Demokrat Zafer

Erbakan ülkenin geldiği son noktayı açıkladı: Boş baklavaya talep patlaması!

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, “Halk ekmek kuyrukları, ucuz ayçiçek yağı kuyrukları derken şimdi bir de  literatüre yeni giren boş baklava yani içinde fıstık ve ceviz olmadan yapılan boş baklavaya olan talebin patlaması ülkenin içinde olduğu durumu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin AR-GE Başkanlığının bir otelde düzenlediği programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sefalet endeksinde dünya şampiyonuyuz!

Enflasyon ve işsizliğin yükselmesiyle Türkiye’nin ekonomide çifte tehditle karşı karşıya olduğu uyarısı yapan Erbakan, şunları kaydetti:

“Bir ülkede hem enflasyon yükseliyor hayat pahalılaşıyor alım gücü düşüyor hem de işsizlik artıyorsa o ülke çifte tehditle yoksullaşıyor demektir. Bakın geçtiğimiz yıl rakamlarına göre Türkiye, Dünya Sefalet Endeksinde 59,9 puan ile Arjantin’i dahi geride bırakmış durumdadır. Dünyada 186 ülkeden maalesef Türkiye sefalet endeksinde Surinam, Venezuela, Etiyopya ve Zimbabve ile birlikte ilk 10 sıraya yerleşmiş durumda. Üstelik bu rakamların,  TÜİK rakamları baz alınarak açıklandığını düşünürsek gerçek enflasyon rakamları baz alınarak yapılsa Sefalet endeksinde dünya şampiyon oluruz. Bu acı tablo Türkiye’nin gerçeği olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’nin geldiği son nokta: Boş baklavaya talep patlaması

Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre 10 milyon insanın yardıma muhtaç olduğunu hatırlatan Erbakan, halk ekmek ve ayçiçek yağı kuyruklarından sonra gelinen noktada boş baklavaya talep patlaması yaşandığını söyledi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 6.6 milyon haneye sosyal yardım yaptıklarını açıkladı. Yani neredeyse  nüfusun yüzde 40 sosyal yardıma muhtaç demek. Aynı zamanda 1,2 milyon insanın gıda yardımı alıyor. Ülkemizde neredeyse 10 milyon insan yardıma muhtaç. Enerji Bakanlığı 2020 yılında 3.7 milyon abonenin elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kaldığını açıklamıştı. Elektriğe son yapılan zamlarla birlikte bu sayı belki de 8-10 milyonu bulacak. Halk ekmek kuyrukları ucuz ayçiçeği yağı kuyrukları ve literatüre yeni giren boş baklava yani içinde fıstık ve ceviz olmadan yapılan boş baklavaya olan talebin patlaması ülkenin içinde olduğu durumu gösteriyor. ”

Bu girdaptan kurtulmak mümkün

Bu girdaptan kurtulmanın yolunun üretim ve istihdam odaklı bir ekonomi olduğunun altını çizen Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak, kurulduğumuz günden itibaren ifade ettiğimiz gibi borç, faiz, zam ve vergi ekonomisi olarak nitelediğimiz mevcut iktidarın bu ekonomik uygulamaları yerine, üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomiye geçmekle mümkündür. Üretmeden, ihraç etmeden ve özellikle katma değerli üretim ve katma değerli ihracat yapmadan Türk Lirası’nın değersizleşmesinin, işsizliğin, fakirleşmenin önüne geçilemez. Bu ekonomik sıkıntıların bu girdabın önüne geçilemez. Üretim, istihdam odaklı bir ekonomiye geçmek için ne lazım? Mutlaka, kaynak, plan, proje, fizibilite lazım. Bu noktada da AR-GE birimimizin çalışmaları, AR-GE biriminin ortaya koyduğu kitaplar ve burada bulanan değerli bilim insanlarının ortaya koyduğu projeler” ifadelerine yer verdi.

 İktidar yolunda projelerimiz hazır

Siyasi partilerin iktidar hedefinin olması gerektiğini ve kendilerinin bu hedef doğrultusunda plan ve projelerinin hazır olduğunu belirten Erbakan, “Bir siyasi partinin Türkiye’yi yönetme iddiası varsa hele ki seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler iktidar olmak için yola çıkmıştır ve Türkiye’yi yönetmek için yola çıkmıştır. Öyleyse iktidar oluğu zaman hangi projeyi uygulayacağını, nasıl bir model izleyeceğini iktidara gelmeden önce ortaya koymalı ve bunu seçmene aktarmalıdır. Sadece teşhis değil tedaviyi de ortaya koymalıdır. Bu noktada Yeniden Refah Partimiz farkını ortaya koyuyor. Daha kurulur kurulmaz Milli Kaynak Paketleri kitapları ile bu AR-GE çalışmalarını başlatan, daha iktidar olmamış ve seçime girmemiş siyasi parti olmamıza rağmen hızlı ve disiplinli bir şekilde kitapların çıkartılması işlemine girildi. Vereceğimiz vaatleri, hangi kaynakla, hangi parayla yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz ve matematiksel olarak kitabını ortaya koyarak başladık” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ