönüşüm vizyonları kapsamında inşaat endüstrisinin dijitalleşme serüveninde rol almak için çalışmalarına hızla devam ettiklerini ifade eden Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, “PROFIS Engineering’in bulut tabanlı yazılımı sayesinde mühendislere istedikleri zaman, istedikleri cihazdan erişim imkânı sağlayarak işlerin aksamadan yürümesi konusunda yardımcı oluyoruz. Dünyanın konuştuğu BIM alanındaki uygulamalarımızla da geleceğin yapılarını bugünden inşa etmek için inşaat profesyonellerinin yanında yer alıyoruz” dedi.

Belirsizlikleri ortadan kaldırarak şeffaf iş akışı sunan BIM ile maksimum verimlilik

Teknolojinin her alanda olduğu gibi inşaat sektörünün temelini oluşturan mimari projelerde de alışılmış sistemleri değiştirip dönüştürdüğünü söyleyen Özgecan Işıltan; “Konvansiyonel yöntemlerin artık mevcut hızı yakalamakta zorlandığı günümüzde, sürdürülebilir değer yaratmak ve hata oranını en aza indirerek verimliliği maksimize etmek için devreye dijitalleşme giriyor. Bunlardan biri olan ve projenin tüm süreciyle ilgili 3 boyutlu bir bilgi paylaşımı oluşturan BIM yani Yapı Bilgi Modellemesi, ilgili prosesleri hızlandırıp kolaylaştırıyor. Hilti olarak iş süreçlerinde veri takibinin hatasız bir biçimde sürdürülmesini sağlayan Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ile projelerin yapımı sırasında pek çok kişi tarafından sürekli güncellenen bilgilere bütünsel ve kesintisiz bir biçimde ulaşılmasını ve bu verilerin dijital olarak takip edilmesini sağlıyoruz. BIM uygulamalarımız sayesinde profesyoneller, projenin ilerleyen süreçlerinde meydana gelebilecek sorunları daha proje tasarım aşamasındayken görebiliyor. Projenin tüm detaylarını mimari modelleme ve mimari görselleştirme aracılığıyla görünür hale getiren bu teknoloji, işlerin tekrarlanmasını engelleyerek zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor” şeklinde konuştu.

Gelişmiş BIM kütüphanesiyle bütüncül çözüm ortağı

İnşaat sahalarında bütüncül bir dijital sistem yarattıklarını ve bunun önemli bir kısmını oluşturan BIM uygulamalarının IT teknolojilerinin gelişmesiyle inşaat ekosistemi için kritik bir önem taşıdığını ifade eden Özgecan Işıltan; “İnşaat endüstrisi, diğer sektörlere göre yapısı gereği teknolojik gelişmelere mesafeli yaklaşıyordu. Ancak verimliliği üst düzeye taşıyan BIM uygulamalarının kısa vadedeki etkisi, bu dirençli yapıyı zayıflatarak yeniliklere daha açık bir sistem oluşturdu. Hilti olarak BIM uygulamaları ile projelerin gerçeği yakalamasını sağlıyor, dijital model tabanlı iş akışı sayesinde her adımda kontrolü profesyonellerin ellerine bırakıyoruz. İş akışı tamamen dijitale geçtiği için hem kâğıt üzerinde oluşabilecek manuel hataları ortadan kaldırıyor, hem de daha konforlu bir çalışma deneyimi ortaya koyuyoruz. Bu sisteme geçiş yapan herkes için çok gelişmiş bir BIM/CAD kütüphanemiz de mevcut. Hilti ürünlerinin 3D ve 2D BIM/CAD objelerini bulunduran geniş bir içeriğe erişmeyi mümkün kılan bu kütüphane ile 3D çalışmaları doğrudan AutoCAD®, Revit® ve Tekla Structure programlarına ya da .ifc dosya formatı sayesinde ilgili yazılımlara aktarmayı sağlıyoruz” dedi.

Türkiye’de BIM kullanımını yaygınlaştırmak için yeni bir iş birliğine imza attı

İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde kullanımı zorunlu olan BIM’in Türkiye’de de yaygınlaşması için çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve bu konuda gerekli temasları sürdürdüklerini söyleyen Işıltan; “Hilti olarak güvenli yapıların vazgeçilmezi olarak gördüğümüz, sektörümüze verimlilik, uyumluluk ve sürdürülebilirlik getireceğine inandığımız BIM uygulamalarının sektöre entegrasyonunun hızlandırılması için çalışıyoruz. BIM’i Türkiye’de yaygınlaştırmak ve daha iyi bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunmak için BIM4TURKEY ile iş birliği yapıyoruz. Gelecekteki akıllı şehirlerin daha hızlı inşa edilebilmesi için garantör olarak benimsediğimiz BIM’in hem yazılım hem de bir düşünce tarzı olarak yerleşmesi için çalışmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

PROFIS Engineering mühendislik tasarımlarını hızlandırıp kolaylaştırmak için tasarlandı

Hilti bünyesinde geliştirdikleri yazılımlarla inşaat endüstrisini dijital dönüşüme entegre etmek istediklerini dile getiren Özgecan Işıltan; “İnşaat sektöründe komplike iş süreçlerini kolaylaştıracak ve güvenliği en üst düzeye çıkaracak teknolojilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Biz de şirket olarak sadece ürün ve hizmet sunmanın ötesine geçerek inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu dijitalleşmeye ivme kazandıracak yazılımlar hayata geçiriyoruz. Ankraj uygulama tasarımları için geliştirilen bulut tabanlı PROFIS Engineering yazılımımız, inşaat profesyonellerinin en karmaşık ve zorlu bağlantı detaylarına sahip projelerin bile üstesinden kolaylıkla gelmelerini sağlıyor. Bu yazılım, karmaşık hesaplamaları otomatikleştirerek üzerinde çalışılacak hesaplama işlemlerini en aza indiriyor. Ankrajların ve taban plakalarının CAD/BIM modelleri için gerekli yol haritasını oluşturan PROFIS Engineering, şantiyelerin dijital çözüm ortağı olarak süreçlere hız kazandırıyor. Verilerin manuel olarak aktarılmasını ve olası hataları ortadan kaldıran sistemimiz, bulut tabanlı çözümler aracılığıyla ekipler arasında gerçek zamanlı olarak iş birliği yapmayı sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Hilti ve Hilti Türkiye Hakkında

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 39 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde 1941 yılında doğup, bugün yaklaşık 30 bin çalışanı ile global jenerik marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına ilk kez 1982 yılında giren ve 15 yıl distribütörlük olarak temsil edilen Hilti, 1997 yılından bu yana ise Türkiye’de yüzde 100 yabancı sermayeli bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye, başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu. Ekonomiye sağladığı katma değer dışında İnsan Kaynakları alanındaki çalışmalarıyla da öne çıkan Hilti, Great Place to Work Enstitüsü tarafından belirlenen “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde yer alıyor. 2014-2018 yılları arasında “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” sıralamasında ilk 10 şirket arasında yer alan Hilti Türkiye ise 2021 yılında gerçekleştirilen Great Place to Work anketinde çalışanlarının yüzde 91’i tarafından “çalışmak için harika bir yer” olarak değerlendirildi.

hilti.com.tr

Hilti Türkiye Sosyal Medya Hesapları

linkedin.com/company/hilti-turkey/

instagram.com/hilti.turkiye/

facebook.com/HiltiTurkey

Sosyal Medya İçin Hashtag

@hilti.turkiye

#Hilti

#HiltiTürkiye

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ