Demokrat Zafer

Bursa için dev zirve!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa turizmi için önemli olan buluşmanın detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa için dev zirve! Acente araştırmasında ilginç sonuçlar…

Dört mevsim turizmin doya doya yapılabileceği eşsiz bir kentte yaşıyoruz. Kışın dağıyla, yazın deniziyle turizm yapılabilen ender kentlerdeniz. Tarih ve kültürel avantajlarımız da bir hayli fazla.

Fakat, Bursa olarak turizm pastasından hak ettiğimiz payı da alamıyoruz.

Dün, Bursa’nın turizm potansiyelinin yükseltilmesi için Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde önemli bir buluşma vardı.

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği ve Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen zirvede Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Kültür ve Turizm MüdürüTÜRSAB, GÜMTOB’un yöneticileri, otelişletme ve turizm acentası sahiplerinin katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de katıldılar.

Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk’ün açış konuşmasının ardından İstanbul merkezli 500’ün üzerindeki turizm acentası ile Bursa’ya dönük yapılan anketin sonuçları da açıklandı.

Sektörün irili ufaklı tüm temsilcilerinin katıldığı toplantıda Bursa’nın turizmden daha çok pay alması ve daha fazla turist çekebilmesi için neler yapılması üzerinde duruldu.

Birliğin Bursa’ya daha turist getirebilme adına yurtdışındaki tanıtım ve yurtiçi fuarlara katılım çabalarına değinildi.

Sektör temsilcilerinin öneri ve isteklerinin de dinlendiği toplantıda Çarşıbaşı Meydan Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte kentin turizm potansiyelinin daha da artacağı üzerinde duruldu.

Acenta araştırmasında ilginç sonuçlar

Bursalı Referans Araştırma şirketinin gerçekleştirdiği anketten ilginç sonuçlar çıktı. Bursa’nın kültür turlarında Kapadokya’dan sonra en çok ilgi gören destinasyonlar arasında yer aldığı açıklandı.

Yabancı turistler açsından da Bursa’nın İstanbul, Antalya ve Kapodakya’nın ardından en çok görülmek istenen 4. destinasyon olduğu tespit edildi.

İstanbullu turizm acentalarının Bursa’daki eksikleri de ilginçti.

Otopark eksikliği, trafik sıkışıklığı, otel fiyatlarının yüksekliği, eğlence-yeme içme gibi mekanların yetersizliği Bursa’nın handikapları olarak öne çıkmış.

Araştırma sonuçlarını Bursalı kimi turizm acentası sahipleri eksik ve yetersiz buldular. Bursa’daki otel fiyatlarının ise İstanbul’un yarısı bile olmadığının altını çizdiler.

Toplantının Bursa için yararlı geçtiğini düşünüyoruz.

Zira yoğun bir katılımın ve ilginin olduğu buluşmada Bursa’nın iç ve dış turizmine dönük artıları, eksikleri, ihtiyaçları da masaya yatırılmış oldu.

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin Vilayet’ten Büyükşehir’e geçmesinin ardından da kenti tanıtıcı yazılı ve görsel materyallerde artış olduğu, yurtiçi ve yurdışı fuarlarda da Bursa’nın daha çok öne çıkarılmaya başlandığını görüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ