Demokrat Zafer

Bengisu’dan 70’lerin funk’ına övgü niteliğinde bir şarkı

“Gün Doğsa Yine” ritmik bas ve gitarın büyüsünü günümüz dans tınılarıyla buluşturuyor…
Bengisu, yaşam kısıtlamalarının yoğun olduğu, pandeminin ilk dönemlerinde, kendi içine dönerek yazdığı şarkısı “Gün Doğsa Yine“yi dinleyiciye iki farklı versiyonda sunuyor. Şarkının senfonik düzenlemesi Esin Aydıngöz’e, disko düzenlemesi ise Uğurcan Sezen’e ait. Garaj Müzik etiketiyle çıkan şarkı tüm dijital platformlarda yayında.
Yayınladığı her şarkıda farklı bir Bengisu ile bizi tanıştıran sanatçı, karantina döneminde yazdığı ‘Gün Doğsa Yine’ şarkısı ile sevenlerini içsel bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda dans ettirecek. Önümüzdeki yaz döneminde funk tınılarının ağırlıkta olduğu bir EP ile karşımıza çıkacak Bengisu’nun bu şarkı için bir niyeti var;
“Gün Doğsa Yine, kıvrak melodisi, cesur sound’u ve 70’lere öykünen ritimleriyle dinleyiciyi öyle içten dans ettirsin ki; vedalaşmak istediği, artık ihtiyacı olmayan tüm enerjilerini dans ederken bıraksın.”

İki farklı versiyon, iki farklı Bengisu!
Müzikal anlamda özgür, sınırlar koymadan ve denemekten korkmadan yaşamayı tercih eden sanatçı bu defa, üretimine iki farklı bakış açısıyla yaklaştı. Bengisu’nun slow olarak yazdığı ve Berklee’den yakın dostu Esin Aydıngöz tarafından yaylılardan oluşan duygusal bir şarkı olarak düzenlenen bir versiyonu daha var. Şarkı burada naif ve şiirsel bir üslupla aktarılıyor. Şarkı daha sonra Uğurcan Sezen düzenlemesiyle, dinleyiciyi dans ettirmeye yönelik, 70’lerin funk tınılarına öykünen bambaşka bir yolculuğa çıkıyor. Bu sayede sanatçı, iki farklı vokal tekniğini dinleyiciye sunuyor. Bir şarkının yaşam sürecinde aslında o şarkının yaratım sürecinin bitmediğinin de bir işareti bu. Dijital platformlarda, her iki versiyon da dinlenebiliyor.

                                                                         
Söz & Müzik: Bengisu Önal
Düzenleme: Uğurcan Sezen
Mix: Sarp Özdemiroğlu
Mastering: Çağlar Türkmen
Video: Burak Türkmen
Management & PR: i.create – Ayşegül Kumova

Şarkıların en sessizinde
Yalnızlıkların en derinindeyim
Ay bile selamı vermiş, gitmekte
Ben beklemekteyim
Anlatamıyorum ki derdimi
Göz yaşım bile yetmiyor
Oysa bir sen olsan,
Bir kahkaha bulsam, sarılsam
Her nefeste dolsan içime
Her bakışta aksan kalbime
Gün doğsa doğsa yine
Bir daha yazsam, söylesem
Sensizliği yok etsem
Ah, bir dinlesen nasıl bir özlem
Yine yeniden sevsem
Her nefeste dolsan içime
Her bakışta aksan kalbime
Gün doğsa doğsa yine

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ