Demokrat Zafer

OSCAR ADAYI PENÉLOPE CRUZ’U KAPAĞINA TAŞIYAN MİLLİYET SANAT’IN MART 2022 SAYISI RAFLARDA!

Sanatın her alanında birbirinden özel röportaj, yazı ve haberleriyle Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısı okurlarla buluştu! “Paralel Anneler” filmiyle Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanan ve aynı kategoride Oscar’a aday gösterilen Penélope Cruz; kanser tedavisinin ardından umut veren bir karakterle ekranlara dönen Canan Ergüder ile Ayın Söyleşisi; İclal Aydın’ın “Üç Kız Kardeş” adlı romanı ve dizi uyarlaması üzerine röportajı; Sabancı Müzesi’nin Abdülmecid Efendi’nin sıradışı dünyasına bakan sergisi; Cem Davran ve Hakan Gerçek’in yeni oyunları “Samanyolu’nu Bilir misiniz?” üzerine söyleşisi; İstanbul Filarmoni Derneği’nde yaşananlar ve çok daha fazlası… Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısının kapağında okurları, kendisine Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran ve aynı kategoride Oscar adaylığı getiren Pedro Almodóvar filmi “Madres paralelas/Paralel Anneler”de ışıltılı performansıyla travmalara şifa olan Penélope Cruz karşılıyor. Derginin sinema sayfaları, başrolünde Robert Pattinson’ın yer aldığı ve bu ay vizyona girecek “The Batman”in incelemesi, 2022 yılı Oscar Ödülleri’nin favorilerine dair kapsamlı bir dosya, Tilda Swinton ve Peter Dinklage’ın kariyerlerine yakından bakış sunan derlemeler, Atilla Dorsay’ın Ingmar Bergman imzalı “Persona” üzerine yazısı ve Adana Film Festivali’nin En İyi Film’i “Yaramaz Çocuklar”ın yönetmeni Ahmet Necdet Çupur röportajıyla devam ediyor.

Mart sayısında Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’nin konuğu, bir yıllık kanser tedavisi sürecinden sonra “Oğlum” dizisiyle ekranlara dönen Canan Ergüder oluyor. Dizide sert bir hikâyenin umut veren kişisi pedagog Demet’i canlandıran Ergüder ile Maro, dizi, annelik, kanser ve her zaman devam etmenin bir yolunu bulan hayat üzerine içten bir sohbete imza atıyor.

Plastik sanatlar sayfalarında; Mahmut Celayir’in İş Sanat Kibele Galerisi’nde devam eden retrospektifi “Peykerun”, Adana’nın en kapsamlı sanat galerisi olarak genç iş insanı Elif Sezer Çaylı tarafından hayata geçirilen Kuzgun Art Space, Sabancı Müzesi’nde açılan “Şehzade’nin Sıradışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” başlıklı sergi, Londra’da Royal Academy of Arts’ta açılan “Francis Bacon: Man & Beast” (İnsan ve Canavar) sergisi üzerine yazıların yanı sıra “Akaşa” sergisinde buluşan sanatçı Raşit Altun ile şair Sertaç Çıralı, Odunpazarı Modern Müze’nin direktörü Defne Casaretto, “Exposé” sergisinin küratörü Doç. Dr. Ebru Yetişkin ve sanatçı Lal Batman gibi isimlerin röportajları gibi içerikler dikkat çekiyor.

Küçük’ün İstanbul Filarmoni Derneği’nde yaşananları kaleme aldığı yazıyla öne çıkan müzik sayfalarında ayrıca dream pop ikilisi Beach House’un sekizinci stüdyo albümü “Once Twice Melody” ve Belçikalı müzisyen Selah Sue’nun yedi yıl aranın ardından çıkarmaya hazırlandığı yeni albümü “Persona”nın incelemeleri gibi birçok farklı içerik yer alıyor. Azerbaycan’ın geçtiğimiz yıl en çok dinlenen kadın sanatçısı olan ve tamamı Türkçe sözlerden oluşan trap-pop türündeki “Bela” şarkısını yayınlayan Hiss ile yepyeni bir röportaj da Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısında müzikseverleri bekliyor.

Derginin sahne sanatları sayfaları, 35 yıllık dostlar Cem Davran ile Hakan Gerçek’in beraber yönetip rol aldıkları “Samanyolu’nu Bilir misiniz?” adlı yeni oyunu anlattıkları röportajla açılıyor. Seçkin Selvi’nin, Kumbaracı50’nin yeni oyunu “Biraz Eksik Yaz Gecesi Biraz Fazla Rüyası”nı ele aldığı sayfalarda ayrıca “Şehirde Kimse Yokken” oyununun başrolü Elçin Sangu ile yönetmeni Lerzan Pamir’in ve “Hayat Der Gülümserim” oyununda beş farklı kadına can veren Sema Keçik’in röportajları yer alıyor.

Mart 2022 sayısının edebiyat sayfalarında Aslı Tohumcu yeni kitabı “Cevizin Şarkısı”nı; filozof, sosyolog ve hukuk teorisyeni Renata Salecl “Cehalet Tutkusu” adlı yeni kitabını; İclal Aydın diziye uyarlanan romanı “Üç Kız Kardeş”i; Nazlı Eray yeni çocuk kitabı “Karga Feramuz’un Aşkı”nı; piyanist ve besteci Anjelika Akbar “Her İnsan Bir Bestedir ve Hayat Sesten İbarettir” adlı kitabını anlatıyor.

Podcast sayfasının yeni sayıdaki konuğu ise, İKSV’nin “Dile Kolay” adlı podcast serisini hazırlayan İKSV Kurum Kimliği ve Yayınlar Direktörü Didem Ermiş Sezer ile Mümkün İletişim Kurucu Ortağı İlkay Baliç oluyor.

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ