Demokrat Zafer

TK Elevator Avrupa fabrikalarında yüzde 100 yeşil enerjiye geçti

2050 itibarıyla net sıfır emisyon hedefleyen TK Elevator, bu doğrultuda düşük karbonlu gelecek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor

TK Elevator, 2030 yılı itibarıyla tüm faaliyetlerinde doğrudan emisyonlarını azaltma ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma hedefine bir adım daha yaklaştı. Şirketin Avrupa’daki asansör ve yürüyen merdiven üretim tesislerinde, bu yılın başından itibaren sadece yeşil enerji kullanılmaya başlandı. Avrupa’da atılan bu güçlü yeşil adımlardan gurur ve mutluluk duyduklarını belirten TK Elevator Türkiye CEO’su Artuğ Özeren, şirket olarak 2050 yılına kadar karbon emisyonunu ‘net sıfıra’ düşürme amaçlı çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.

Sürdürülebilirlik hedeflerine doğru büyük bir kararlılıkla ilerleyen TK Elevator, bu kapsamda üretim faaliyetlerinde önemli bir aşama daha kaydetti. Şirketin İspanya ve Almanya’daki asansör ve yürüyen merdiven üretim tesislerinde bu yılın başından itibaren yüzde 100 yeşil enerji kullanılmaya başlandı. Asansörlerden yürüyen merdivenlere, yürüyen bantlardan diğer inovatif ürünlere kadar çok geniş bir ürün yelpazesindeki üretimi doğrudan etkileyen bu karar, TK Elevator’ı tüm faaliyetlerinde doğrudan emisyonlarını azaltma ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma hedefine bir adım daha yaklaştırdı. Ayrıca, şirketin Avrupa asansör ve yürüyen merdiven operasyonlarındaki yeşil enerji payını da yüzde 50’ye çıkardı.

“Düşük karbonlu gelecek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz”

TK Elevator’ın yaptığı çalışmalarla küresel ısınma ile mücadeleye katkıda bulunma konusunda son derece kararlı olduğuna dikkat çeken TK Elevator Türkiye CEO’su Artuğ Özeren, “Şirketimiz düşük karbonlu gelecek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Kararlı iklim koruma planlarımız; filomuzun hibrit ve elektrikli araçlarla yenilenmesi, sürdürülebilir malzeme tedariki ve döngüsel ekonomi ilkelerinin her alanda uygulanması gibi girişimleri kapsıyor. Tüm bunların yanı sıra Birleşmiş Milletler desteğiyle başlatılan ve sıfır emisyonu hedefleyen ‘Sıfır için Yarış’ kampanyasına katılıyor, şirket olarak karbon emisyonumuzu 2050 yılına kadar ‘net sıfıra’ düşürmeyi amaçlıyoruz. Küresel ısınmayı 1,5°C’de tutmayı amaçlayan ‘1.5°C İçin İş Dünyası Harekete Geçiyor’ girişimini de destekliyoruz. Avrupa’da başlayan yeşil enerji girişimi de her düzeydeki doğrudan emisyonlarımızı azaltma hedefimize ulaşmak için attığımız somut adımlarımızdan sadece birisi. Bu kararın bina ve kamusal altyapıların gizli karbon ayak izinin azaltılmasına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Şirket olarak küresel operasyonlarda kullanılan elektriği 2030 itibarıyla yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan sağlama amaçlı çalışmalarımızı da kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Çevre konusundaki örnek çalışmalarıyla uluslararası arenada kabul görüyor

TK Elevator’ın çevre konusundaki örnek çalışmaları uluslararası arenada da kabul görüyor. Şirketlerin ve şehirlerin çevresel etkilerini açıklamalarına yardımcı olmasıyla tanınan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan CDP (Carbon Disclosure Project-Karbon Saydamlık Projesi); TK Elevator’ın iklim değişikliğiyle mücadelede üstlendiği öncülük rolüne arka arkaya ikinci defa A notu verdi. TK Elevator ayrıca, uluslararası alanda tanınan derecelendirme kuruluşu Sustainalytics tarafından en son yapılan küresel ESG (Environmental, Social and Corporate Governance-Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetişim) risk derecelendirmesinde makine sanayi sektöründeki 500’den fazla şirket arasından birinciliği göğüsledi. Bu sonuç, şirketin benimsediği sürdürülebilirlik yaklaşımı ve iş başarısının birbirlerinden ayrılmaz olduğu prensibinin doğruluğunu bir kez daha kanıtladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ