Demokrat Zafer

Kişiye özel uyku deneyimi: SUI SLEEP

Türkiye’nin kişiye özel lateks yatak tasarlayan, yeni nesil ilk online uyku markası olan SUI SLEEP, en kaliteli malzemelerle, kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda uyku enstrümanları tasarlayıp Türkiye’nin her yerine 1 haftada-teslim ediyor. Her biri sipariş üzerine, kişiye özel üretilen yetişkin yataklarının yanı sıra, yenidoğan döneminden çocukluk dönemine kullanılabilen Baby&Kid modeli ile birlikte marka uyku deneyimini genişletmek için yastıklar, yorganlar ve nevresim takımları da sunuyor.

Bir aile şirketi olarak yola çıkan SUI SLEEP, 2018 yılında markalaşma sürecine girerek, geçmişten gelen deneyimlerini ve birikimlerini yenilikçi bir yaklaşımla bugüne taşımaya karar vermiş. Latince bir kök olan “Sui” nev – i şahsına münhasır anlamına geliyor. İstenilen her özel talebi karşılayabilen SUI SLEEP, standart dışı bir ölçüde yatak siparişi bile gelse aynı sürede üretip, teslimatını aynı hızda gerçekleştirebiliyor. Yatakları teslim ettikten sonra başlayan 100 gecelik deneme süresi içinde, deneyim gerçekleştiren herkese kesintisiz iade ve değişim hakkı sunuluyor. Geleneksel yatak markalarına göre yatak sektörüne farklı bir bakış açısı ve yeni bir soluk getiren SUI SLEEP’in web sitesi WWW.SUISLEEP.COM’da yer alan uyku testi, herkesin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlamaya ve onlar için en doğru yatağı tasarlamaya imkân tanıyor. “Örneğin, çift kişilik yataklarda bile iki tarafın ihtiyaçlarını ayrı ayrı değerlendiriyoruz ve gerekirse yatağın sağını ve solunu farklı tasarlıyoruz. Burada yatağı tasarlarken öncelikle kullanıcının nasıl bir yatak istediği yani yumuşaklık – sertlik derecesi devreye giriyor. Ardından en çok tercih ettiği uyku pozisyonu. Örneğin yan yatanların omuz bölgesinde batma hissi olmaması, yüz üstü yatanların bel bölgesinde sıkışma hissinin olmaması gibi dikkat ettiğimiz detaylar var. Tüm bu süreç en fazla 1 hafta sürüyor.” SUI SLEEP ekibi, bu sözleriyle üretim aşamasında gösterdikleri özene değiniyor.

İlk çıkardıkları kişiye özel yatak modelinin ardından Baby&Kid modelini de lanse eden marka, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şekillenerek ürün gamını geliştirmeye özen gösteriyor. Her zaman önceliklerinin sağlıklı, uzun ömürlü ve aynı zamanda fonksiyonel ürünler üretmek olduğunun altını çizen SUI SLEEP, aslen bir bebeğin doğduğu günden itibaren hayatının her döneminde ona eşlik etmek istiyor. 2021 yılında ilk defa yatak dışında tekstil ürünlerine de giriş yapan SUI SLEEP’in ürün gamında yatakların dışında nevresim takımı, yorgan ve yastıkları da bulunuyor.

ATÖLYEDE UYKU DENEYİMİ

SUI SLEEP’in Şişli Bomonti’de yer alan atölyesine gelen herkes, hem imalat aşamasını tüm şeffaflığıyla görebiliyor hem de ürünleri deneyimleyebiliyor. Atölyeye randevu sistemi ile misafir kabul eden marka, misafirlerinden buraya gelmeden önce uyku testini yanıtlamalarını rica ediyor. Geldiklerinde ise onlara özel bir demo hazırlamış oluyorlar. Bu hazırlanan ‘demo yatak’ alışılmıştan biraz farklı oluyor. Çünkü tamamen çıplak yani içinde kullanılan her bir malzemeyi, katmanları misafirler tek tek görebiliyor.

Yetişkin yataklarında Hamm Design ve Lagu markaları ile iş birliği yürüten Sui Sleep yataklarını bu markaların showroom’larında da görüp sipariş verebiliyorsunuz. Bebek ve çocuk kategorisinde iş birliği yaptığı markaları şöyle sıralayabiliriz: İstanbul’da Kidsliving Etc., Nanu Bedtime, Woody&Happy, 3MOMS, Balhome Kids, Crocodily, Chocolate Kids;  Bursa’da Kids&Nests ve 10NNO; İzmir’de, The Little Concept Store ve Antalya’da ise Milk.

“Yaptığımız işin insanların hayatına nasıl bir etkisinin olduğunun farkındalığıyla çalışıyoruz ve bir gün herkesi iyi uyku ile buluşturmanın hayalini kuruyoruz.”

UYKUNUN SAĞLIKLI YAŞAM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

“Uykunun sağlıklı hayat üzerine etkileri aslında saymakla bitmez. Biz hep uykunun mutlulukla bir ilgisi var diyoruz. Her gece uyku ile bedenimiz ve zihnimiz bir tazelenme, yenilenme sürecine giriyor. Gün içerisinde sayısız bilgi ve veriye maruz kalan zihin ve beden bir anda kendini kapatıp gereksiz her şeyi sistemden dışarı atmak üzere bizi bir yenilenme sürecine sokuyor. İyi uyku, beynimizin öğrenme, ezberleme becerilerini etkilediği gibi mantıklı kararlar almamız konusunda da büyük bir rol oynuyor. Yine uyku esnasında bağışıklık sistemimiz de kendini toparlıyor. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde bunu hepimiz çok iyi gözlemledik. İyileşme sürecinde doğru beslenme ve takviyeler ne kadar önemli ise vücudun dinlenip kendini yenileyebilmesi için bedenin uyumaya, dinlenmeye, arınmaya ihtiyacı oluyor. En başta dediğimiz gibi aslında iyi, sağlıklı bir yaşam denildiğinde egzersiz, beslenme ve uykuyu birbirinden ayırmadan, kendimize özenle ve şefkatle yaklaşmamız gerekiyor. Bugün uyku sorunu yaşayan pek çok insanın, beslenmesini düzene sokmakta zorlandığına şahit oluyoruz. Çünkü iyi uyku vücudumuzda insülin dengesini düzene sokuyor. Yani daha dengeli bir iştahımız oluyor, sağlıklı yiyecekleri tercih etmemiz kolaylaşıyor. Kısacası uyku sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazı. Ve biz de uykunun hayatımıza olan etkisinin farkındayız. Yatağın da kaliteli bir gece uyku konusunda baş role sahip olduğunu biliyoruz.” SUI SLEEP

www.suisleep.com

Atölye adresimiz:

Merkez Mah. İyiniyet Sok. No:13 Bomonti, Şişli – İstanbul

SUI SLEEP
www.suisleep.com
@suisleep
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ