Demokrat Zafer

EA Medya’da Cennet Cankılıç Dönemi!

Bünyesinde İnci Sözlük, Uludağ Sözlük, İnci Caps, Haberself, Sosyotrend gibi Türkiye’nin dijital mecrasına yön veren önemli markaları barındıran, enBursa.com ile de Bursa’nın yerelden evrensele açılan haber sitesi olarak internet gazeteciliğine yeni bir soluk getiren ve aylık aktüel dergi En Dergi ile de gücünü etkinleştiren EA Medya’nın yeni CEO’su belli oldu. 33 yılı aşkın meslek hayatı ile basın camiasının en etkili ve tecrübeli isimlerinden Gazeteci Cennet Cankılıç, EA Medya Grubu’nun yeni yayın döneminde CEO olarak görev yapacak.Meslek yaşamı boyunca muhabirlikten yöneticilik kademesine kadar basın sektörünün her kademesinde görev yapan, yazıları ile siyasetin ve kent gündeminin nabzını tutan Cennet Cankılıç, EA Medya Grubu’nun CEO’su olarak göreve başladı.

Mesleki tecrübesi ile EA Medya Grubu’na güç katacak olan Cankılıç, aynı zamanda 14 Mart Pazartesi gününden itibaren enBursa.com’da yer alacak yazılarıyla da okurları ile buluşacak.

Yeni yayın dönemiyle ilgili açıklamada bulunan Cennet Cankılıç “EA Medya gerek dijital mecralarıyla, gerek yazılı ve görsel  mecrası ve gerekse de dijital haberciliğin amiral gemisi olan enBursa.com ile etkinliğini her geçen gün arttıran bir dinamizme sahip.Yakın zamanda okurlarımızın karşısına yeni yerimizde, güçlü ve yenilenmiş kadromuzla,tarafsız ve güvenilir habercilik çizgimizde, yeni bir vizyon ve yeni bir solukla çıkacağız.Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

Bu arada yayın hayatını Atatürk Kent Ormanı’nda yer alan medya tesisinde sürdüren enBursa.com, kısa süre sonra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda hazırlıkları süren yeni yerine taşınacak.

CENNET CANKILIÇ KİMDİR?

Bursa basının en etkili kalemlerinden, sürekli basın kartı sahibi ve 2 çocuk annesi Cennet Cankılıç, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Meslek yaşamına 1989 yılında İstanbul’da Günaydın gazetesinde başladı. 1990 yılından itibaren Bursa’da önce Günaydın gazetesinde muhabirlik, ardından Marmara Bölge sorumlusu olarak görev aldı. Show Basın Yayıncılık’ta Bölge Sorumlusu olarak çalıştıktan sonra sırasıyla Haber Gazetesi, Bursa Hakimiyet Gazetesi, Olay Gazetesi, Bursa Hayat , Bursa Haber gazetesi ve Yeni Dönem gazetesinde günlük köşe yazıları kaleme aldı. AS TV, Olay TV, Bursa TV ve Line TV’de de çok sayıda programa imza attı. Yeni dönem yayıncılığın adresi enbursa.com ile İnternethaber.com’da  ve ritimhaber.com’da da yazıları yayınlanan Cennet Cankılıç, Havadis16 Medya adı altında kurumsal iletişim ve danışmanlık, yayıncılık firmasının da yöneticiliğini yapıyor.

Mesleki yaşamının yanısıra Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği ,Kızılay Bursa Şubesi, Osmangazi Yörük Kültür Dayanışma Derneği, 2026 Hayme Ana Anadolu Yörük Türkmen Derneği, Ahmet Tanpınar’ın Şehirleri, Başkentler Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği gibi çeşitli STK’larda etkin görevlerde bulunan Cennet Cankılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyasi çalışmalar da yaptı. 22 Temmuz 2007 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olurken, 2010-2011 arası AK Parti Bursa il Başkan Yardımcılığı ile AK Parti’nin ilk Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Hikmet Şahin’in siyasi danışmanlığı görevlerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ