Demokrat Zafer

MAZARS, CİROSUNU YÜZDE 12,3 ARTTIRDI

Mazars, 2020-2021 mali yılı rakamlarını açıkladı. Şirket, cirosunu yüzde 12,3 arttırarak 2,1 milyar Euro’luk gelir elde etti. Mazars Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hervé Hélias, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak detayları aktardı.

Uluslararası denetim, muhasebe, vergi ve danışmanlık firması Mazars, 2020-2021 mali yılında cirosunu yüzde 12,3 arttırarak 2,1 milyar Euro’luk gelir elde ettiğini açıkladı. Cirodaki artışın yüzde 9,4’ünün güçlü organik büyümeye ve bunu tamamlayan yüzde 2,7’lik büyümeninse pozitif dış büyümeye dayandığı bildirildi. Mazars Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hervé Hélias, firmanın finansal performansını “2021, şirketimiz ve finansal performansımız açısından mükemmel bir yıldı. Hizmetlerimiz ve Mazars ülkeleri bazında çok iyi bir ilerleme gösterdik; KOBİ’ler ve büyük uluslararası şirketler de dâhil olmak üzere büyük ve borsada işlem gören şirketlerden de yeni işler kazandık. Ciromuzun yüzde 12,3 büyümesi, benzersiz entegre modelimizin gücünü ve dayanıklılığını gösteriyor. İş modelimiz, müşterilerimizin güvenle ve sorumlu bir şekilde büyümelerine yardımcı olan ve yüksek kaliteli denetim, muhasebe, vergi ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan sürdürülebilir ve uzun vadeli stratejileri destekleyen güçlü ve dengeli bir modeldir” sözleriyle değerlendirdi.

Hélias, Mazars’ın 2022 ve sonrasında, sorumlu bir şekilde büyüyeceğini ve tüm paydaşlarını göz önünde bulundurarak öncelikli ve önemli alanlara yatırım yapacaklarını kaydetti. Gelecek senelere iyimser yaklaştığını ve birçok fırsatla karşılaşacaklarını belirten Helias, Mazars’ın bulunduğu sektörde olduğu kadar dünya ekonomisinde de bir toparlanma gördüğünü belirtti.

FİNANSAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15,7 BÜYÜDÜ

Hélias, şirketin 2021 yılında denetim hizmetlerini yüzde 8,5 büyüttüğünü ve 2022 itibarıyla dünya çapında, bin 200’ü Avrupa’da, 960’ı farklı pazarlarda ve 380’den fazlası Avrupa borsasında işlem gören 2 bin 400’den fazla Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşu denetlediğini aktardı. Bu bağlamda şirket, denetim hizmetlerini yüzde 8,5 büyütürken finansal danışmanlık hizmetlerinde yüzde 15,7, danışmanlık hizmetlerindeyse yüzde 7,9 büyüdü.

FİNANSAL VERİLERİN ÖTESİ: İŞ PERFORMANSININ YENİ TEMELLERİ

Hélias, sorumluluğun ve sürdürülebilirliğin, iş performansı için temel oluşturduğunu belirtirken piyasalarda, şirketlerde ve kamu kurumlarında güven inşa etmenin önemli olduğunu vurguladı. Pandemi sonrasında sürdürülebilir bir gelecek çağrısının hiç olmadığı kadar önem arz ettiğini söyledi.

Günümüzdeki beklentilerin finansal performansın ötesine geçerek finansal olmayan kriterleri kapsadığı ve denetçilerin misyonunun “finansal şeffaflığın” ötesine geçtiğini kaydeden Hélias, 2020’de yenilenen marka kimliğiyle, bu misyonu yeniden teyit ettiklerini ve müşterilerinin sorumlu bir şekilde büyümelerine yardımcı olmak için lider bir denetçi ve danışman olmaya devam edeceklerini belirtti.

MAZARS, ÖNCELİKLİ ALANLARA YATIRIM YAPIYOR

Şirketin, 2020 yılında önündeki dört yıllık stratejik planını belirlemek üzere bir çalışma yaptığını söyleyen Hélias, “Çalışma sonucunda çalışanlar, müşteriler ve toplum için öncelikli yatırım alanları belirlendi. Bu doğrultuda yetenekli profesyonel havuzunun geliştirileceği, en yüksek profesyonel standartları karşılayan yüksek kaliteli finansal denetimlerin sağlanacağı, Çevresel, Sosyal & Kurumsal Yönetim denetimleri ve danışmanlık hizmetleri sağlamak için sürdürülebilirlik yetkinliklerinin geliştirileceği, çalışanlar için kapsayıcı ve esnek bir çalışma ortamının teşvik edileceği, gezegenimizi korumak için Kurumsal Sosyal Sorumluluk yatırımlarının arttırılacağı ve karbon salınımının azaltılarak 2030 yılında net sıfır olunacağı belirtildi” dedi.

Herve Hélias, Mazars’ın Çevresel, Sosyal & Kurumsal Yönetim çalışmalarıyla ilgili detayları şöyle anlattı:

Çevresel, Sosyal & Kurumsal Yönetim, Mazars’ın gelişim denkleminin önemli bir parçası. Avrupa’daki Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi çalışmalarına katkıda bulunan özel uzmanlara sahibiz ve çalışanlarımız için sürdürülebilirlik eğitim kursları oluşturduk. Müşterilerimizin, Çevresel, Sosyal & Kurumsal Yönetim (ESG) raporlamasına hazırlanmalarına ve sürdürülebilirlik stratejilerini iş modellerine entegre etmelerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, Çevresel, Sosyal & Kurumsal Yönetim (ESG) standartlarını karşıladığımızdan emin olmak için kendi işimizi ve operasyonlarımızı dönüştürüyoruz; tüm ülkelerimizde ve Mazars Grubu düzeyinde, kendi kurumsal sosyal sorumluluk stratejimizi yürütmek için liderler ve ekipler atadık.”

Türkiye’de denetim ve danışmanlık sektörünün ilk entegre raporunu yayınlayan Mazars Denge’nin CEO’su ve Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun, finansal şeffaflık ve finansal olmayan veriler için entegre raporlamanın önemini şu sözlerle aktardı: “Uzun vadeli sürdürülebilirlik için finansal olmayan verilerin gitgide önem kazandığı bir sürece girdik. Entegre raporlama, sosyal ve çevresel faaliyetler ile finansal etkiler arasındaki ilişkiyi net bir şekilde ortaya koyan bir raporlama biçimidir. Entegre raporlamayla finansal olan ve olmayan verilerimizi bir araya getirip aralarındaki ilişkiyi kurabiliyoruz. Örneğin karbon emisyonunu azaltıyoruz ve böylece belki de verimliliğimizi arttırıyoruz. Bu yıl üçüncü entegre raporumuzu hazırlıyoruz. Mazars Denge olarak amacımız merkeze değerlerimizi koyarak tüm paydaşlarımıza kaliteli hizmetler sunabilmek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ