Demokrat Zafer

Güçlü Türkiye için güçlü kadın şarttır.

İYİ Parti Bursa İl Kadın Politikaları Başkanı Hüsniye Pıtırlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kadınların kanunlarla tanınmış hakları metinlerde kalmayıp hayata geçirilmelidir” dedi.

Kadınlara karşı her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı verilen mücadelenin devam edeceğine vurgu yapan Hüsniye Pıtırlı’nın açıklaması şöyle:
Bugün, kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların, yaşamın her alanında uğradığı  baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür.  Aslında  yüzlerce yıllık bir mücadelenin adı  ve kadınların eşitsizliğe,  adaletsizliğe karşı haykırışlarının bir simgesidir. Yüzyıllar öncesinde başlayan, her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı bu mücadele, bugün ne yazık ki hala devam etmektedir. Ülkemizde ise tablo daha vahimdir.   Kadına yönelik şiddet , taciz ve kadın cinayetleri oranı her yıl katlanarak artmakta, neredeyse her gün bir kadın cinayeti  haberi  ile sarsılmaktayız.
Kendilerinde, kadına karşı  her türlü şiddeti  hak gören  zihniyet nedeniyle, ne yazık ki, 2022 yılı Türkiye ‘sin de bile, en önemli hak olan yaşam hakkı için  halâ çok büyük mücadeleler vermekteyiz.
Öyle ki sokağa adım attığımız andan itibaren tedirginiz ve tedbirli olmak zorundayız.
Otobüse bindiğimizde kendimize güvenli bir köşe bulmak zorundayız.
Attığımız her adımda, verdiğimiz her kararda, kadın olduğumuz için hesap vermek zorundayız.
İş yaşamında bile,  düşük ücretle ve geri planda ki görevlere getirilmemek için her daim mücadele  etmek zorundayız.

KADINLARIMIZ ENDİŞELİ…
Oysa toplumu ayakta tutan aile, aileyi ayakta tutan ise kadındır.  İnancımızda  ise  kadın,   el üstünde tutulması  gereken bir emanet, güzel muamele edilmeyi hak eden  eş,  ayakları altına cennet serilen  annedir. Geleneğimizin aksine  bugün  hak  ettiği yerin çok gerisinde olan Türk kadını,  artık çocuklarının geleceği adına da endişe duyar hale gelmiştir.
Ne yazık ki,  devlet gücünün tek bir kişide veya grupta toplanması, tarihteki örneklerinde olduğu gibi, zaman içinde güç zehirlenmesine yol açmış ve bugün milletçe  yaşadığımız  acı sonuçları  doğurmuştur. Türkiye, başta ekonomik olmak üzere sağlıkta, eğitimde  ve daha bir çok alanda  sorunlarla boğuşur hale  gelmiştir. Son dönemlerde iyice tırmanan pahalılık ve yoksulluk özellikle  biz kadınlar için çile haline dönüşmüştür. Gençlerimiz  mutsuzdur. Bu sebepten  beyin göçü hızlanmış, işsizlik nedeniyle biz annelerin en değerli varlıkları olan  çocuklarımız  geleceğe dair umutlarını  yitirmişlerdir.
Bizler İYİ Parti’liyiz. Türkiye İYİ olacak dedik ve  İYİ bir Türkiye için yola çıktık. Partimiz kısa sürede, başta kadınlar olmak üzere, milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir.  Bize göre kadın siyasi karar alma mekanizmalarında yer almalı ve görünürlüğü sadece sosyal politikalar alanında değil her alanda olmalıdır. Partimiz cinsiyet eşitliliği kavramını benimsemiştir. Bu çerçevede tüzüğümüz bilinçli bir şekilde kadın kotası ifadesini kullanmamış ve “en az yüzde 25 cinsiyet kotası uygulanır” söylemini tercih etmiştir.
Güçlü Türkiye için güçlü kadın şarttır.
Bizler,  İYİ Parti olarak kadınların kanunlarla tanınmış haklarının metinlerde kalmayıp gerçek hayatta uygulanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

ÜRETEN KADINLARIN YANINDAYIZ
Bu bağlamda genel başkanımız Meral Akşener’in başlattığı ve  tüm illerimizde hızla kurulmaya devam eden Güneşin  Kadınları Kooperatif’ini Bursa’da da hayata geçirdik.
Üretici ve emekçi  kadınlarımıza pazar alanları sağlamak, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek vermek, ekonomik olarak güçlendirmek amacı ile kurduğumuz kooperatifimiz, kadınların  ekonomik şiddete, devamında cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete karşı da  güçlenmesini amaçlamaktadır. Bursa’da “bende üretiyorum ama pazar bulamıyorum,  el emeği göz nuru ürünlerimin aile bütçeme ekonomik katkı olarak geri dönmesini istiyorum” diyen tüm kadınlarımızı kooperatifimize davet ediyoruz.
İYİ  Parti Bursa Kadın Politikaları Başkanlığı olarak, bugün bu meydanda,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, kadınlarımızın gerek çalışma hayatında, gerek aile hayatında karşılaştıkları sorunları  dinlemek ve bir nebze olsun çözüm bulabilmek için,  standlarımızda çok değerli uzmanlarımızla sizleri dinliyoruz.
Ayrıca  bu anlamlı gün nedeniyle, siz değerli  kadınlarımıza, mikrofon uzatarak günümüz Türkiye’sinde kadın olmanın zorluklarını sorduk. Ne yazık ki bir sorduk bin ah işittik.
Basın açıklamamızın ardından, konularında deneyimli uzmanlarımızla ve  röportajlarla  sizleri başbaşa bırakıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta genel başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ