Demokrat Zafer

ÇEKİRGE HASTANESİ’NİN YERİNE REZİDANS MI YAPILACAK?

‘Bursa için Birlik’ oluşumunun İl Başkanları, düzenlediği kahvaltı programıyla basın mensuplarıyla buluştu.

'Bursa için Birlik' oluşumundan ittifakı genişletme çağrısı

Düzenledikleri kahvaltı programı ile basın mensuplarıyla buluşan, ‘Bursa için Birlik‘ oluşumu başkanları, ‘Bursa’daki yatırımların yetersizliği‘ başlığı altında basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa’nın yararı için bir ittifak içinde olduklarını belirten başkanlar, bu ittifakın genişlemesi için çağrıda bulundu. Olası bir genişlemenin de Bursa’nın yararına olacağını belirten başkanlar, “Buradan ilk kez sizin aracılığınızla ittifakımıza katılmak isteyenlere sesleniyoruz. İttifak’ın genişlemesi ve Bursa’nın kazanması için bize katılmak isteyenlere kapımız her zaman açık” diye konuştu.

‘Bursa için Birlik’ oluşumu adına konuşan, Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan‘ın konuşmasından satır başları;

CAN ERTAN UNUTULMADI

Öncelikle yakın bir zaman önce vefat eden Can Ertan şahsında kalemlerini ve onurları için ayakta duran tüm basın mensuplarımıza işlerinde başarılar diler; sonsuzluğa göçen  tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet dileriz.
Bugün burada  Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, Doğru Parti Bursa İl Başkanı Kamil Karasil, Gelişim ve Demokrasi Partisi Bursa İl Başkanı Zeki Baştürk, Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanı Sevgi Boz, Cihan Partisi Bursa İl Başkan Mahmut Demir, Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu, Liberal Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Mesut Terzi  ve Bağımsız Türkiye Partisi Bursa İl Başkanı Şevket Tamaç olarak  sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz.

“YATIRIMLAR YETERSİZ”

Amacımız Cumhur yada Millet İttifakına bir seçenek değil. 3 milyon 200 bine dayanan nüfusu ile  Türkiye’nin ekonomik olarak 4’cü gücü olan Bursa’nın kazanılmış haklarını son nefesimize kadar korumak ve kollamaktır.  Cumhur İttifakı partileri iktidarın gücünü son damlasına kadar kullanıyor. Bizler,  Bursalı olarak  hakkımıza düşen yatırımı ilimizde görmek istiyoruz.  İstiyoruz da ama yatırımın gölgesini dahi göremiyoruz!

“SADECE YIKIM”

Son dönemlerde Bursa’ya ne yapılmış bir bakalım:   Sadece yıkım görüyoruz.  Atatürk stadı ve Atatürk Kapalı Spor Salonu yıkıldı. Zübeyde Hanım Doğum Evi yıkıldı. Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi, Çelebi Mehmet Lisesi yıkıldı. Kapalı Çarşı ve Tarihi Hanlar çevresinde içinde BOYNER Mağazasının da olduğu 40 küsür bina yıkıldı.

Yerlerine ne yapıldı?  6 Millet Bahçesi. Şimdilerde ise büyük bir kısmı Sönmez ailesi tarafından yaptırılan ve  inşaatı devam eden 13 katlı Devlet Hastanesi. Yıllardır iktidarda olanların Bursa’ya katkısı , bir elin parmaklarını   bile geçmiyor.
Kentin  dışına bildiğiniz gibi bir şehir  hastanesi yaptılar. Oraya gidecek olan yolun maliyetini  bile  Bursalı’nın sırtına yıktılar! Hastane maliyetinin 2,5 katı  olan  bu yük,   neden hastaneyi yapan firmaya yıkılmıyor! Üstelik o gitmediğimiz hastanenin parası 3 milyon 200 bin Bursalı’nın cebinden çıkacakken!

ÇEKİRGE HASTANESİ’NİN YERİNE REZİDANS MI YAPILACAK?

Acemler’in göbeğine inşaa edilen hastane ile ilgili de çok ilginç bilgiler İl Başkanlıkları’na posta güvercinleri tarafından ulaşmaya başladı. Nedir diye meraklı bakışlarınızı fark edebiliyoruz. Hastane inşaatı başlamadan önceki haberleri hatırlayın, ne demişlerdi?

“Kentin trafik yükünü düşündük;  o nedenle biz bu hastaneyi 510 yataklı ve küçük bir alana yapacağız.”

Şimdi gidin bakın dev bir beton kütlesi oluştu. Timsah Arena’dan başlayıp yıkılan Zübeyde Hanım Hastanesi’nin arsasının büyük çoğunluğunu kaplıyor. Pandeminin tavan yaptığı bir dönemde biz 9 parti yapılan sağlık yatırımını destekliyoruz. Ancak yapılan hastane özelinde bazı soruları da gündeme getirmek gerekiyor. İnşaat başlamadan önce basına servis edildiği gibi bir yapı düşünüldü ise ne değişti de kapasitenin 2,5 katı yatak ve hacim yarattınız bölgede? Hastanenin büyümesinin amacı, mahalle sakinlerinin dilinde de olan Çekirge Devlet Hastanesi’nden boşaltılacak olan alana Rezidans Projesi inşaatı mı? Yoksa şehrin dışına inşaa ettiğiniz hastane nedeniyle oluşan ulaştırmayan trafiğin üzerinize karabasan gibi oluşturduğu baskı mı? Soruları daha da uzatabiliriz ama diğer konulara da değinmemiz gerekiyor.

“PROJELER PLANSIZ YAPILIYOR”

Yakın bir zamanda bir siyasi partinin İl Başkanı, Bursa’ya 10 yıldır uğrayamayan Yüksek Hızlı Tren inşaatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamayı dinledik. Önemli tespitleri de not aldık. YHT’nin Bursa’da masal olmasının tek bir nedeni var: “Su akar yolunu bulur” der büyüklerimiz. YHT Hatları için coğrafi şartları hiç düşünmeden başladılar. Bursa’nın coğrafi yapısı ne yazık ki; tünellere uygun değil. Bunun en bariz örneğini Doğancı Barajı üstünde yapılan tünelde görebiliyoruz. O tünel hem baraja baskı oluşturuyor hem de yapım ihalesi üzerinden daha yüksek bir maliyete neden oluyor.  Bitiş zamanını da şimdiden ikiye katladı.

İktidar siyasetçilerinin Bursa’ya değer kazandırma çabaları göz boyamadan öteye geçmiyor. Bütçeler tükendi, kasalar boşaldı.  Kalan damlaları da öngörülmeyen projelere gömüyorlar.

Sözü  Doğancı’dan açmışken su konusuna da değinelim. Kentimizde 2 barajdan içme suyu  sağlıyoruz. Yapılmalarının üzerinden  uzun zaman geçti.

Bugün Bursa’da kuraklığı konuşuyoruz. Şehrin 95 kilometre uzağındaki bir barajdan borularla içme suyu ile  birleştirileceğini  konuşuyoruz. Biz  9 parti olarak yetkili kurumları uyarıyoruz. Bursa’da ciddi bir su sıkıntısı  var. Kuraklığın nedenleri tartışılabilir ama şunu gören gözlerin daha iyi algılaması gerek. Tarihsel bir geçmişi olan  bir kentte  yaşıyoruz.  Kente su taşıma   sistemi 45 yaşında.  Sistem  eskidi.  Şebekelerde su kaçakları mevcut. Barajların   bakıma, onarıma, yenilenmeye gereksinimi  var. İlgili kurumlar bunu yaparsa Bursa’nın su sıkıntısı  da olmayacak.

“HAMİTLER MEZARLIĞI DOLDU”

Pandemi döneminin yarattığı  sağlık  koşulları  hepimizce biliniyor.  Hamitler Mezarlığı’nın 2032 yılında  dolması gerekirken  ne yazıktır ki  10 yıl öncesinden doldu. Cenazeler, Hasköy’e  gömülür oldu. Hamitler’in yüzde 40 kapasitesi kadar olduğu ve kenttin 18 yıl ihtiyacını karşılayacağı söylenen Hasköy’den ise bize farklı bilgiler gelmeye başladı.

Gelen bilgiler defin ücretlerinin 3’e katlandığı ve aile mezarlıklarının 400 bin ila 750 bin arasında bir rakama ulaştığı. Allah gecinden versin herkes yaşamak ister.   En küçük bir  mezar yerinin dahi 3 bin liraya ulaştığı söyleniyorsa naaşınızın ortada kalacağı  kaçınılmazdır. İktidar, ölümlerden bile gelir bekler duruma gelmiştir.

Ölümler acıdır. Gönül belediyeciliği ile gönüllere girileceği yerde ; belediye ölülerden medet umar hale gelmiş. İddiaların hepsinin takipçisiyiz.

Bir de deprem gerçeği var.  Bursa için beklenen 6,5 şiddeti bir depremde insanların toplanacağı alanlar  kalmadı. Kalan  bir avuç alan ise  kentin  içinde kalan mahalle mezarlıkları. Gelecek için büyük tehlike.

-Ayakları yere basan Kentsel Dönüşüm ile tüm  kent, baştanbaşa yeniden oluşturulmalıdır.
-Kaçak yapılaşmaya asla izin verilmemelidir.
-Sanayicilerin dertleri siyasi iktidar tarından dinlenilmeli ve çözüme gidilmeli. Bursa’da  uygun alanlara sanayi  yönlendirilmeli.

Hayat pahalılığından hepimiz yakınıyoruz. Yaşamı ucuzlatacak  tek yatırım insana olan yatırımdır.

Önümüzdeki günlerde sizlerle tekrar bir araya gelmeyi arzuluyoruz. O günkü konu başlıklarımız ise;

Orhaneli’ye 500 milyarlık Maden OSB sözü verildiği halde neden 50 milyon liralık cezaevi yapılması, Bursa’da kaderine terk edilen metruk yapıların neden tekrar ayağa kaldırılarak kente kazandırılamadığı, Bursa’nın nasıl pet su markalarının cenneti haline dönüştürüldüğünü, yeşil Bursa’nın betona dönüşmesi ile parkların nasıl ticari bir alan haline geldiğini, Bursa’da göçmen nüfusun bir gecede Arapça’dan nasıl Fransızcaya geçtiklerini, İznik Gölü başta olmak üzere derelerin son durumunu, Bursa’da dönen büyük para operasyonlarını Büyükşehir’de imza yetkisinin gerçekte kimin elinde olduğunu paylaşacağız… Büyükşehir Belediye Başkanı Bursaspor’a yardımcı olmaya çalışmayıp, Bursaspor’u nasıl yönetmek istediği olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ