Demokrat Zafer

Bursa’da Ekmeğe Zam Geldi! Muhalefetten Sert Çıkış; “Vatandaş Evine Ekmek Götürebilmek İçin Askı Peşinde mi Koşsun!”

Bursa Fırıncılar Odası, artan maliyetlere daha fazla esnafın dayanamadığını belirterek 2,5 TL olan 200 gram ekmeğin 3 liradan satılacağını açıkladı. Bursa Fırıncılar Odası, 200 gram ekmeğin 3 liradan satılacağını açıkladı. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu,”1 ay önce böyle bir karar almıştık. Ancak vatandaşımıza yansıtmak istemedik. Artan maliyetler sebebiyle bizlerde fazla dayanamadık. 2,5 liradan satılan 200 gram ekmeği, 3 lira olarak açıklamak zorunda kaldık. Bugün itibariyle herkes uygulamaya başladı. Tabi ki serbest piyasada halkımız istediği fiyata ekmek bulması mümkün. Mahalle fırınları verdiği hizmet, kaliteli ve protein değeri yüksek ekmeği 3 liranın üzerinde de satabiliyor. Şu anda devletin fırıncılara vermiş olduğu destek olmasa, biz bu fiyatlara da ekmek satamayız. En az bir ekmeği 4 liradan satmak zorunda kalırız” dedi.

Bu açıklamaya muhalefetten sert yanıt geldi. Zafer Parti İl Başkanı Halil İbrahim Aydın; “İnsanoğlunun olmazsa olmazı ekmek Bursa’da 3 liraya yükselmişse söz bitmiştir! 3 milyon 200 bin Bursalıdan 375 bini gıdım gıdım hayatını idame ettirmeye çalışırken bu zam zamanlaması açısından da manidar. Devlet fırınlara daha çok destek vermeli.” dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Sokaktaki vatandaşı askıda ekmeğe muhtaç edenler utansın. Türkiye’nin 3’üncü büyük gücü Bursa bu durumamı düşürülecekti! Hani KDV’yi yüzde 7 indirtmiştin. İndirmenin karşılığını Bursa böylemi ödeyecekti!” dedi.

Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Oda başkanı diyor ki; “biz 5 lira yapmamak için direniyoruz” yani ekmeğin gerçek fiyatı 5 olması gerekirken bir avuç çılgın fırıncı tüm imkanlarını kullanarak 3 lira sınırında tutuyor. Devletin fırıncı esnafını bu kadar ezmesine hakkı yok. Vatandaş askıdan askıya koşmaya da mecali yok!” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk; “İktidarın 20 yılda geldiği en son nokta. Her yer yangın yeri olmuş, insanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Birde ekmek üzerinden yaşanan gelişme vatandaşımızı yokluğa mahkum etmiştir. Çok üzgünüm.” dedi.

Liberal Demokrat Parti İl Başkanı Mesut Terzi; “Ekmeğe zam bekleniyordu. 1,5 aydır fırıncılar bunun işaretini verirken kamu faydası güden BESAŞ ekmeğe zam yaparken tarihinde ilkkez böyle bir hamle yaptı. İnsanlar ekmek kavgası güderken böylesine bir zam bizleri üzmüştür.” dedi.

Doğru Parti İl Başkanı Kamil Karasil; “Ülkemizin menfaatleri herşeyin üstünde iken; bunun üzerinden bir kamu kuruluşu bile insanımızın gelir durumunu gözetmeyerek BESAŞ’la başlayan zam tufanını fırıncılara ulaştırmışsa söyleyecek bir söz de kalmamıştır. Vatandaşlarımızı askıya mahkum ettiler!” dedi.

Türkiye Değişim Parti İl Başkanı Sevgi Boz; “Üç kuruş para kazanan vatandaşımıza ekmek fiyatının artması ile bu yapılan zulümdür. İnsanımızı bir ekmek dahi alamayacak duruma düşüren 20 yılın iktidarı bu durumu gözden geçirmelidir.” dedi.

Cihan Parti Bursa İl Başkanı Mahmut Demir; “Kısıtlı imkanlarla ayakta kalmaya çalışan vatandaşlarımıza 50 kuruşluk ekmek artışı ekonomik işkencedir. Olmamasını dilerdik.” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Şevket Tamaç; “uzun zamandır ekmek üzerinde zam yapılacağı tartışmaları vardı. Ülke derin bir krizden geçerken koltuğa 20 yıldır oturanların vatandaşlarımızın çırpınışını maç izler gibi izlemesi manidardır. Ekmek zammı ne bir başlangıç nede bir bitiştir.” dedi.

Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; “Ekmek namustur. Ekmeğe zorunlu nedenlerle zam yapmak zorunda bırakılan fırıncı esnafı yaptığı açıklamanın da altında kalmıştır. Esnafı vatandaş ile karşı karşıya getiren 20 yıllık iktidar siyasi sınavında ülkede günden güne derinleşen ekonomik krizle yüz yüze kalacaktır. Memleket bu krizden de inançlı kadroların kılavuzluğu ile çıkar ama iktidar 20 yıldır oluşturduğu krizin altında kalacaktır.” dedi.

Saadet Parti İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Ülkenin dinamikleri ayağa kalkmak için yırtınırken vatandaşların en ucuz olarak ulaşması gereken ekmeğe zam üstüne zam yapmak insan haklarına da aykırıdır. Fırıncı mecbur kalıp yaptığı zam için pişmanlık duymaktadır. Esnafı da vatandaşı da bu azaptan kurtarmak şart olmuştur.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Ekmeğe yapılan zam sadece bir temel ürüne değil, binlerce kaleme eş zamanlı yapılan zammın habercisi oldu. Gıda maddelerine yüzde 7’lik indirime sevinirken neredeyse ortalama yüzde 18,5’luk zamla yüz yüze kaldık. Yapamadığı işler için 20 yıldır pembe sözler veren iktidar ekonomik krizi sonlandırmakla mükelleftir.” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Ekmeğe yapılan zam derin ekonomik krizin ne kadar ağır şartlardan geçtiğini de tescillemiş oldu. Dünya üzerinde bir çöküşün olduğunu görüyoruz ama 20 yıldır aynı zihniyetle yöneten iktidarın bu kadar savunmasız olabileceğini düşünmezdim. Vatandaşımız yaşadığı ekonomik travmayı unutmaz!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ