Demokrat Zafer

Bursa’da bu dev proje unutuldu mu?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da seçim zamanında vaad edilen bir ulaşım projesiyle ilgili vatandaşların sorduğu soruyu bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta içinde… CHP İl Başkanı İsmet Karaca yaptığı Olay ziyaretinde kentin ulaşım sorunu gözlemlerini paylaşırken şunu söyledi:

“Akşam saatlerinde merkezden Kestel’e ulaşmak 1.5 saati buluyor. Oysa otoyolla Balıkesir’e daha kısa sürede ulaşılabiliyor. Bir bakıma, Kestel Bursa’ya Balıkesir’den daha uzak.”

Gerçekten de…

Trafik denince kentin gündemine sürekli Acemler ya da batı bölgesindeki trafik sıkışıklığı geliyor, ama Bursa’nın doğusunda yıllardır trafik sıkışıklığı var.

Gerçi…

Rahmetli Hikmet Şahin döneminde Arabayatağı’na, Recep Altepe döneminde de Kestel’e uzatılan Bursaray yolcu taşımacılığının yükünü omuzladı, ama yine de hem ana yol konumundaki Ankara Yolu’nda, hem de buraya bağlanan mahallelere ulaşımda akşam saatleri trafik yürümüyor.

Bununla birlikte…

Uzun bir süredir Gürsu’da yaşayanlardan mesajlar alıyoruz. Diyorlar ki:

“Son yerel seçimde Gürsu’dan Çalı’ya kent merkezinden geçen metro vaat edilmişti, ama seçimden sonra bir daha gündeme gelmedi.”

Bunu anımsattıktan sonra da, “Bizim metroya ne oldu?” diye soruyorlar.

Burada…

Başta pandemi olmak üzere hesapta olmayan süreçler yaşanmış olsa da, döviz kurları nedeniyle maliyet hesapları şaşsa da sözü edilen metro hattı kent içi ulaşım açısından son derece önemli.

Açıklamalarda…

Bu hattın; Gürsu’dan başlayıp Değirmenönü, Otosansit, Esenevler, Yüksek İhtisas Hastanesi, Ertuğrulgazi, Yeşilyayla gibi nüfus yoğunluğu yüksek mahallelerden geçeceği duyurulmuştu.

Yine…

Heykel bölgesini yeraltından geçip Atatürk Caddesi, Zafer Plaza, Altıparmak, Kültürpark bölgesinden Acemler’e gelecek, Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi ve Timsah Arena ile buluşup Çalı’ya devam edecekti.

İşte…

Gürsulular seçim sürecinde vaat edilen, fakat sonrasında gündeme gelemeyen Gürsu-Çalı metrosunu merak edip akıbetini soruyorlar.

Merak etmekte haksız değiller.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ