Demokrat Zafer

KIRIKHAN MTAL LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KİMYA ÜRETİMİNE ADIM ATTI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde üretim tesisine sahip olan Koruma Şirketler Grubu, Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu eğitim yılı faaliyete geçen Kimya bölümüne desteğini sürdürüyor. Kimya bölümünün laboratuvarını endüstriyel ürünlerle kuran Koruma Şirketler Grubu, öğrencilerin üretirken öğrenebilmesi için bir de üretim atölyesi kurdu. Han Kimya adıyla üretime başlayan öğrenciler, sıvı sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı, kolonya ve dezenfektan üretecek.

Mesleki eğitimin Türkiye için önemi özellikle tedarik sorunlarının yaşandığı ve yeni ürünlere hızla ihtiyaç duyduğumuz pandemi döneminde ortaya çıktı. Dezenfektan ve hijyen ürünleri üretiminde aniden oluşan bu talebe yanıt vermek için üretime başlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz dönem eğitim hayatına başlayan Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Kimya bölümü öğrencileri kimya atölyesinde sıvı sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı, kolonya ve dezenfektan üretmeye hazırlanıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZIN İSTEĞİ ÜZERİNE KURULDU

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kimya üretimi yapan Koruma Şirketler Grubu’nun bölgede eğitim veren Kırıkhan MTAL’de kimya bölümü açılması talebi geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilmişti. Bu eğitim döneminde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in isteğiyle kimya eğitimi vermeye başlayan Kırıkhan MTAL, bölümün nitelikli eğitim verebilmesi için gereklilikleri Koruma Şirketler Grubu, Kırıkhan Fabrikası ile paylaştı.

ÖNCE LABORATUVAR DESTEĞİ VERİLDİ

Kimya bölümünde eğitime başlayan Kırıkhan MTAL’nin laboratuvar ihtiyacına yanıt veren Koruma Şirketler Grubu, Kırıkhan’da yer alan üretim tesisindeki endüstriyel laboratuvar ekipmanlarını öğrencilerle paylaştı. Paylaşılan ekipmanlar sayesinde modern bir kimya üretim tesisindeki prosesleri deneyimleyen öğrenciler ve eğitmenleri daha fazlasını yapabilmek için kolları sıvadı.

ÜRETİM ATÖLYESİ FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Laboratuvar desteğinin ardından ‘üreterek, öğrenmek’ için harekete geçen Kırıkhan MTAL eğitmenleri kimya alanında bir üretim atölyesi kurulmasını kararlaştırdı. Koruma Şirketler Grubu’nun destekleriyle kurulan üretim atölyesinde öğrenciler, sıvı sabun, yüzey temizleyici, sıvı bulaşık deterjanı, kolonya, el dezenfektanı imalatıyla hem pandemi sürecinde dezenfektan ve hijyen ürünleri ihtiyacını karşılayacak hem de üreterek öğrenebilecekler. Üretim için gerekli ekipmanları sağlayan Koruma Şirketler Grubu ayrıca Kırıkhan MTAL eğitmenlerine ekipmanların kullanımı ve üretim için gerekli eğitim desteğini de sağladı.

“MESLEKİ EĞİTİMİN DEĞERİNİ BİLİYOR VE HER FIRSATTA DESTEKLİYORUZ”

Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, mesleki eğitimin Türk sanayicisi için önemine vurgu yaparak, “Sanayimizi ayakta tutan ve geliştiren ana unsur insan gücüdür. Nitelikli ve kalifiye iş gücünü sağlayabilmek için mesleki eğitim veren liselere ihtiyacımız var. Biz de bu ihtiyacı görüyor ve her fırsatta mesleki eğitim veren kurumlara destek veriyoruz. Kırıkhan MTAL’de kimya öğretimine başlanması ve öğrencilerin ‘üreterek, öğrenebilmesi’ için elimizden geleni yaptık. İnanıyoruz ki eğitmenler ve öğrencilerimizin kurduğu Han Kimya, ihtiyaç duyulan hijyen ürünlerini en iyi kalitede üreterek toplumun faydasına sunacaktır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ