Demokrat Zafer

Oto ekspertiz hizmetlerinde dünya markası yaratacaklar

Otomotiv sektörü yurt dışında vites büyütmeye devam ediyor. İhracatını 2021 boyunca yaklaşık %15 artıran sektör, hizmet tarafında da yurt dışında yeni hamlelere sahne oluyor. Türkiye’de geliştirilen oto ekspertiz hizmeti Ortadoğu’dan başlayarak uluslararası pazarlara açılıyor.
Ülkemizin lokomotif sektörlerinden otomotiv, yurt dışında vites büyütmeye devam ediyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) konuya dair açıkladığı verilere göre, otomotiv sektörü ihracatı 2021 boyunca yaklaşık %15 artarak 29,3 milyar dolara ulaştı. Sektörün ülkenin toplam ihracatındaki payı ise %13,3‘e ulaşarak ilk sıraya yerleşti. Üretim tarafında sürekli yükselen bir ivmeyle uluslararası pazarlarda büyüyen sektörde önemli bir hamle de hizmet tarafında gerçekleşti. İkinci el araçlar için garantili oto ekspertiz raporu sunan OtoExperim, kasım ayında görüşmelerine başladığı Cihan Group ile Ortadoğu pazarı için el sıkıştığını duyurdu.

Ülkemiz otomotiv endüstrisi globalde büyüyor

Ülkemizi yurt dışında temsil edecekleri anlaşmalara imza atarak otomotiv sektörüne yeni bir soluk getireceklerini aktaran OtoExperim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ağca, “Global şirketimiz AutoExperience’ın %50 hissesi; banka, petrol, gıda, inşaat, eğitim ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Cihan Group tarafından satın alındı. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği neticesinde dünya genelindeki ikinci el araç ticaretinde yaşanan aksaklıkları çözüm getireceğimiz projemizin ilk etap yatırım bütçesini 10 milyon dolar olarak belirledik. Cihan Group aracılığıyla tesisleşerek dünya genelinde bir ilke imza atarak uluslararası projemizde güncel altyapı ve iş ağıyla hizmet vereceğiz” dedi.

Üniversite öğrencilerine yurt dışında istidam fırsatı!

Dünyanın dört bir yanındaki şirketlerle işbirliği yaparak geniş bir istihdam ağı oluşturacaklarını belirten OtoExperim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ağca, “Özellikle pandemi koşullarının halen etkisini sürdürdüğü bu dönemde yurt dışında istihdam kaynağı oluşturarak hem ülke ekonomisine hem de ilgili bölümlerde eğitim gören gençlerimize destek vermek bizim için çok önemli. Bu yüzden satış sonrası hizmetleri konusunda Cihan Group bünyesinde bulunan Toyota bayilerini de kapsayan projemizle yeni bir istihdam ağı yaratacağız. Çalışan ihtiyacımızı ise Türkiye’den, özellikle de otomotiv teknolojisi bölümünde eğitim gören üniversite öğrencilerimizle karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

Oto ekspertiz hizmetlerinde dünya markası yaratacaklar

Hem global hem de yerel otomotiv sektörüne ivme kazandıran anlaşmayla ilgili açıklama yapan Cihan Group Otomotiv Grubu CEO’su Mustafa Bajger ise “OtoExperim’in global şirketi AutoExperience şirketinin %50 hissesinin satın alımını tamamladık. OtoExperim’in uzmanlığı Grubumuzun altyapısıyla birleştiğinde, çok güçlü bir profil ortaya çıktı. Ülkemizdeki otomotiv pazarının öncü markalarından OtoExperim’i hep birlikte dünyanın en büyük ekspertiz hizmeti veren şirketi yapabileceğimize inanıyoruz. Cihan Group olarak 25. yılımızı kutladığımız Irak otomotiv sektöründe öncü olmaya ve gelişmiş ülkelerdeki deneyimleri Irak’a lokalize etmeye devam edeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ