Demokrat Zafer

Özel: “Lojistik Merkezi için en uygun yer Yenişehir”

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel’in Yenişehir’in sorunlarına karşı sunduğu çözüm önerileri ve ilçenin gelişimine yönelik ürettiği projeler ilçede her geçen gün büyük yankı buluyor. Son olarak Otomotiv Test Merkezi için kamulaştırılan ve yıllardır atıl olarak bekletilen devlet arazisinin nasıl değerlendirilmesi konusunda açıklama yapan İlçe Başkanı Özel’in proje önerileri Yenişehir halkında heyecan oluşturdu

İYİ Parti İlçe Başkanı Özel: “Yenişehir’e Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Lojistik Merkezi yapılmalı”

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel yaptığı açıklamada; “2013 yılı Mayıs ayında Yenişehir’e müjde olarak sunulan ve o tarihten bu yana yaklaşık 9 yıl boyunca yapılmayan Oto Test Merkezi’nin sadece sözde kaldığını Yenişehir halkı olarak üzülerek görüyoruz. Yetkili makamlardan aldığımız bilgilere göre ise Yenişehir’de Oto Test Merkezi Projesinin kesin olarak rafa kalktığını öğrenmiş bulunuyoruz.” dedi. Oto Test Merkezi için kamulaştırılan arazinin konumu ve yapısı da göz önüne alınarak Yenişehir’in kalkınmasına yönelik projeler için değerlendirilmesinin uygun olacağını belirten İlçe Başkanı Özel; İYİ Parti olarak bizim görüşümüz bu alanın Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Lojistik Merkezi olarak değerlendirilmesi gerekliliğidir” dedi.

Yenişehir’in ana geçim kaynağının tarım ürünleri olduğunun altını çizen Özel; Yaklaşık 400 bin dönümlük arazide tarımsal üretim yapılan Yenişehir ovası, toprak kalitesi ve ürün çeşitliliği ile ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip bulunuyor. Yenişehir’de üretim yapan çiftçilerimizin en büyük sorunu ise pazar sıkıntısı. Yıllar önce ilçemizde hizmet veren TAT Konserve Fabrikası üreticilerimiz için büyük bir fırsattı. Bu fabrikanın kapanması çiftçilerimizi zor durumda bırakırken istihdama yaptıkları katkı anlamında da ilçemize büyük bir yara açtı.

Özel: “Önerdiğimiz proje ile Yenişehir’e, TAT Konserve gibi 100 adet tarıma dayalı yeni fabrika gelecek ve binlerce gencimize iş imkanı sağlanacak.”

Oto Test Merkezi için kamulaştırılan 4.300 dönümlük arazinin 3.000 dönümünü Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi olarak planlanmasının önemine vurgu yapan Özel: “Eğer bu proje uygulanırsa Yenişehir’de TAT Konserve Fabrikası gibi 100 adet yeni tarıma dayalı fabrikanın yanında soğuk hava depoları ve yaş sebze meyve ihracat depoları ile entegre bir Tarımsal organize sanayi bölgesi Yenişehir’i ayağa kaldıracağı gibi binlerce Yenişehirli gencimize iş imkanı sağlayacaktır.” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Özel: “Lojistik Merkezi için en uygun yer Yenişehir”

Yenişehir’in kara, hava ve demiryolu ulaşımında çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Özel: “Bursamız gerek sanayi gerekse de ticari alanda Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi konumuna ulaşmıştır. Türkiye’nin geleceğine yön verecek üretim merkezlerinin başında yer alan Bursa’nın, kara, hava ve demiryolunu bir arada kullanılacağı ayrıca deniz ulaşımına da yakın bir bölgede entegre taşımacılığa uygun bir lojistik merkeze ihtiyaç olduğu yıllardır konuşuluyor.” dedi.

Özel: “Uluslararası Bursa Yenişehir Havalimanı’nın ve Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu hattının hemen yanında yer alan kamulaştırma işlemi biten Oto Test Merkezi arazisinin 1.300 dönümlük kısmına hem hava lojistiğini sağlayacak hem de demiryolu lojistiğini sağlayacak Lojistik Merkezinin hayata geçmesi Bursa içinde oldukça önemli bir fırsattır.” dedi.

“Bursa’ya olduğu kadar Yenişehir’e de önemli katkı sağlayacak olan Lojistik merkezi, Yenişehir’in yüksek katma değer üreterek tarım ve dış ticaret kenti olmasına önemli bir lokomotif olacak, bunun yanında ithal ve ihraç edilen ürünler ile hammaddelerin taşınmasından, iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasına kadar çeşitli hizmetleri bir arada verecek. Ayrıca hava, kara, demiryolu ve deniz ulaşım noktalarına yakınlığı dolayısıyla yakın zamanda Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden biri olacağı gibi Yenişehir’in istihdamına da çok önemli katkılar sunacak.” diye konuştu. Bu projelerin uygulamaya konulması halinde Yenişehir’in birçok alanda kalkınacağının altını çizen İYİ Parti İlçe Başkanı Özel: “Yenişehir kent dinamikleri olarak hep birlikte hareket ederek bu projeleri Yenişehir’e kazandırmalıyız.” dedi.             

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ