Demokrat Zafer

Bunun hesabını birileri versin!

Bursa’da neler oluyor! Son zamanlarda ilimizde gelişen olaylara farklı üslubu ile geniş pencereden bakan köşe yazarı Yenişehir Havaalanı’nın son durumunu ve Tahtakale girişinde tartışmaları da beraberinde getiren çok katlı binayı yazılarına taşıdı. Plansız şehirleşmenin bedelini Bursalıların ödediğini her yazısında örnekleri ile belirten enbursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal; “Türk Hava Yolları’nın Bursa seferleri iptal edildi. Yenişehir’den son uçuş 27 Mart’ta gerçekleştirilecek, sonra havaalanı tadilata alınacak.

Konuyu CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şahin Sevinç duyurdu.

Bilindiği gibi 2 Nisan ile 23 Ekim tarihleri arasında Tük Hava Yolları yaz tarifesine geçiyor. 23 Ekim ile 2 Nisan arasında ise kış tarifesi uçuşları oluyor. Bursa’dan Muş ve Trabzon’a uçak seferleri yapılıyor(du).

CHP’li Şahin Sevinç, “Biz Adana, Malatya, Antalya, Diyarbakır’a sefer beklerken elimizden olanlar bile alınıyor, bizi İstanbul’a mahkum ediyorlar” dedi.


Konuyu AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ile de görüştüm. Uçak seferleri için yoğun çaba gösteren Dr. Esgin bu yeni duruma ilişkin şu bilgileri verdi:

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’nin turizm alanlarını yolcu taşıyacak uçaklara ihtiyaç var. Geçici olarak uçaklar oraya tahsis edildi. Ülke çıkarları açısından önemli bir durum. Yine de bir istisna yapılabilir mi? Anadolu Jet Bursa’ya çalışmaya devam eder mi? Bu konularda gerek il başkanımız gerek eski başbakan yardımcımız gerekse biz yoğun görüşmeler yapıyoruz.”

Skandal inşaat tıraşlanacak!

25 Şubat günü bu köşeden ‘Buna skandal denmez de ne denir?’ başlığıyla bir yazı kaleme almıştım.

Tahtakale’de, Temiz caddenin kenarında tarihin göbeğinde yükselen devasa inşaata dikkat çekmiş, Hanlar bölgesi temizlenirken, Bursa kalesinin surlarının karşısında böylesine yüksekliği olan inşaata izin verilmesini eleştirmiştim.


Öncelikle eleştirim inşaat ruhsatı veren Osmangazi Belediyesi’neydi. Eleştiri oklarımı yönelttiğim ikinci adres, Hanlar bölgesini açma çalışmalarını takdirle izlediğim Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelikti.

Hanlar bölgesinde 37 binayı yıkarken, tam karşısında Temiz caddede 8 katlı binaya imar izninin verilmesi nasıl gözden kaçtı?

Türkiye’nin, Bursa’nın kaynaklarının aktarıldığı böylesine müthiş bir adımın atıldığı yerin karşında 21/50 yükseklikte binalar dikilmesi skandal değil miydi?


Yazının içinde imara izin verilmesi nedeniyle Anıtlar Kurulu’nu da eleştirmiş, dönemin başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu olduğunu aktarmıştım.

Neslihan Hoca aradı, teknik bilgiler verdi.

İmar planının 1991 yılında yapıldığını, 1999 ile 2008 arasında Kurul’da görev yaptığını, o dönemde planda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Neslihan Dostoğlu, “Anıtlar Kurulu yönetim toplantısı dışında kimseyle özel görüşmedim. Üniversiteye gelenleri bile kapıdan geri çevirdim” dedi.


Bu arada belirtmiş olayım ki, Atatürk caddesinin kıyısında Tahtakele’nin kenarındaki bu çirkin binaya ilişkin Osmangazi Belediyesi iki katın yıkımı için kamulaştırma kararı verdi.

Konuyu CHP Grup Sözcüsü Avukat Sefa Yılmaz ile konuştum.

Konu Meclis’e geldiğinde Komisyon’a havale ettiler. Devre arasında Komisyon toplandı ve 8 kat, 6 kata düşürüldü. Bu durum bize gösteriyor ki, Osmangazi Belediyesi’nde pek çok örneği olduğu gibi ruhsatlar masa başında veriliyor. Yerinde incelenmeden verildiği için belediye ciddi bir zarara uğruyor. Şimdi biz iki katın kamulaştırılmasının bedelini kimden soracağız.? O bölgedeki rayiç bedeller düşünülürse 2-3 milyon lira kamulaştırma bedeli çıkacak. Belediyenin zaten borcu var. 90 milyon lira daha borçlanmak için Meclis’ten karar çıkarıldı. Bunun hesabını birileri versin!”

Kim hesap verecek?

CHP’li belediye olsa kıyamet kopar, İçişleri Bakanlığı, yandaş tetikçi yazarlar devreye girer.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ