Demokrat Zafer

İnsani haklar ile ilgili insanları bilinçlendirmek için seminer ve konferanslar düzenliyoruz!

İNSANİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMA TOPLULUĞU (İ.HAK)

“Kurtuluş için bir önder, bir kahraman beklemeyin, o kahraman sizsiniz.”

TEMEL İLKELER:

1-) Topluluğun temel amacı; hukuka ve insan haklarının özüne yönelik baskı ve uygulamalara karşı mücadele etmek, insanların haksızlıklar karşısında yalnız kalmasına engel olmak, bu konuda mücadele etmek isteyen insanların birbirini tanımasına ve yardımlaşmasına köprü olmaktır.

2-) Topluluk hukuka ve insani hakların özüne aykırı kanun, tüzük, kararname, yönetmelik ve genelgelerin kaldırılması yahut değiştirilmesi için, adalet önünde; din, dil, ırk, cinsiyet, görüş, yaşam tarzı ayırımı yapılmasına karşı mücadele eder, zayıfın güçlü karşısındaki adalet arayışına destek olur.

3-) Topluluk siyasi amaç taşımamaktadır. Topluluk insanlığın faydasına yapılan söylem ve uygulamaları destekler, insani haklara aykırı uygulama ve söylemlerin ise karşısında olur. Toplulukça yapılan eleştiriler; partiler, şahıslar ve ideolojiler üzerinden değil, (mümkün mertebe) ilgili kurum ve kavramlar üzerinden yapılır.

4-) Topluluk adına yapılacak paylaşım ve açıklamalarda; insanları sokağa dökecek, şiddete sevk edecek açıklama ve kışkırtmalardan kaçınılır, topluluğun temel amacının YARDIMLAŞMA olduğu her zaman vurgulanır. Topluluğun haksızlıklar ile mücadelede kullanacağı araçlar; hukuk ve medyadır.

5-) Topluluk bir lider veya önder çevresinde değil, ilkeler çerçevesinde bir araya gelir ve varlığını sürdürür. Hukuki anlamda toplulukta merkezden yönetim yoktur, topluluklar faaliyet ve hizmet planlarını bulunduğu bölgenin (İl, ilçe, semt) ihtiyaçlarına göre serbestçe düzenlerler ve yönetim şeklini kendileri belirlerler, ihtiyaç duyulduğunda diğer topluluklar ile irtibat kurarak bir araya gelir, ortak kararlar alır. Toplulukların yapılanmasına örnek olarak; “Türk oba sistemi “ gösterilebilir.

6-) Kurucudan veya kurucular kurulundan gelen talep ve isteklerin uygulanması isteğe bağlıdır, bununla birlikte birbirinden bağımsız yönetilen toplulukların yoğun bir irtibat ve yardımlaşma içinde olması, toplulukların diğer beldelerdeki topluluklardan, kurucu ve kurucular kurulundan gelen öneri ve yardım taleplerini (makul bir gerekçe olmadan) reddetmemesi topluluk amaçlarının ve nezaketin bir gereğidir.

7-) Topluluk ilkelerine aykırı davranışlarda bulunan toplulukların yöneticileri veya topluluğu siyasi ve şahsi çıkarları için kullananlar; kurucular kurulunca oluşturulan disiplin kurulunca savunmaları alındıktan sonra (savunmalarının yeterli görülmemesi halinde) dışlanır ve “İnsani Hak ve Özgürlükleri Koruma topluluğu-İ.Hak” ismini ve logosunu kullanmaları yasaklanır. Topluluklarda ilkelere uymayan yöneticilerini aynı şekilde görevden alabilirler, uyuşmazlık halinde kurucular kurulunun hakemliğine başvurulur. ( Not: Disiplin Sistemi ile ilgili detaylar “istek halinde” topluluk yöneticilerine gönderilir.)

AMAÇLANAN HİZMETLER:

1-) İnsani haklara aykırı baskılar ve haksızlıklar ile karşılaşan mağduriyete uğramış insanlara yardım etmek, onlara hukuki yollar göstermek, (mağdurun isteği halinde) avukat temin etmek. İnsani haklar ile ilgili insanları bilinçlendirmek için seminer ve konferanslar düzenlemek.

2-) Tıbbi ihtiyaçları olan ve bu ihtiyaçları giderir iken insani haklarının (Özellikle Hasta haklarının) çiğneneceğinden endişe duyan insanlara yol göstermek, güvenilir, konusunda uzman doktor, hastane, sağlık kuruluşlarını önermek. Hasta olarak insani hakları çiğnenen kişilere hukuki yardımda bulunmak, uzman avukatlara yönlendirmek. Tıp konusunda uzmanlığı olan kişilerin seminerler vermesini sağlamak, ilk yardım ve benzeri kursları düzenlenmesini organize etmek, kurum ve kuruluşlarca verilen bu tip kurslardan toplulukları haberdar etmek.

3-) İnsani haklara aykırı uygulama ve muameleler sebebi ile zor durumda kalan, haksız bir şekilde işten atılan ve iş de bulamayan insanlara yiyecek yardımı yapmak.

4-) İnsani haklara aykırı uygulama ve muameleler sebebi ile zor durumda kalan, haksız bir şekilde işten atılan ve iş de bulamayan insanların iş bulmasına yardımcı olmak.

5-) İş kurmak isteyen insanların iş kurmalarına, müşteri bulmalarına yardımcı olmak, özellikle Organik (Zehirsiz) tarımsal ve hayvansal üretim yapmak isteyen insanlara yardımcı olmak, yol göstermek.

6-) Üretici ve tüketici kooperatifleri kurulmasına yardım etmek ve üreticiden tüketiciye aracısız ürün satışını yapmak isteyenlere yol göstermek, destek olmak, müşteri bulmalarına yardımcı olmak.

7-) Köy hayatına geçmek isteyen insanların topluluk vesilesi ile tanışmasına, bir araya gelerek köy hayatına (Oba hayatına) geçmesine köprü olmak. Organik (Zehirsiz) tarım ve hayvancılık ile uğraşmak isteyen insanlara yerleşim yeri, tarım toprağı, hayvan ağırı bulmak konusunda yardım etmek. Köylerde (Obalarda) ve tarım işlerinde işçi olarak çalışmak isteyen insanlara yardımcı olmak.

TOPLULUKLARIN OLUŞTURULMASI YÖNTEMİ;

1-) İnsanların öncelikle çeşitli sosyal ortamlarda veya sosyal medyada kurulacak sayfa ve guruplarda birbirlerin bulmalarını sağlamak.

2-) Ardından da halka açık bir alanlarda (Örneğin; kafeterya-çay ocaklarında) bir araya gelerek yüz yüze tanışmalarını, sorunlarını tartışmalarını, birbirlerini anlamalarını sağlamak.

3-) Bu suret ile birbirlerini tanıyan ve aralarında güven oluşan insanlar arasından topluluğun ihtiyacı olan görevleri yapabilecek bir yöneticiler (A gurubu) oluşmasını sağlamak, bu (A) gurubunun yönetim sistemlerini belirlemeleri, ardından kişilerin yetenek ve eğitimlerine göre görev taksimi yapmaları, görev alanların; (kendilerine yardımcılar edinerek) yaptıkları hizmetleri arttırmaları şeklinde olur.

Yönetim sistemi ve görevlendirmeler, bu görevler içeriği hakkında (talep edenlere) örnek teşkil edecek detaylı bilgiler gönderilir.

Av. Cüneyt Bülent Şeker

(Kurucu)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ