Demokrat Zafer

Teleferik Pazar alanında eylem!

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Teleferik Pazar alanında zamlara karşı açıklama yapan Yıldırım halkı “Bu zamlarla yaşanmaz” dedi.

Teleferik Pazar alanında bir araya gelen Yıldırım halkı 27 Mart’a kadar ilçenin birçok noktasında basın açıklamaları gerçekleştirerek miting yapacak.

Teleferik Pazar alanında yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’da destek verdi.

“Yeter artık geçinemiyoruz zamlar geri alınsın” pankartı açan Yıldırım halkı adına basın açıklamasını Nermin Kaya Okudu.

Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor

Ülkemizde emeğiyle alınteriyle yaşayan yurttaşlarımız Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşamaktadır diyen Kaya, “Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor. Evine et değil dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmiyor. Çay simit hesabı ile iktidara gelenler, milleti kuru ekmeğe muhtaç ettiler” dedi.

20 yıllık AKP iktidarının ve özellikle son 4 yıllık tek adam döneminin ülkemize faturası çok ağır olduğunu vurgulayan Kaya, “Ülkemizi her alanda geriye götürüp adeta ekonomik çöküşe sürükledi. Zam furyası altında sefalete sürüklenen, enflasyona ezdirilen, günde 9-10 saat çalışıp da evine ekmek götüremeyen işçi ve emekçilerin, geleceksizlikle karşı karşıya kalan gençlerin, her gün haklarına göz dikilen tacize, tecavüze şiddete uğrayan, işsizlik ve güvencesizlikle sınanan kadınların, açlık sınırının altında yaşamaya zorlanan emeklilerin, üretemez hale gelen köylülerin, borç içinde kıvranan küçük esnafın tahammülü kalmadı” dedi.

“Zamlar geri çekilsin”

Kara kışın ortasında bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde vatandaştan daha fazla fedakârlık beklemek aymazlık olduğunu söyleyen Kaya, Fedakârlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Talebimiz son bir yılda emekçilerin üzerine karabasan gibi çöken elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve temel gıda ürünlerine yapılan zamların geri çekilmesidir” dedi.

Nermin Kaya Yıldırım halkının taleplerini ise şöyle sıraladı:

1.Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlar fahiştir, kabul edilemez derhal geri alınmalıdır.

2. Maddi imkânsızlık nedeni ile elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp, halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir.

3. Enerji kuruluşları acilen kamulaştırılmalı, enerji yoluyla halkın soyulması durdurulmalıdır.

4. Tarıma destekler artırılmalı gıda üretimine yapılacak destekler ve üretilenlerin kooperatifler aracılığıyla halka ulaştırılması sağlanmalı, başta ekmek olmak üzere tüm gıda ürünleri halkın alabileceği seviyeye çekilmelidir.

5. Hızla artan fiyatlar karşısında ücretleri eriyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilmelidir.

Başkalarının yaptığı yanlışın bedelini ödemek istemiyoruz

Açıklamada konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise şunları söyledi; “Bu zamların nedenlerini sormazsak sorunu çözemeyiz. İktidar üretmek yerine dışardan almayı tercih etti. Bu ülkenin kaynakları özelleştirmelerle yabancı ve kendisi ile yandaşlara peşkeş çektiler. Alım gücümüz azaldı. Özelleştirmeler, ithalat, kendi yandaşlarını zengin etmek ve kendi suçlarının bedelini halka ödetmek istiyorlar. Bizlerde başkalarının yaptığı yanlışın bedelini ödemek istemiyoruz diyoruz. Bir tarafta saltanat öbür tarafta yoksulluk. Bu toplum bunu hak etmiyor. Bu zamların sorumlusu iktidardır. Bu iktidar artık ülkeyi yönetememektedir. Bu sorunların çözümü acil erken seçimdir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ