Demokrat Zafer

DOHADERN 1 Yaşında! “Sokak Canlarını Canımız Pahasına Koruyacağız!”

Bursa Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği, (DOHADERN) 1. yaşını kahvaltı organizasyonu ile kutladı. Düzenlenen organizasyonda elde edilen gelir, sokaktaki can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için toplandı.

Sokaktaki can dostları için düzenlenen kahvaltı organizasyonunda DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş derneğin 1. yılında gerçekleştirdiği çalışmaları ve ilerideki hedeflerini açıkladı. Kahvaltı programı dahilinde ev hanımları ve köy kadınlarının da yapmış olduğu el işleri sokak hayvanlarına destek amacıyla satışa koyuldu.

Etkinliğe Zafer Parti GİK Üyesi Bayram Kazancı, Cihan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kadriye Çelik, Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu, Doğru Parti Bursa İl Başkanı Kamil Karasıl, Cihan Partisi Bursa İl Başkanı Mahmut Demir, Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, Türkiye Değişim Parti İl Saymanı Bekir Yılmaz, geçmiş dönem İYİ Parti İl Başkanı Uzman Dr. Yahya Bahadır, TDP İznik İlçe Başkanı Latif Arslan ve Demokrat Parti Bursa Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Şahin ile partililerin yönetimleri katıldı.

DOHADERN Başkanı Ateş, “Pandeminin en yoğun olduğu, insanların sokağa ancak izin belgeleriyle çıkabildiği, toplantılarının olmadığı, bir araya gelemediği dönemlerde biz bu derneği kurduk. Bu derneği kurarken amacımız, ‘her şey yeşil Bursa’ içindi. Bizler çocukluğumuzda, gençliğimizde Bursa’nın yeşiliyle övünürdük. Diğer bütün şehirlerdeki arkadaşlarımızdan bir üstünlüğümüz vardı. Bizim bu derneği kurarkenki hedefimiz; bundan sonraki kuşaklara bizim şanslı olarak yaşadığımız, suyunu içebildiğimiz, yeşilini görebildiğimiz ve oksijenini soluyabildiğimiz Bursa’yı aktarabilmek. Daha önce içinde bulunduğum mesleğim gereği birçok hayvanseverler derneği ile işbirliği içerisinde olduk. Ama gördüğüm şu oldu; bu hayvansever derneklerinin birçoğu maalesef yerel yönetimlerle kavga halinde, onlarla işbirliğinden ziyade daha çok onları eleştiren, yerel yöneticileri zora sokan eylemlerde bulundular. Bundan dolayı da hayvansever derneklerinin istediği ölçüde değer kazanamadığımızı gördüm. Biz de bu derneği kurarken yola çıktığımız arkadaşlarla beraber dedikki; biz böyle bir dernek olmayalım. Daha çok yerel yöneticilerle iş birliği halinde olalım. yönetim kurulumuzu seçkin insanlardan kurarak, daha çok yerel yönetimlerdeki arkadaşlarımızın eksikliklerini giderme yolunda onlara bir fayda sağlama yolunda bir dernek olalım dedik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da bu konuda bizlere her zaman destek oldular. Biz sadece hayvansever derneği olarak değil, içerisinde hayvanın, doğanın, insanın da bulunduğu komple ekolojik sistemi koruma yönünde hareket ediyoruz. Bu anlamda birçok etkinlik gerçekleştirdik ve bunlara devam edeceğiz. Bugün de bu etkinliğe katılan ve can dostlarımıza destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ