Demokrat Zafer

Bursa’da aile hekimleri iş bıraktı! Bakın doktorlar ne istiyor?

Çalışma koşularının düzeltilmesini talep eden aile hekimleri, Bursa’da iş bıraktı. Bugün başlayan grev ile yarın da aile sağlığı merkezleri hizmet vermeyecek. Dr. Selime Şahlan, talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliiği’nin geri çekilmesi, özlük haklarında iyileştirme ve aile sağlığı merkezi gider ödeneklerinin artırılması talebiyle bugün ve yarın iş bıraktı.

Konuyla ilgili Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde Bursa Sağlık Platformu adına basın açıklaması yapan Bursa Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selime Şahlan, acilen etkin, caydırıcı ve uygulanabilir sağlıkta şiddet yasası istediklerini söyledi. Şahlan, “Sağlıkta dönüşüm ile birlikte verilen sözler unutuldu. Aile sağlığı merkezleri modernize edilmek yerine kaderine terk edildi. Birçok aile sağlığı merkezi elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor, personel giderlerini karşılayamıyor. Yakın zaman içerisinde, aile sağlığı merkezlerinde çalışan ve ücretleri aile hekimleri tarafından karşılanan 20 bine yakın personel işsiz kalacak ve birçok hizmet durma noktasına gelecek” dedi.

“YOKSULLUK SINIRININ ALTINDAYIZ”

Verilen sözlerin tutulmadığını belirten Selime Şahlan, “Aile hekimliği başına düşen nüfuslar azaldıkça enflasyona karşı aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının hak edişlerine iyileştirme yapılmadı. Pandemi döneminde koruyucu malzeme bile verilmeden, angaryalar artırılarak değersizleştirildik. Aile hekimlerinin önemli bir bölümü yoksulluk sınırının altında gelir elde ediyor. Ne yazık ki yöneticilerle olan diyalog sürecimiz taleplerimizin karşılanması noktasında yanıtsız kalmıştır” diye konuştu.

TALEPLERİ SIRALADI…

Yaptıkları birçok çalışma ile halkın yaşam süresini uzattıklarını ancak hekimlerin kendi ömrünü kısalttığını kaydeden Selime Şahlan, başa çıkılması mümkün olmayan iş yükü ve mobbing altında ezildiklerini söyledi.

‘Adil, insanca bir çalışma ortamı istiyoruz’ diyen Şahlan, taleplerini şöyle sıraladı: “Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bu yasaları uygulayan adalet sistemi istiyoruz. 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliliğin geri çekilmesini ya da revize edilmesini talep ediyoruz. Makul bir ödeme ve hak ettiğimiz emeklilik yaşamı istiyoruz. Merkezlerin gider ödemelerinin, gider artışına paralel artırılmasını istiyoruz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ