Demokrat Zafer

BRONZ HEYKELLERİN HİKAYESİ

Seramik sanatçısı Arzu Martin’in bronz materyaliyle tanışmasıyla ortaya çıkan karakter heykelleri, “Awakening” isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. Arnavutköy Artgallery Istanbul’da 2-30 Nisan 2022 tarihleri arasında izlenebilecek olan sergi, özü ile bağlantıda, birlik ve beraberlik içinde yaşayan karakterlerle tanıştırmak için hazır.

On sekiz yıl kadar önce çamurla tanışan ve o günden beri kendini çamurla daha iyi ifade ettiğine inanan sanatçı Arzu Martin, Meercat Sanat Atölyesi’nde seramik üzerine çalışırken ilk büst denemesini gerçekleştirmiş. Ardından ünlü seramik sanatçısı Mara Gülerşen’in Seramik Atölyesi’nde seramik sanatını geliştirmeye devam etmiş.

“Çamur bana içsel yolculuğumda, zaman zaman yol arkadaşı, zaman zaman da yol gösterici

olarak eşlik etti. Bu yolda yarattığım karakterlerimin gerçek kimliklerini belirlemede önemli

rol oynadığına inandığım malzeme olan bronzla Füge Demirok Heykel Atölyesi’nde tanıştım.

Burada ruhumun rehberliğinde ellerim çamurla yaratmaya devam ediyor. Karakterlerimle

kurduğum bu huzurlu dünyanın varlığı bana kuvvet veriyor.” sözleriyle yarattığı karakterleri ve yaratım sürecini özetleyen sanatçı, uzun süredir içinde olduğu meditasyon ve içe dönüş yolculuğu sayesinde bu bronz heykelleri ortaya çıkarmış.

Tüm fotoğraflarımızda Erhan Tarlığ imzası bulunmaktadır,

Fotoğraflarımızın yüksek çözünürlüklü versiyonlarını https://we.tl/t-q97PpsnJ6u bu adreste bulabilirsiniz.

“Çağdaş Amerikalı filozof Rollo May’in dediği gibi endişe ve kaygı çağı olan 21. Yüzyılda huzur ve dayanışmaya özlem duyarak; sizleri, birbirine saygılı, hiyerarşinin olmadığı, özü ile bağlantıda, birlik ve beraberlik içinde yaşayan, gizemli karakterlerim ve onların dünyası ile tanışmaya davet ediyorum.” Arzu Martin

Arnavutköy Artgallery Istanbul

Bebek Arnavutköy Cad. No:75

Besiktaş, Istanbul

www.arthouse34.com

+90 212 257 0667

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ