Demokrat Zafer

DEMİR’DEN, KANAR’A; HANİ BORUMUZ YOKTU!

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın, borç konusunda doğruyu söylemediğini söyledi.

Belediye iştirakli üç şirketin toplam 5 milyon TL’ye yakın borcu olduğunu, belediyeden emekli 28 çalışanın da emekli ikramiyesinin ödenmediğini vurgulayan Demir’in açıklaması şöyle;

“Kıymetli Hemşehrilerim, bugün sizlere İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın, milletin gözünün içine baka baka nasıl yalan söylediğini kanıtlayacağım. Ve bu yalan siyasetini sizlere şikayet edip, söylenen yalanları takdirinize sunacağım.
Bunu Belediye Başkanının kendi ifadeleri ile Belediye Meclisi Tutanaklarını ortaya koyarak yapacağım.
Bakın 10 Ocak 2022 tarihli Meclis Toplantısında 40 milyon tl borçlanma isteyen Belediye Başkanı, tutanaklarda da mevcut olarak kelimesi kelimesine şunları söylüyor;
‘’Ben basın mensuplarına bilgi mahiyetinde şöyle bir açıklama yapayım. Arkadaşlar, bir kuruş personel borcumuz yok. Bir kuruş SGK borcumuz yok. Bir kuruş vergi borcumuz yok. Bir kuruş ipoteğimiz yok. Bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yok. Ödeyemediğimiz bir kuruş kredi yok arkadaşlar. Bir daha söylüyorum. Bir kuruş personel borcumuz yok. Bir kuruş SGK borcumuz yok. Bir kuruş vergi dairesine borcumuz yok. Bir kuruş ipotek borcumuz yok. Bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yok. Bir kuruş da ödeyemediğimiz borcumuz yok arkadaşlar.’’
Aynen böyle konuşuyor Belediye Başkanı Mehmet Kanar.
Peki sonra ne oluyor?
Tabi her zamanki gibi yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. Bu ifadelerinin ardından sorguladığımızda görüyoruz ki, Belediye personelinin istihdam edildiği sadece üç iştirakçi şirketinin 5 Milyon liraya yakın SGK borcu bulunuyor. Ne demişti Belediye Başkanı, ‘’ Bir kuruş SGK borcumuz yok!’’. Oysa görüyoruz ki, Belediye kıyafetlerini giyen, İlçemizin gerek çöpünü toplayan, gerek yol, kaldırım bakımını yapan, gerekse Belediyede büro işlerinde çalıştırılan arkadaşlarımızın SGK sını bile ödeyemeyen bir Belediyemiz var.
Üstelik bu şirket çalışanlarımızın sendika sözleşmesini imzaladıklarından bu yana alacakları maaş farklarını bile, 1 seneyi aşkın süredir ödeyemeyen bir Belediye Başkanımız var. Lafa gelince 1 kuruş borcumuz yok.
Bununla da bitmiyor. Sanayi esnafı ve Belediyemizin diğer alış veriş ettiği esnaflarımıza da alacaklarını ne ölçüde tahsil edebildiklerini sorduk. Aldığımız yanıt maalesef utanç verici. Esnaf artık Belediyeye iş yapmak ya da mal vermek istemiyor. Çünkü alacaklarını 1 yıl bekleyenler var. Zaten enflasyondan bezmiş esnafımızın bir de Belediye zarar etmesine sebep oluyor. Bunların yanında bazı müteahhitlerin yüksek miktarda geçmişe dönük alacakları olduğunu da biliyoruz. Ama lafa gelince 1 kuruş borcumuz yok. Bu yalanlar nereye kadar diye soruyoruz?
Bu yalanların üzerine, Perşembe günü tam 28 belediye çalışanı adına, emekli oldukları halde tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle Heykel Meydanında 10 gün sürecek protesto gösterisine başladılar. Adına diyorum çünkü, maalesef tazminatını alamadan vefat eden 3 işçimiz var. Yalandan borcu olmayan Belediyemizin, bu işçilere de toplamda yaklaşık 2,5 – 3 milyon lira kadar borcu var.
Biz de İYİ Parti olarak kendilerine başından beri nasıl desteksek, yine destek olduk ve bu konudaki mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olacağımızı ısrarla vurguladık.
Kıymetli hemşerilerim, Belediye emekçilerinin her birinin sırtlarına giydikleri yeleklerde yazılı olan sloganlar, aslında her şeyi anlatmaya yetti de arttı bile.
‘‘Kul hakkı ödenmez’’, ‘‘Hakkımızı istiyoruz, alacağız’’, ‘‘Başkan sözünü tut!’’, ‘’Gerekirse cebimden veririm demiştin’’ yazılı yelekleri giyerek haklarını arayan belediye çalışanlarını asla yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Ama demek ki neymiş? ‘’Bir kuruş borcum yok!’ diyerek hava atıp caka satan Başkan Kanar’ın, en başta personele borcu varmış, onu da ödememek için akla karayı seçermiş!
Kıymetli hemşerilerim, 40 Milyon lira borçlanmayı daha Ocak ayında Meclisten ‘’ bir kuruş borcum yok’’ yalanı ile geçiren Belediye Başkanının bu ay da 112 parça Belediye mülkünü satışa çıkarma talebi Belediye Meclisine sunulacak. Tüyü bitmemişin hakkını, İlçenin geleceğini satıp savup borçlanarak yollarına devam etmek isteyenleri sizlere havale ediyorum. Mecliste oy kullanan tüm meclis üyelerini uyarıyorum. Bu Millet bu hainliklerin hesabını mislisiyle sorar, diyorum.
İlçemiz Belediye bütçesinden hiçbir hizmet üretmeden, borçları ödemeden, işçinin hakkını vermeden, tüm bu satış ve borçlanmaların nereye gittiğinin hesabını, önce bu Millete sandıkta sonra da adalet önünde vereceksiniz, diyorum.
Kıymetli hemşerilerim, tüm bu mücadelemizde verdiğiniz destekler için teşekkür ediyor, sizlere derin saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

image.png

image.png
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ