Demokrat Zafer

TOMRA, ALUEXPO 2022’de en gelişmiş metal ayıklama teknolojilerini sergileyecek

TOMRA Geri Dönüşüm, 3-5 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ALUEXPO 2022 Fuarı’na karışık metal akışlarından yüksek saflıkta alüminyum fraksiyonlarının geri kazanılmasını sağlayan X-TRACT metal ayıklama teknolojisi ile katılacak. (Hall 2, Stant A135)

Dünya’da otomobil ve inşaat gibi sektörlerin de etkisiyle alüminyuma yönelik son yıllarda istikrarlı bir şekilde artan talebin, önümüzdeki 20 yılda daha da artarak devam etmesi bekleniyor. Alüminyum, son derece hafif, enerji açısından verimli ve defalarca geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğundan her alanda alüminyuma yönelik eğilim artıyor.

Alüminyum endüstrisindeki üreticiler, ürünlerindeki geri dönüştürülmüş ikincil alüminyum miktarını artırmayı hedefliyorlar. Bunu başarmak için ağır metaller, alüminyum-plastik bileşimleri ve magnezyum gibi diğer hafif malzemeleri içermeyen, fırına hazır yüksek kaliteli alüminyum ürünü üretmeleri gerekiyor. Dolayısıyla ikincil alüminyumların doğru ayıklama teknolojisi ve süreçleri ile fırına hazır ürünler haline getirilmesi sayesinde orijinal hammaddeye olan ihtiyaç azalıyor. Ayrıca birincil malzemelerden alüminyum üretimine kıyasla, alüminyumun geri dönüştürülmesi %95 daha az enerji gerektiriyor.

Yüksek kaliteli ve geri dönüştürülmüş alüminyum pazarında talep artıyor

TOMRA Geri Dönüşüm Bölge Satış̧ Müdürü Oral Çimsöken, fuar öncesinde açıklamada bulunarak; “Yüksek kaliteli ve geri dönüştürülmüş alüminyum pazarında hali hazırda var olan talebin, gelecekte de artacağı şüphesiz. Hurda malzemeleri ayıklamak üzere ekipman yatırımı yapan alüminyum üreticisi sayısındaki artışla birlikte tüm dünyada hurda metal işleme şirketleri, yüksek kaliteli, saflık derecesi yüksek, fırına hazır alüminyum ürünler üretme konusunda zorlanıyor. X-TRACT gibi yüksek performanslı ayıklama teknolojileri, bu zorluğun çözümü oluyor. Güvenilir, sağlam ve uygun maliyetli X-TRACT, istenmeyen tüm kirleticileri hurda akışından uzaklaştırmak için gerekli donanımıyla yüksek saflık seviyeleri sağlıyor. Bu nedenle ALUEXPO’ya katılarak Türkiye de dahil dünya genelinde 120’nin üzerinde tesiste halihazırda kullanılan metal ayıklama çözümlerimizi paylaşacağız” diye belirtti.

TOMRA test merkezlerinde ve sahada yapılan testler sırasında yüz binlerce ton ayıklanmış ve işlenmiş malzeme, saniyede 3 m (10 fit) hızda çalışan bant ile X-TRACT ünitesinden geçirildi ve istikrarlı bir şekilde %99 oranında yüksek saflık oranlarına ulaştı. Bu, daha düşük kalite hurdanın satın alınıp işlenerek yerel ve dış pazarlarda yüksek kaliteli hurda olarak satılabileceği anlamına geliyor.

Bu sonuçlara, makinenin olağanüstü ve gelişmiş teknolojileri sayesinde ulaşılabiliyor. X-TRACT, farklı yoğunluk seviyelerindeki malzemeleri ayıklayabilen x-ray teknolojisine dayalı çalışıyor. Hafif malzemeleri, ağır metalleri, alüminyum-plastik bileşimleri, zamak ve magnezyumu alüminyumdan ayırarak 8-120 mm’lik boyut yelpazesinde fırına hazır ürünler (Düşük magnezyumlu olarak da anılan ürünler dahil) oluşturabiliyor.

Oral Çimsöken, konuyla ilgili açıklamasında; “Dünya genelinde TOMRA X-TRACT kurulumu yapan 120’nin üzerinde tesis, geri dönüştürülmüş alüminyumda istikrarlı biçimde %99 saflık oranı yakalayarak son müşterilerin gereksinimleri karşılıyor. Türkiye’de de alüminyum hurda toplama, ayıklama ve geri kazanımı konusunda faaliyet gösteren firmalar, TOMRA X-TRACT makinesinin sunduğu avantajları tercih etmeye başladılar” dedi.

TOMRA’nın İkili İşleme Teknolojisi ve Çok Yoğunluklu Kanallar ile donatılan X-TRACT, sayısız teknolojik gelişmeyi bir arada sunuyor. Özellikle hatlar yüksek kapasiteyle çalışırken daha da avantajlı olduğunu kanıtlayan İkili İşleme Teknolojisi, ayıklama hattında üst üste gelen nesnelerin güvenilir ve hassas bir şekilde ayıklanmasını sağlıyor. İkili İşleme Teknolojisi’nin özel yazılımıyla mükemmel etkileşiminin sonucu olarak maksimum verimlilik seviyeleri ve en yüksek kalitede nihai ürünler sağlanıyor. Makinenin Çok Yoğunluklu Kanalları sayesinde malzemeler, daha fazla sayıda yoğunluk aralığında ayıklanabiliyor. Entegre ACT kullanıcı arayüzü, düzenli kontrolü mümkün kılan kritik bilgileri ve gerçek zamanlı süreç verileri sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ