Demokrat Zafer

Bursa Çimento’dan sürdürülebilir gelecek için dev yatırım

    • Çimento sektörünün lider kuruluşu Bursa Çimento, çevre ve teknoloji odaklı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 120 Milyon Euro’luk yeni bir yatırım çalışmasına başlayan firma, projeyi 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyor.

  • Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, “Yaptığımız çalışmanın neredeyse yarısı, tamamen çevre ve teknoloji yatırımlarına odaklı. Yatırımımız tamamlandığında, Türkiye’deki çimento fabrikaları arasında en üst düzey teknolojiyi kullanan fabrika olacağız. Bu konuda oldukça iddialıyız” dedi.

Bursa, 24.02.2022 – Sektöründe kaliteli çalışmalara imza atan Bursa Çimento, hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir büyüme anlayışı ile yol alan firma, yaklaşık 120 Milyon Euro’luk yeni yatırımıyla, çevre ve teknolojiye verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Fabrika binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, 1966 yılından bu yana çimento üretiminde faaliyet gösterdiklerini söyledi. 2.850.000 ton/yıl çimento üretim kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Nemli, “Her tür inşaata ve inşaat malzemesi üretim tesislerine ürün veriyoruz. Bursa’da birçok büyük projede imzamız var. Tüm nitelikli üst seviye konut projelerinin birçoğunda tercih edilen bir markayız. Yurtdışına da kapasitemizin elverdiği oranda ihracat yapıyoruz. İhracatımızda öne çıkan ülkeler Yunanistan, Ukrayna, Libya olmakla beraber, bu coğrafyalarda çok sayıda müşteriye sahibiz” diye konuştu.

Başarı ivmelerini gün geçtikçe yükselttiklerine dikkat çeken Nemli, daima gelecek odaklı adımlar attıklarını ve sektörlerinde fark yaratacak projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Çevre ve teknoloji odaklı yatırım

Bu doğrultuda; oldukça önemli bir modernizasyon yatırımına başladıklarını dile getiren Nemli, “Yaklaşık 120 Milyon Euro’luk yatırımımızı 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz. Bu yatırım sadece maliyete dönük değil, yaptığımız çalışmanın neredeyse yarısı tamamen çevre ve teknoloji yatırımlarına odaklı. Yatırımımız tamamlandığında, Türkiye’deki çimento fabrikaları arasında en üst düzey teknolojiyi kullanan fabrika olacağız. Bu konuda oldukça iddialıyız” diye konuştu.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Yenilenen Bursa Çimento’ sloganı ile hayata geçirecekleri yeni yatırımla birlikte, tesiste kalorifik tüketimin düşerken enerji tüketiminin de azalacağını ifade eden Nemli, aynı zamanda %10 daha az elektrik tüketimi, %35 daha az yanma kaynaklı CO2 emisyonu, %10 daha az doğal hammadde kullanımı ve daha az su tüketimi, %50 daha az baca sayısı, %40 daha az NOX emisyonu, %25 daha az çevresel toz emisyonu olacağını söyledi.

Cari açığa yıllık 100 Milyon TL katkı sağlayacak

Yatırımla ayrıca 6 kat kapalı stok alanı oluşacağını ve cari açığa yıllık 100 Milyon TL katkı sağlayacaklarını belirten Nemli, “Avrupa Birliği’nde yürürlükte olan çevre yönetmeliklerinden daha fazlasına uyumlu olan, bu uyumu sağlarken ithal ürünlere bağımlılığımızı daha da azaltan, fabrika içi elleçleme ve taşıma miktarlarını %50’den fazla aşağı çeken, doğal hammadde ve su kullanımını azaltan, dijital dönüşümünü tamamlamış bir fabrika hedefliyoruz. Sürekli iyileştirme çalışmalarımız ile de bu hedefimiz doğrultusunda yol almaya devam ediyoruz” dedi.

Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlama amacında olduklarını dile getiren Nemli, sürekli kendilerini geliştirerek çalışmaya, üretmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ