Demokrat Zafer

BURSA ÇOK GÜZEL BİR EĞİTİME EV SAHİPLİĞİ YAPTI

26 – 27 Şubat 2022 tarihlerinde Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitkiler şirketinin 3.sünü organize ettiği ve Almira Otel de gerçekleştirilen eğitime Türkiyenin bir çok ilinden gelen yatırımcı ve girişimcilere dolu dolu bir eğitim sunumu gerçekleşti. Sektöre yön veren firmaların katılımıyla işbirliği  ve yatırım görüşmeleri de eğitime katkı sağladı.

Türkiyenin her bölgesinden gelen 90 kişinin katılımıyla, 10 uzman eğitimcinin sunumuyla sektöre yön veren Tıbbi ve Aromatik bitkilerin yetiştiriciliği, pazarı ve ekonomiye katkısı, hasat edilen ürünlerin alternatif değerlendirme yolları ve yatırım planları konuları işlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesinden Doç.Dr. Oya Kaçar Tıbbi ve Bitkilerin önemi ve kullanım alanları,Balıkesir Üniversitesinden Prof.Dr.Fatih Satıl Beyaz Zambak Yetiştiriciliği, Tarım danışmanı ve Tarım Televizyoncusu Ziraat Müh. Mine Pakkaner Sektöre yön veren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Biopestisit olarak kullanımı, KÜTAŞ eski Genel Müdürü Dr. Hüseyin Akdemir Tıbbi Aromatik Bitkilerin İşlenmesi ve pazara sunulması, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal TUNÇ TKDK Desteklemeleri, Adana Alparslan Türkeş Üniversitesinden Prof.Dr.Osman Kola Tıbbi Bitkilerin ekstraksiyonunda yaygın olarak kullanılan yöntemler ve ileri teknikler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu Bitki çayları ve Tentür yapımı, Tarım Danışmanı Ziraat Müh. Mehmet Pakkaner Kompost hazırlama ve organik bitki besleme, TAB TAR dan Ziraat Müh. Selahattin Yılmaz Gojibery, Aronia ve Yaban Mersini yetiştiriciliği, Devapi Arı Çiftliğinde Uzm.Dr.Dursun Ünal Arıcılıkta Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin önemi konularını işledi.

Uludağ Agro Tıbbi Aromatik Bitkiler şirketi düzenli olarak senede 3 defa bu tarz organizasyonları gerçekleştiriyor. Yoğun talep üzerine farklı şehirlerde de bu tarz organizasyonları yapmayı planlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ