Demokrat Zafer

YENİŞEHİR ZAMLARA KARŞI TEK YÜREK OLDU!

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Memleket Partisi, Gelecek Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Parti Yenişehir İlçe Başkanlıkları zamların altında ezilen, tenceresini kaynatamayan, evini barkını ısıtamayan ve ödeyemediği faturalar yüzünden icralık olan vatandaşların feryatlarını duyurmak için bir araya geldi.

“ZAMLAR HALKIN BELİNİ BÜKTÜ”

Yenişehir’de gerçekleşen zam eyleminde ise partililer adına konuşan Gülfidan Azaklı, “Esnafından, işçisine, memurundan, emeklisine, sanayicisinden, çiftçisine, ev hanımından, öğrencisine son zamanlarda tüm halkımızın belini büken, evdeki hesapları darmadağın eden zamlara karşı tepkimiz büyük” şeklinde konuştu.

“ZAMLAR DAYANILMAYACAK HÂL ALDI”

2022 yılına girişte yapılan zamlarla elektrik ve doğalgaz faturalarının katlanarak geldiğini belirten Azaklı şu ifadeleri kullandı:

* Akaryakıt, gübre, yem, gıda ve en önemli temel ihtiyaçlara fahiş zamlar gelmesi evdeki vatandaşımızda, sanayideki esnafımızda, köydeki çiftçimizde dayanılamayacak bir hal almıştır. İktidarı elinde tutanlar, yaptıkları zamlar ve fahiş fiyat artışlarının milletimizin tüm kesimlerinin üzerine bir kâbus gibi çöktüğünü görmezden geliyor.

* Bizler, elektrik fiyatlarının hem mesken abonelerinde hem de sanayi abonelerinde yüzde 130’lara varan artışla toplumun sırtına yüklendiğini, gübre de yüzde 600, mazot da yüzde 300, doğalgaz da yüzde100, yem de yüzde 400’lere varan büyük soyguna hep birlikte dur diyoruz.

Partililer basın açıklaması sonrası elektrik ve doğalgaz faturalarını yakarak zamları protesto etti.

Protesto sonrası açıklama yapan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; “Talebimiz son aylarda yapılan ve milletimizin üzerine karabasan gibi çöken elektrik, doğalgaz, mazot, yem, gübre, tohum, ilaç, sulama enerjisi gibi bizleri çok yakından ilgilendiren kalemlere gelen fahiş zamların bir an önce geri alınması oldu.

Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor. Evine et değil, dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmekte zorlanıyor. Çay simit hesabı ile iktidara gelenler, ne acı ki! Milleti ekmeğe muhtaç ettiler. Yapılan bu zamlardan sonra Yenişehir’de çiftçimiz artık üretemez hale geldi.
Zamların altında ezilen adeta yaşam mücadelesi veren halkımız, sandıkta sorumlulardan hesap sormaya hazırlanıyor. İlk seçimde milletten uzaklaşan, kendilerini ve bir avuç insanı zengin etmeye çalışan iktidar gidecek, hiçbir vatandaşını birbirinden üstün tutmayan, kimseyi ötekileştirmeyen, halkını ve onun mutluluğunu düşünen millet sevdalıları gelecek. Ülke yangın yerine dönmüşken, milletin derdi için bir araya gelen ve örnek bir beraberliğe imza atan siyasi parti ilçe başkanlarımızı yürekten kutluyorum.
Biz inanıyoruz ki! Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar.
Kimse merak etmesin, bütün sorunlar geççek, sıkıntılar bitçek.
Biz vatanseverler Yeni ve güçlü Türkiye’yi beraber inşaa edeceğiz. Bir olacağız ve hep birlikte
BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ…” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ