Demokrat Zafer

Bizi bir araya getiren vatan sevgisi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantı için ” Türkiye’nin felakete sürüklendiği gördük. Bizi bir araya getiren vatan sevgisi” dedi.

Kılıçdaroğlu’dan toplantı yorumu: Bizi bir araya getiren vatan sevgisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Muhalefet liderleri olarak yaptıkları toplantıya değinen Kılıçdaroğlu, “Bizi yan yana getiren neydi? Çünkü Türkiye‘nin felakete sürüklendiği gördük” dedi.

Türk siyaset tarihinde önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu,

“Bizi bir araya getiren vatan sevgisi. Ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Herkesin karnının doyduğu düşüncesini dile getirdiği Türkiye istiyoruz” diye konuştu.

CHP lideri şöyle devam etti:

“Cadde ve sokaklarda şarkıların söylendiği bir Türkiye istiyoruz. Haksızlık ve adaletsizliğin olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Ahdettik bunları yapacağız. Korkuyorlar biliyorum. Güzelliklerden korkulmaz. 28 Şubat günü saat 13.30’da 6 lider buluşacağız. Demokrasiyi inşa edeceğiz, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Türkiye bir dert küpüne dönmüş halde. Herkesin bir derdi var, beşli çete hariç. Onların derdi de ‘CHP iktidar olursa başımıza ne gelir’ diye. Tek dertleri de o. Ama onun dışında herkesin bir derdi var, bir çıkış arıyor.

Isparta’ya günlerce elektrik verilmedi. İnsanlar perişan oldu. 4 gün sonra bakan oraya helalleşmek için gitti. Sorunu çözmek için gitmedi.

Günlerce bir kente elektrik verilmiyorsa bir sorumlusu olması lazım. CHP’yi kötülediklerinde siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Bir yönetmelik var. Konutlarda 48 saatten fazla, insanların yoğun olduğu bölgelerde 24 saatten fazla elektrik kesintisi olursa tazminat ödenmesi gerekiyor.

Bütün vatandaşların tazminat alma hakkı var. Baroya müracaat etsin. Avukat tutamayanların ücretini biz ödeyeceğiz. Kimse mücbir sebebin arkasına saklanmasın. Yönetilemeyen bir Türkiye içinde zamlar yağmur gibi yağıyor. Kışın ortasında siz elektriğe yüzde 127 zam yapar mısınız?

Paylaştığım videoda ’31 Aralık’ta yapılan zamlar geri çekilene kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim’ dedim. Elektrik zamlarını devlet yapmadı. Devleti yöneten iktidar yani AK Parti yaptı. Niye ödemeyeceğim dedim? Faturasını ödemeyen vatandaşın acısını geniş kitlelere duyurmam lazım.

Elektrik faturasını ödemeyen vatandaşın sesini çıkaracak bir alan bırakmadılar. Hemen dediler, ‘Ödemiyorsa kesin elektriğini donsun’. Siz beni donmakla mı korkutuyorsunuz? Sizin feriştahınız gelse ben donmam, mücadele ederim. Elektrik faturaları konusunda hemen dağıtıcı şirketleri topladılar. Bunlar yükseltti ya, Erdoğan da indirecek bu numarayı çekiyorlar.

CHP kararlı ve istikrarlı adımlarla düzenli büyüyerek topluma umut olmaya devam ediyor. Güzel ülkemize umut olacağız. Belediye başkanlarımızın bulunduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek bu sözü milletimize verdik.

-Özetle söylemek gerekirse CHP kararlı büyüyerek topluma örnek olmaya devam ediyor.

-Güne güzel bir eylemle başladık. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız da katıldılar. Teşekkür ederiz. Belediye Başkanlarımızın olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

-Mehmet Haberal DSÖ ödül aldı. CHP’de vekil olması bizim için onur ve gurur.

-Herkesin derdi var. Herkes bir çıkış aramaya çalışıyor ama şuradan herkese ifade etmek isterim. Elbette tartışacaksınız ama şunu unutmayın Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Marka olan parti de CHP’dir.

 “ÖZGÜRCE YAZMAK İSTİYORSANIZ MİLLET İTTİFAKINI YAKINDAN İZLEYECEKSİNİZ”

Gazetecilere seslenen Kılıçdaroğlu “Özgürce yazmak istiyorsanız Millet İttifakını yakından izleyeceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Gazetecilik meslek yasasının çıkmasını istiyorlar. Raporda ‘gazeteci meslek yasasının olmamasının sonucu olarak siyaset, mafya arasında çirkin durumlar oluşmaktadır’

-Gazeteci düşündüklerini özgürce yazan kişidir. Kalemini satan kişiye gazeteci denmez. Medya özgürlüğünde büyük sınırlamalar var. Anayasa basın hürdür der ama yapılmıyor. Doğru haberlere erişim engeli var. Basın kartı alamıyoruz diyorlar. Cumhurbaşkanlığı vermiyor diyorlar. Bunla ilgili dava açtık diyorlar.

-Bu da savunma: Gazetecilik faaliyetinde bulunmak için kimse basın kartı olmak zorunda değildir. Olmadan da gazetecilik yapılabilir.

-Bu kart verilmezse. Yıpranma hakkından yararlanamıyorlar. Birçok organizasyona katılamıyorlar. Güvenlik güçlerine gösteremiyorlar. Yurt dışına çıkışlarda gri pasaport alamıyorlar.

-Isparta’ya yani bir kente günlerce elektrik verilmiyorsa bunun bir sorumlunun olması lazım. Yeliz dediğimiz arkadaş sorumlu CHP’dir dedi. Allah onlara akıl fikir versin.

-AK Parti adına burada bulunması bile ayıptır. O kadar akıldan yoksun insanlar parlamentodaysa her şey tartışılır.

ELEKTRİK FATURASI TARTIŞMASI

Elektrik zammını kim yapacak hükümet yaptı. Ben yapmadım ya, vatandaş yapmadı ya. Beşli çeteye tek bir kelime etmiyorum. Siz yapıyorsunuz.

Özgür Özel beni aradı “Parti olarak hepimiz mi yapacağız” dedi. “Hayır” dedim. Sadece ben ödemeyeceğim. Çünkü elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın hakkını arayacak bir alan bırakmadınız. Bu nedenle ödemeyeceğim. Hangi televizyon fatura ödemeyen vatandaşın sesi olacak. Kim yapacak bunu?

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ