Demokrat Zafer

Kadın İnsanlığımızın Ortak Emaneti ve Değeridir!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Alfatlı, “Dünya Kadınlar Günü’nü, ülkemizde ve tüm dünyada ,kadınlara yönelik işlenen suçların engellenememesinden dolayı duyduğumuz üzüntü ve utancın gölgesinde kutluyoruz.

Öncelikle ve acilen, bu meseleyle yüzleşmek, milletçe, el ele, bütün imkanlarımızı kullanarak, iş birliği yapmak ve çözümler bulmak mecburiyetindeyiz.”dedi.

Alfatlı, “Konunun, milletimizin öncelikli meselelerinden biri haline geldiğini; devletin, eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet kurumları başta olmak üzere, tüm gücüyle hızlı ve kapsamlı bir çalışma yapması zaruretini; bu vesileyle tekraren ve önemle ifade etmek istiyorum.
Hemen her gün çeşitli vesilelerle karşılaştığımız başta “kadına şiddet”olmak üzere insana ve canlılara şiddet olaylarının, milletimizin vicdanında kanayan bir yara olmasının yanında, bahse konu olan suçların engellenmesi, bu dönemde, halkımızın, devletimizden en büyük beklentilerinden biri olarak ayrıca dikkat çekiyor.
Kadın, kutsal saydığımız, insanlığın ortak değerlerinin korunması ve yükseltilmesi açısından, “anne” “eş” ve “ilk öğretmen” olmaları nedeniyle çok önemli ve değerli bir konumda yer alır.
Bir toplumun, inanç, ahlak, huzur ve gelişmişlik düzeyleri, bu nedenle, o toplumda kadına verilen önemle ve değerle doğrudan ilişkilidir.
Mutlu, huzurlu, güvenli bir ülke ve millet olma yolunda, yarınlara hazırlanırken, yarınları planlarken, problemlerimize çözüm ararken, göz önünde bulundurmamız gereken en önemli hususlardan biri, eğitimde, meslek edinmede, iş hayatında, kamusal alanda, devlette, siyasette ve sosyal alanda ayrımcılıkla mücadele etmek olmalıdır.
Şiddet mağduru olan, hayatlarını kaybeden kadınlarımıza, kızlarımıza rahmet diliyorum.

Tüm dünyada yaşanan savaşların en büyük mağdurları , önce çocuklarımız ,kadınlarımız ve yaşlılarımız olmuştur.

Kadınlarımızın, şiddetle ve ayrımcılıkla mücadelelerinde, yanlarında ve destekçileri olduğumuzu inanç ve kararlılıkla tekrar hatırlatıyor, bu hassasiyetleri taşıdığımız sürece yarınlara umutla bakabileceğimiz inancıyla, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sağlıklı ve savaşların olmadığı güzel ve huzurlu günler diliyorum .dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ