Demokrat Zafer

Korsan servisçiliği bitireceğiz

Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası’nın 13 Mart’ta yapılacak seçimlerine, S.S 142 No’lu Kestel Servis Karayolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Çalışkan aday olduğunu açıkladı.
Bursa’da Mehmet Çalışkan oda seçimlerinde aday: Korsan servisçiliği bitireceğiz

Oda üyelerinin yoğun katımımı ile Yağmur Davet Salonlarında  yapılan adaylık açıklama buluşmasında Mehmet Çalışkan, 2 bin 860 üyenin oylarına talip olduğunu söyledi.

Şeffaf bir yönetim ve istişare kültürü ile görev yapacaklarını vaat eden Çalışkan, ilk hedeflerinin korsan servisçilikle mücadele olacağının altını çizdi.

Toplantıya Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ile ilçe servis oda başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri de katıldı.

‘EN BÜYÜK SORUN KORSAN SERVİSLER’ 

Toplantıda konuşan başkan adayı Mehmet Çalışkan, en büyük sorunun korsan servisler olduğuna işaret ederek, “Kanayan yaramız olan korsan servis taşımacılığı ile ilgili yıllardır muzdaripiz. Bunlar gün geçtikçe çoğalıyor. Bizler kararlı vaziyette bunların üzerine gideceğiz. Korsan servise karşı çok etkili mücadele edeceğiz. Bizler yıllarca bununla ilgili çalışmalar da yaptık. Bizim yedek araçlarımız bile merkez ‘S’ plakadır. Ekibimizle birlikte, kolluk güçleri ve zabıtayla beraber sahada birebir korsana karşı mücadele vereceğiz” dedi.

‘FİYAT POLİTİKALARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’

Servislerin fiyat politikaları ile ilgili de çalışmalar yapacaklarını belirten Çalışkan, “Bizim her dönem fiyatlarımızla alakalı sözleşmelerden önce toplantı yapmamız gerekiyor. Bizim kendi toplantımız sözleşme görüşmelerinden önceye denk geldiği için fiyatlarımızı tam ayarlayamıyoruz. Burada bizim tavan fiyat olması, yani bir tarife gerekiyor. Biz bununla ilgili de çalışacağız” dedi.

Yakıtlarla ilgili indirim yapmak için girişimlerde bulunacaklarını altını çizen Mehmet Çalışkan, “Çalıştıkları yerden yüzde 5 indirim almalarını sağlayacağız. Çalıştıkları yer vermiyorsa, odanın gücü ile biz bunu üyelerimize sağlayacağız” diye konuştu.

‘ÜYELERİMİZİN KAZANDIĞI YERDE OLACAĞIZ’ 

“1996 yılında Hilmi Demir tarafından odamız kuruldu. 4 dönem kendisi görev yaptı. Sonrasında Sadi Aydın Başkanımızı destekledik. Sadi başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyordur” diyerek sözlerini sürdüren Çalışkan, “Kimseyi kötülemekle ilgili derdimiz yok. Bu demokratik bir yarıştır ve biz üyelerimizin kazandığı yerde olacağız. İstişare halinde olacağız. Her zaman sahada olacağız. Fabrika önlerinde bizleri üyelerimiz görecek. 2 bin 860 üyemiz var. Bununla beraber o kişilerin aileleri de bu işten ekmek yiyor. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer’de üç bölge sorumlumuzu sahaya sürerek ekip çalışmasın başlatacağız. Belediye başkanlarımızla, UKOME toplantılarına katılıp, üyelerin menfaatine çözümler üreteceğiz. 13 Mart 2022’de odamızın kongresi yapılacak. İşini, ekmeğini seven herkesin bu kongreye katılım sağlamasını rica ediyorum. Biz herkesin oyuna talibiz. Ben değil, biz diyerek herkesle istişare ederek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da ekibi ile birlikte yola çıkan Mehmet Çalışkan’ın başarılı olacağına inandığını ve yolunun açık olması temennisinde bulundu.

Mehmet Çalışkan’ın bugün doğum günü olması sebebiyle arkadaşları sürpriz yaparak bir pasta kesti.

Pastanın ardından anne ve babasının elini öperek hayır duasını alan Mehmet Çalışkan, Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanlığı için kolları sıvadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ