Demokrat Zafer

EPSİLON’DAN ŞUBAT 2022’DE HER YAŞA ve HER ZEVKE HİTAP EDEN BİR SEÇKİ!

Aşk ve heyecan yüklü romanlar, ilham veren kişisel gelişim ve sağlık kitapları, çocuklar ve gençler için renkli ve fantastik hikâyeler, Epsilon’un her yaşa ve zevke hitap eden Şubat 2022 seçkisinde okurlarla buluştu. Epsilon logolu tüm kitaplar raflarda ve internet satış sitelerinde!

Londra’dan Sevgilerle

Sarah Jio

New York Times Çoksatanı

“Nasıl ki nergisler her bahar donmuş topraktan kendilerini gösterebiliyorsa ben de acıma dayanabilirdim.”

Zorlu bir boşanma sürecini atlatmaya çalışan Valentina, yıllardır görüşmediği annesinin öldüğünü ve ona Londra’da Kitap Bahçesi isimli bir kitabevini miras bıraktığını öğrenince Amerika’dan İngiltere’ye uzanan bir yolculuğa çıkar.

Çocukluğundan beri gerçek bir kitapsever olan Valentina Londra’nın en güzel semtlerinden birindeki kitabevini görür görmez bu masalsı yere âşık olur. Her girenin neşe ve huzur bulduğu Kitap Bahçesi, Valentina henüz bilmese de annesinin onun için hazırladığı sürprizlerle doludur. Ne var ki kitabevinin yüklü bir vergi borcu vardır ve Valentina annesinin mirasını yaşatmakla onu satmak arasında bir karar vermek zorundadır.

Londra’dan Sevgilerle, Londra’nın pastel renkli sokaklarında Valentina’nın kalbini yepyeni bir şehre açıp kayıplarını, kırgınlıklarını ve bitmiş evliliğini temize çekmesinin umut dolu hikâyesi…

Ailenizi Uzaylılara Nasıl Satarsınız?

Paul Noth

  • Happy Conklin’in kötü biri olduğuna karar vermeden önce bilmeniz gereken birkaç şey var:
  • Baba Happy Conklin dâhi bir mucit ve icatlarını ilk önce kendi çocukları üzerinde test ediyor.
  • Happy Conklin’in kendiyle aynı adı taşıyan oğlu Happy Conklin Junior’sa Sakallı Çocuk olarak da biliniyor çünkü henüz on yaşında olmasına rağmen günde üç kez tıraş oluyor.
  • Happy Conklin Junior’ın beş kız kardeşi var. Kız kardeşleri öylesine tuhaf ki Happy’nin sakallı bir çocuk olması resmen normal kalıyor.
  • Tabii, büyükanneden de bahsetmeden olmaz. Büyükanne derken torunlarına sevgiyle kurabiye yapan birini hayal etmeyin. Ailenin babası olan Happy Conklin’in icatlardan kazandığı paraya el koyup kendine krallık kuran bir büyükanneden bahsediyoruz.

Bu zorlu şartlar altında yaşayan Hap aslında ailesinin uzaylılara satmayı istemiyordu. Acımasız büyükannesinden kurtulmanın bir yolunu bulduğu için denemek istemişti sadece. Ama bunun bedelini tüm ailesi ödeyince galaksiler arası bir maceranın ortasında bulur kendini.

Alice Teşkilatı

Kate Quinn

20’den Fazla Dile Çevrilen Uluslararası Çoksatan

Goodreads Okur Ödülü Adayı

New York Times çoksatan yazarı Kate Quinn bu büyüleyici romanında iki kadını; savaş sırasında istihbarat teşkilatında görev almış bir casusla, kuzenini arayan sıradışı bir Amerikalı genç kızı buluşturuyor.

Savaşın darmadağın ettiği dünyanın bir köşesinde, üniversitede okuyan Charlie St. Clair hamiledir, evli değildir ve itibarlı ailesinin baskısı altındadır. Hayatta sahip olduğu tek şey, savaşta ortadan kaybolan sevgili kuzeni Rose’un hâlâ hayatta olabileceğine dair umududur. Annesi, Charlie’nin hamileliğini sonlandırmak üzere onu Avrupa’ya getirdiğinde Charlie kaçmaya karar verir ve Londra’ya doğru yola çıkar. Rose neredesin?

Eve Gardiner Almanlara karşı savaşa katılmak için yanıp tutuşurken, casus olarak işgal altındaki Fransa’ya gönderilir. Geniş bir istihbarat teşkilatını yöneten “Casuslar Kraliçesi” Alice (Lili) tarafından eğitilir… Savaş boyunca yaşadıkları, Eve’in zihninde otuz yıl sonra bile ilk günkü kadar canlıdır. Savaştan sonraki günlerini, kendini kaybedene kadar içerek geçirir. Ta ki genç bir Amerikalı kapısına dayanıp yıllardır duymadığı bir adı söyleyerek onu gerçeğin peşine düşmeye ikna edene kadar… Gerçek nereden göz kırparsa Eve ve Charlie oradadır artık. Geliyor musun?

Kötülük Çiçekleri tomurcuklanır, açar, büyür ama asla solmaz. Onların sadece adları değişir. Tarihin pek de yazmadığı adları… Cesur, inatçı, tutkulu ve yaşadığı zamanın ötesindeki bütün kadınların adları… Bu roman, onlarındır.

Assassin’s Creed® – Başlangıç

Del Col, Kaiowa, Lima

Mısır. Batlamyus döneminin sonlarındaki kargaşa dolu yıllar. Tehlikeli bir entrikanın ortaya çıkmasıyla birlikte İskenderiyeli Aya hayatını adaleti sağlamak adına bir Kardeşlik inşa etmeye adar. “Gizli Olanlar” adıyla bilinen bu grup, insanların özgür iradesini kontrol etmek isteyenleri öldürmek için gölgelerin içinde çalışır.

Yeni operasyon üssü Roma’da olan Aya, şimdi gözlerini yeni bir hedefe dikmiştir… Güce aç diktatör Julius Caesar’a… Ubisoft’un çoksatan video oyunundan ilham alan, Anthony Del Col’un yazdığı ve PJ Kaiowa’nın çizdiği bu macerada bizimle birlikte Suikastçı Kardeşliği’nin başlangıcına yolculuk yapın.

Einstein ile Ay Yürüyüşü – Her Şeyi Hatırlama Sanatı

Joshua Foer

Foer’ın kronik unutkan bir gazeteciden ABD Bellek Şampiyonu olmasına giden yolculuğun öyküsü, yaşamımızın tüm yönleri üzerinde belleğimizin uçsuz bucaksız ve gizli etkisini irdeliyor.

İnsanlar her yıl ortalama kırk günlerini unuttukları şeyleri telafi etmeye har­cıyor. Joshua Foer da bu insanlardan biriydi. Ama bir yıl süren eğitimden sonra kendini ABD Bellek Şampiyonası’nın finalinde buldu. Hepimizin sıklıkla unuttuğu bir gerçeği, aslında anılarımızın toplamı olduğumuz fikrini keşfetmesi daha da önemliydi.

Einstein ile Ay Yürüyüşü, zihin açıcı bir araştırmayı, belleğin şaşırtıcı toplumsal tarihini ve insanların anımsama biçimini algılayışımızı değiştirecek hileleri irdeliyor. Üst düzey “zihin sporcuları”nın verdiği eğitimleri, Cicero’nun uzun konuşmalarını ve ortaçağ düşünürlerinin kitapları ezberlerken kullandığı, antik çağlardan kalma teknikleri bir araya getiriyor.

Foer, araştırmasını zihin sporcularının dünyasından öteye, ülkenin dört bir köşesine ve kendi aklının derinliklerine taşıyarak hepimizin sahip olduğu ama sıklıkla unuttuğu bir yeteneğe derin saygı duymayı öğretiyor.

“Hafızamı geliştirip geliştiremeyeceğimi hiç düşünmemiştim ama Joshua Foer’ın kitabını okuduktan sonra artık yapabileceğimi biliyorum… Kesinlikle olağanüstü, bu yaz okuduğum en ilginç kitaplardan biri.” –Bill Gates

Kanku Badi – Yansıma

Funda Ayten

Lila, koruyucu yetiştirmek için kurulan Piramit’i sancılı aile hayatından kaçış için bir fırsat olarak görmektedir fakat Piramit, barındırdığı gizemler ile Lila’nın hayatını akılalmaz bir yöne çekecektir. Mücadele edeceği zorluklar ve psikolojik savaşların gölgesinde, Piramit’in sırlarının peşine düşecek ve gizem perdelerini aralayacaktır. Piramit’in ona hazırladığı en büyük sürpriz ise buradaki koruyuculuk görevinin tanımıdır: Onlar, dünyanın varlığından haberdar olmadığı ve insanlığı tehdit eden yaratıklara karşı mücadele edecektir. Lila, bedenindeki işaret sayesinde bu koruyucular arasında özel bir yere sahip olduğunu anlar. Ancak bu işaret ona bahşettiği özelliklerin yanında, tehditler de sunacaktır. Kanku Badi, sizi fantastik bir dünyayı keşfetmeye davet ediyor.

“Sen devam edecek olan kişisin. Artık yansıma olmadan da onları görebileceksin.”

Kayıp Dev

Rıfat Batur

Sincap ve baykuş, ormanda kalbine ok saplanmış bir devle karşılaşırlar. Dev, kendisiyle ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bu büyük adamın kim olduğunu ve nereden geldiğini bulmak için gizemli bir yolculuğa çıkarlar. Üç arkadaş bu tehlikeli yolculukta kötülüklere karşı yanlarında yalnızca iyilik, dostluk, yardımlaşma ve birbirlerine duydukları güveni taşırlar.

Koko – Korkunç Komik

Rıfat Batur

Korkular anlatıldıkça komikleşir.

Küle Dönen Bedenler

Rory Power

Ateşi canlı tut. Seni kurtaran ateştir, hep böyle derdi. Bana bunu anlatıp durmuştu. Bu sefer, nihayet dinliyordum.

New York Times çoksatan romanı Vahşi Kızlar‘ın yazarından yüksek tansiyonlu, şaşırtıcı bir roman: Küle Dönen Bedenler.

Tüm yaşamını annesiyle, onun soğuk ve çarpık sevgisiyle geçiren on yedi yaşındaki Margot, ailesi hakkında hiçbir şey bilmemekten rahatsızdır. Annesinin onu uzak tutmakta ısrar ettiği geçmişinin peşine düştüğündeyse ilk durağı bir telefon numarası olur. Bu numarayla sadece geçmişin kapısını aralamakla kalmaz, ailesinin ve çevresindekilerin kaderinde bizzat başrol oynamaya başlar. Tekerrür eden tarihin ve jenerasyonlar arası travmanın içinde sıkışan Margot, ailesinin ve aidiyet duygusunun bir lanetten ibaret olduğunu keşfeder. Cevaplanması gereken onlarca sorudan biri, Margot’nun zihninde yankılanır durur: En sevilenin en zehirli olduğu yere nasıl “ev” denir?

“Çılgınca, tüyler ürperten bir hikâye. Kâbuslarınızı tüm gece canlı tutacak cinsten.”

-Melissa Albert, New York Times çoksatan yazarı

“Harikaydı. Rory Power yine yapacağını yapmış! Küle Dönen Bedenler bir başyapıt, inanılmaz. Tıpkı hikâyedeki ürkütücü mısır tarlaları gibi, dolambaçlı ve labirentlerle dolu bu gizem sizi sessizce saracak.”

Holly Jackson, New York Times çoksatan yazarı

“Tarım, ileri derece genetik ve karakterler arası karmaşa gibi konuların kan dondurucu karışımıyla Rory Power, hayatta birbirinden alakasız şeylerin korkunç şekilde bir araya gelebileceğini hatırlatıyor bizlere.”

Nic Stone, New York Times çoksatan yazarı

Nefes Egzersizleri – İlaçsız ve Ameliyatsız İyileşmenin Yolları

Dr. Anna Shumeiko, Nataliya Borisova

  • Beden nasıl gözlemlenir ve verdiği sinyaller nasıl anlaşılır?
  • “Beden-beyin” geribildirimini sağlamak nasıl öğrenilir?
  • Gerginlik ve rahatlama birbirini nasıl doğru şekilde izler?
  • Solunum sisteminin savunma mekanizmaları nasıl güçlendirilir?

Bu soruların cevaplarını bilmek, kendimizi ve vücudumuzu daha iyi tanımamızı sağlar ve herhangi bir sağlık sorununu erken teşhis edebilmek için oldukça faydalıdır. Sağlık durumunuzu kontrol etmeyi öğrenerek bir hastalığı başarılı bir şekilde atlatabilmek, olabilecek en kısa sürede iyileşmek ve normal hayat ritminize geri dönmek için önemli bir bilgi kaynağına sahip olursunuz. Peki, bu soruların cevabı nerede gizli? Cevap aslında çok basit: Doğru nefes almak.

Solunum egzersizleri gaz değişimini, metabolizmayı, kan dolaşımını, lenf drenajını ve enerji dağılımını kontrol etmeye olanak sağlar. Sağlığınızı korumak, aktif uzun bir yaşam sürmek ve hastalık daha başlamadan önlemlerinizi almak istiyorsanız Nefes Egzersizleri alıştırmalarını uygulamalısınız.

Solunum egzersizlerinin maksimum etkiyi sağlaması için azimli ve uygulaması kolay bir program sunan Nefes Egzersizleri, herkesin uygulayabileceği önleyici tedbirler öneriyor. Yazarlar temel olarak ilaç kullanmadan, doğru hareketler ve doğru solunumla sağlığın nasıl korunabileceği konusuna odaklanıyor. Yöntemsel rehber niteliğindeki bu eserde, doğru nefes almak ve bazı hastalıkları tedavi etmek için adım adım hazırlanmış programlar bulacaksınız. Bu programları uygulayarak hem daha sağlıklı bir bedene kavuşabilir hem de bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Öteki Kadın

Sandie Jones

“O nasıl biri?” diye sordum.

Sakalını ovuşturarak bir süre düşündü. “Sanırım her anne gibi. Ev hanımı, uzlaştırıcı, son derece sadık ve çocuklarına karşı korumacı. Umarım karşılığında aynı sadakati sunabilirim. Onun hakkında tek bir kötü söz duymadım. O iyi bir kadın.”

Benden hoşlanmasını istememin baskısını yeterince hissetmiyormuşum gibi, sözleri bunu iyice şiddetlendirdi. Ve Tanrı korusun, eğer ondan hoşlanmazsam, şimdiden tek başıma olduğumu biliyordum. İkimizin hatırına bunun iyi gitmesi için çaba göstermeliydim.

Emily, kalbinin kapılarını yıllar sonra aralayan, ona sonsuz güveni tattıran Adam’la kısa sürede masal gibi bir ilişki yaşamaya başlamıştı. Onunla bir ömür geçirmeye çoktan hazır hissediyordu. Fakat iş annesiyle tanışmaya geldiğinde…

Sık sık değişen ruh hâlleri, muhtaç görünümünün ardına gizlenmiş şeytani suretiyle Pammie, bu ilişkinin en zor sınavı olmaya yemin etmiş gibiydi. Şartları gittikçe ağırlaşan bu oyunda öteki kadın olan Emily, aşkı için savaşmayı mı yoksa kaçmayı mı seçecek?

“Okuduğum en şaşırtıcı ve eğlenceli entrikalardan biri.” – Reese Witherspoon

“Kesinlikle son derece şaşırtıcı bir son.” – New York Times Book Review

“Jones gerilimi kırılma noktasına taşıyor ve okuyucuların başını döndüren bir ters köşe yapıyor. Beklenmedik sonuyla oldukça eğlenceli.” – Kirkus Reviews

“Bağımlılık yaratan bu çıkış romanında her genç kadının kâbusu olan, şişirilmiş bir kötü kalpli kayınvalide imajı var. Okuyucular Pammie’nin bir sonraki hamlesini tahmin etmeye çalışırken nabızları hızlanacak ve şoke eden sonu karşısında sarsılacaklar.” – Library Journal

Parvana’nın Mücadelesi

Deborah Ellis

Nobel Barış Ödülü Sahibi Malala Yusufzay’ın Çocuklara Önerdiği Kitap

Parvana’nın Mücadelesi serisi dünya çapında iki milyondan fazla satmıştır.

Parvana adamı görmeden kendisiyle güneş arasına giren gölgesini hissetmişti. Başını çevirince Taliban üniforması içindeki koyu renkli türbanı gördü. Babasının omuz çantasını astığı gibi o da göğsüne tüfek asmıştı.

On bir yaşındaki Parvana, Afganistan’ın başkenti Kâbil’de bombalardan hasar görmüş bir apartmanda bulunan tek odada ailesiyle yaşıyordu. Parvana’nın babası, okul bombalanıp sağlığı bozulana kadar tarih öğretmeniydi, pazar yerindeki bir battaniye üstünde çalışıyor, okuma yazma bilmeyen insanlara mektuplarını okuyordu. Bir gün yabancı ülkede eğitim aldığı için tutuklandı ve ailesi para kazanacak ve yiyecek için alışveriş yapacak kimsesi olmadan kalakaldı.

Aile için durum gittikçe çaresiz bir hâl alırken tek bir çözüm akıllarına geldi. Kız olduğu için sokağa çıkıp para kazanamayan Parvana oğlan kılığına girip mücadele etmek zorundaydı.

Parvana’nın Yolculuğu

Deborah Ellis

Jane Addams Çocuk Kitabı Ödülü

Parvana molozların arasında dikkatle yürüyerek küçük yerleşim yerine girdi. Tek odalı evlerden geriye kalanlara baktı. Şilteler, kilimler, tencereler, çay bardakları her yere saçılmıştı.

Bu manzarayı tanıyordu. Bu, yaşamak için kaçmak demekti. Ailesi birkaç eşya alıp bombalardan kaçarken aynı manzarayı kendi evlerinde de görmüştü. Bu evlerdeki insanların nereye gittiklerini merak etti…

Batı kuvvetleri koalisyonunun ülkeyi bombalayarak Taliban’dan kurtulmaya çalıştığı bir savaş sürüyordu. Parvana’nın babası ölmüştü. Annesiyse erkek kardeşi ve kız kardeşleriyle birlikte babasına ne olduğundan habersiz uzaklara gitmişti. Parvana nerede olduklarını bilmiyordu. Tek bildiği onları bulması gerektiğiydi.

Tek başına kalmıştı, oğlan çocuğu gibi davranıyordu ve düşmeye başlayan bombalarla yolculuğu daha da tehlikeli bir hâl alıyordu. Issız Afgan kırsalında ilerlerken savaştan kaçan başka çocuklarla karşılaştı. Çocuklar birlikte yolculuk yapıyorlardı çünkü böylesi yalnız olmaktan daha kolaydı. Savaş alanına dönen Afganistan’da kendi ailelerini şekillendirmeye çalışırlarken dirençli yapıları, hayal güçleri ve şansları sayesinde hayatta kaldılar.

Rüya Satan Adam

Augusto Cury

70 Ülkede Yayımlandı, 30 Milyondan Fazla Sattı ve Bir Filme İlham Oldu.

Her şey bir intihar girişimiyle başlar. Pejmürde kıyafetli bir adam, bir üniversite profesörünü intihar etmemesi için ikna etmeye çalışır. Ne polis ne de ünlü psikolog bunu başarabilmiştir. Ancak adı ve geçmişi olmayan bu adam, profesörü kurtarır. Kendisini de şöyle tanıtır: “Ben bir Rüya Satıcısı’yım.” Rüya Satıcısı’nın tek bir amacı vardır: Hayallerini kaybeden insanların kendi kalplerini yeniden bulmalarını sağlamak. Modern toplumların küresel bir tımarhaneye dönüştüğünü savunan Rüya Satıcısı, artık hayal kurmayan bir topluma hayal satmak için insanları düşünmeye davet eder. Elbette, ilk öğrencisi üniversite profesörü olacaktır. Ancak Rüya Satıcısı insanları bu rutin zindanından kurtarırken birçok düşman da edinecektir. Akıllardaysa şu soru vardır: Rüya Satıcısı bir dâhi mi, yoksa deli mi?

Rüya Satan Adam‘ı okurken hem gülecek hem de gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız. Hepsinden öte, hayatınızın amacı üzerine düşünecek, başkalarına nasıl değer vereceğinizi ve hayallerinize ne çok inanmanız gerektiğini hatırlayacaksınız.

Skyhunter – Bir Savaş Makinesi

Marie Lu

New York Times Çoksatan Yazarı

İşgal Edilmiş Bir Dünya. Karşı Konulamaz Bir Düşman. Ve Sevdiklerini Korumak İçin Her Şeyi Göze Almış Genç Savaşçılar.

Karensa Birliği dünyaya hâkim olmak istiyordu. Geriye tek bir hedef kalmıştı. Dünyanın son özgür ülkesi Mara. Mara’nın seçkin askeri gücü Savaşçılar, ülkelerini Birlik’in büyük planlarından korumak için her şeyi yapmaya hazırdı. Ne var ki Birlik’in gücü arttıkça ve askerleri Mara’nın sınırlarına yaklaştıkça Savaşçılar için yenilgi kaçınılmaz gibiydi.

Yine de bir Savaşçı umudunu kaybetmeyi reddetmişti.

Sesi ve yuvası elinden alınan Talin, Birlik’in acımasızlığını tadalı çok olmuştu. Annesiyle Mara’ya sığındıktan sonra Savaşçı üniformasını giyip Karensa Birliği’ne karşı bu özgürlük savaşında ne pahasına olursa olsun en ön cephede yer almaya kararlıydı. Ta ki gizemli bir savaş mahkûmu ortaya çıkıp Talin’in tüm dünyasını altüst edene kadar. Bu adam bir casus olabilir miydi ya da Birlik’in meşum deneylerinin bir ürünü? Yoksa hepsini kurtaracak bir savaş makinesi miydi?

“Âdeta bir film gibi… Heyecan verici, katmanlı, aksiyon dolu bir hikâye. ” – Kirkus

“Lu, teknolojik olarak gelişmiş bir toplumun enkazı üzerine inşa edilmiş, savaşla harap olmuş bir dünya yaratıyor. Okurlar; savaşın, göçün ve emperyalizmin yarattığı travmaları gözler önüne seren bu sürükleyici distopik romanın devamını sabırsızlıkla bekleyecekler.” – Publishers Weekly

“Doğru olan için savaşmanın ne demek olduğunu hatırlatan güncel bir hikâye.” –PopSugar

“Aksiyon dolu ve eğlenceli olmasının yanında gerçekten ustalıklı bir anlatı.” – BuzzFeed

Uyum – Ölüm Kehanetleri

Özge Özdemir

Derin Soylu, tüm olağanüstü yeteneklerine rağmen normal bir yaşam sürmeyi başarır. Ta ki o güne kadar… Ölüm, onun hanesine sızdığında bildiği her şey tersine döner ve kayıplarının ardından yüzleştiği gerçekler onu büyük bir savaşın içine doğru çeker. Aile bağları, dostluklar, aşklar ve acılar Uyum’un birer parçasıdır ve her parça tek bir kişide toplanır: Derin Soylu.

Yaralayan ve yaralanan küçük kızın büyüyüşüne şahitlik edeceksiniz.

Zaptı zordur ateşin, bir kıvılcım bin orman yakar!

Zombi Avcıları 1

John Kloepfer

Zack ve kız kardeşi Zoe sıradan ve eğlenceli bir plan yapıp arkadaşlarını yatıya davet ederler. Oldukça normal başlayan gece ilerleyen saatlerde bir kaosa dönüşür. Evlerinden birkaç sokak ötede zombi istilası başladığı haberini alırlar.

Sokaklar beyne susamış zombi çığlıklarıyla dolup taşarken Zack, Rice ve Madison hem hayatta kalmaya hem de bütün dünyayı tehdit eden bu felaketi ortadan kaldırmaya çalışırlar. Bakalım, Zombi Avcıları bu işin içinden çıkabilecek mi?

Zombi Avcıları 2 – Dikkat! Zombi Çıkabilir

John Kloepfer

Beeeeeeyyyiiinnnnnn!

Zack Clarke, kankası Rice ve ortaokul kraliçesi Madison Miller’la birlikte yaşayan ölüler gecesinden sağ kurtuldu ama kâbus pek de bitmişe benzemiyor! Rice zombi panzehrini bulmuş olabilir. Şimdi tüm ülkenin –anne babalarından Amerika Birleşik Devletleri başkanına kadar– genç ekibimize ihtiyacı var.

Zombi Avcıları ülkeyi bu beyin yiyen korkunç canavarlardan kurtarabilecek mi? Yoksa Amerika bir zombi ülkesi mi olacak?

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ