Demokrat Zafer

İLETİŞİMİN GELECEĞİ VE METAVERSE ÇALIŞTAYI ALANINDA LİDER İSİMLERLE YAPILDI

Gençler İçin İyilik Derneği’nin organizasyonu ile ‘’İletişimin Geleceği ve Metaverse’’ çalıştayı alanında lider isimlerle yapıldı. İletişim ve İnsan Kaynakları Uzmanı AL Danışmanlık Genel Müdürü Ayşen Laçinel, pandemi ilan edildiğinde, gençlere moral olmak ve onları desteklemek için kurduğum dernek faaliyetlerinden biri de çalıştaylar diyerek neden iletişimin geleceği ve metaverse konusunda ortak aklı görmek istediklerini şöyle açıkladı: ‘Teknoloji ve online platformlar hayatı hızlandırdı ve kolaylaştırdı bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemde ne kadar etkin iletişimdeyiz ve geleceğin yeni dünyasına nasıl hazırlanırız? Bunu bilmek ve paylaşmak zamanı.’ dedi.

Alanında uzman isimler kendi alanlarında Metaverse evrenini yorumladı

Moderatörlüğünü de Dernek Başkanı Ayşen Laçinel’in yaptığı çalıştaya, Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Direktörü Prof. Dr. Berat Bir, Oyuncu Tamer Levent, Aray Strateji Kurucusu, Marka Stratejisti ve Danışmanı Bahar Aray, Ortak Akıl Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Sönmez, Web Medya Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Ayşula Özgen Ilgar, 1.618 Ajans Başkanı Sefa Karahan, MH Medya Grup Başkanı Mahmut Hayırlıoğlu, İletişim ve Kariyer Danışmanı Ayşen Laçinel konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören çalıştaya akademisyenler, öğrenciler, bilim ve sanat ve iş dünyasından seçkin isimler de soruları ve yorumlarıyla katkıda bulundu.

Geleceğin İletişimi ve Metaverse Dünyasına Hazırlıkta 8 Madde İle Çalıştay Sonuçları:

1) Gelişen teknoloji çağı ve online haberleşme ile zaten herkes Metaverse hazırlığında.

2) Günümüzde iletişimde en büyük problem, aynı kelimelerden aynı anlamı çıkartmamak.

Aynı dili konuşsak da kelimelere yüklediğimiz anlam başka.

3) Her yerden her işi yapabilme, yeni çalışma düzeninde yaratıcılığı arttırdı ancak bu yeni iş yaşamının da kuralları belirlenmeli.

4) Metaverse dünyasında gözlükleri takıp fiziken değil ama algıda seyahatler, toplantılar, alım satımlar yapılmaya başlanıyor. Bu Metaverse yaşamın da kriterleri belirlenmeli.

5) İletişim online ağırlıklı olsa da Metaverse’te başka dünyalar yapılansa da insan her zaman her şeyden değerli ve aslında her şey insan için.

6) Her dönem iletişimcilere her sektörde ihtiyaç var.

7) Metaverse ile yaşam bilim kurgu filmlerindeki gibi olacak. Sanal dünya ile gerçek yaşam belki de hibrit düzende sürecek hatta bazılarımız yeni sanal dünyada yaşamayı seçerken diğerleri buna karşı duracak.

8)Başka bir bakış açısı da insan hep değişikliği arar, gün gelir insan Metaverse’ten de sıkılıp doğaya doğal hayata döner.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ