Demokrat Zafer

PARSEKER: “GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN ÜRETEN KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye Genç İş İnsanları (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Güçlü bir toplum için üreten kadınlara ihtiyacımız var. Refah seviyesi yüksek bir ülkenin en büyük teminatı kadınlardır” dedi.

Türkiye Genç İş İnsanları Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yayınladığı mesajda, toplumu oluşturan en önemli yapı taşı olan kadınların önemine dikkat çekti. Parseker, Türkiye’nin kadın hakları ve özgürlükleri konusunda birçok medeniyete öncülük etmesine karşın kadınların birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

PARSEKER, “EN ÖNEMLİ SORUN KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARI”

Başkan Parseker, Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli sorunlarından birinin kadınlara yönelik şiddet olduğuna dikkat çekerek, “Araştırmalara göre dünyada her 3 kadından biri hayatında en az 1 kez şiddete maruz kalıyor. Ülkemizde ise benzer tablonun söz konusu olduğunu görebiliyoruz. Kadınların yaşadığı diğer sorunların başında ise, toplumsal ve kültürel baskı, eğitim-öğretim, çalışma imkânlarından yoksun bırakılmak, iş yerinde ayrımcılık ve gelir adaletsizliği yer alıyor.   Ülkemizin son yıllarda atmış olduğu adımlarla kadınların eğitim ve öğretim hayatına katılma oranı, kadınların istihdamdaki payı ve gelir adaletsizliği gibi konularda önemli bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

“REFAH SEVİYESİ YÜKSEK BİR TOPLUMUN EN BÜYÜK TEMİNATI KADINLARDIR”

Parseker konuşmasında, “Türk kadınının kahramanlığı ve vatanseverliği sayesinde en zorlu süreçlerde ülkemiz ayakta kalmayı başarmış ve birçok zafere imza atmıştır. Dün olduğu gibi bugün de kadınlarımızın gücüne ihtiyacımız var. Çalışma hayatında kadın istihdamının artırılması ve karar mercilerinde görev almaları yönünde iş dünyası olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Güçlü bir toplum için üreten, karar veren, sorumluluk alan kadınlara her zaman ihtiyacımız var. Refah seviyesi yüksek bir toplumun en büyük teminatı kadınlardır. Kadına değer vermeyen toplumlar ne kadar gelişmişlikten uzak kalmış ise, kadının özgürce yaşadığı, değer gördüğü toplumlar ise bir o kadar yüksek refah seviyesine ulaşmıştır. ‘Güçlü kadın, güçlü toplum’ anlayışıyla kadınlarımızın her zaman yanındayız. Her şeyin en güzeline layık olan Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ