Demokrat Zafer

KÜÇÜK ŞEYLERİN GÜZELLİĞİNE DAİR KEYİFLİ BİR HİKÂYE ANLATAN, NATALIA SANMARTIN FENOLLERA’NIN “BAYAN PRİM’İN UYANIŞI” ROMANI RAFLARDA!

Natalia Sanmartín Fenollera’nın, okurları kayıp cenneti, sadeliği ve küçük şeylerin güzelliğini arayan unutulmaz bir yolculuğa çıkaran romanı Bayan Prim’in Uyanışı, Kafka Kitap logosuyla raflarda yerini aldı. Modern dünyanın etkilerine karşı koymaya ve esaslara geri dönmeye karar veren küçük bir kasabanın lezzetli hikâyesini anlatan Bayan Prim’in Uyanışı, edebiyat, felsefe ve mutluluk arayışı başlıklarını kendine has üslubuyla yan yana getiren ayrıksı bir öykü…

Kafka Kitap, yayımlanışının ardından uzun süre gündemden düşmeyen ve birçok farklı dilden yüzbinlerce okura ulaşan Natalia Sanmartín Fenollera imzalı Bayan Prim’in Uyanışı’nı, Nilüfer Demirbaş’ın İspanyolca aslından çevirisiyle okurlara ulaştırıyor.

Prudencia Prim oldukça zeki, eğitimli ve başarılı bir genç kadındır. Bireylerini hız, hırs ve daima “mevcuttan fazlası olmaya” zorlayan şehir hayatından bıktığına kanaat getirdiğinde gazetede ilginç bir ilanla karşılaşır: San Ireneo adlı uzak bir köyde yer alan malikâne bir kütüphaneci aramaktadır. Müstakbel çalışanı belirleyecek en önemli kıstas da “az eğitim almış biri” olması gerekliliğidir. En temel şartı yerine getiremese de kendini kabul ettirmeyi başaran Prim, yaşanacak birçok şeye hazırlıksız yakalanacaktır.

Tıpkı genç kadın gibi entelektüel ve zeki biri olan işvereni “Koltuktaki Adam”, atılgan ama aykırı, Bayan Prim’in çok sevdiği yazarlar Jane Austen ve Louisa May Alcott’u eleştirmeye daima hazır biridir. Köy sakinleriyse en az dini ritüelleri yöneten ve öğretmenlerinden çok daha bilgili olan çocuklar kadar şaşırtıcıdır; bu köy, şehrin birkaç kilometre uzağındayken çok başka bir zamanda ve sıradışı bir sosyal disiplinle yaşamaktadır.

Natalia Sanmartín Fenollera’nın kaleme aldığı Bayan Prim’in Uyanışı, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: kafkakitap.com

twitter.com/kafkayayinevi

facebook.com/KafkaYayinevi

instagram.com/kafkayayinevi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ