Demokrat Zafer

Samsun’daki Onur Anıtı’na Yönelik Çirkin Saldırının Ardından Başlatılan Atatürk Nöbeti’ne BAOB’dan Tam Destek!

Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı Samsun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan çirkin saldırının ardından yeni bir kenetlenmenin adresi oldu. Dün sabah 08.00 sularında iki kişi, İlkadım ilçesindeki Atatürk Parkı’nda yer alan milli mücadelenin simge eserlerinden Onur Anıtı’na halat bağlayıp çekmeye çalıştı. Çirkin saldırıyı gerçekleştirenler, çevredekilerin tepkisi üzerine kaçtı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti ve aramaya başladı.

Saldırganların anıta bağladıkları halatlar toplanırken.
Saldırganların anıta bağladıkları halatlar toplanırken.

Kısa süre sonra yakalanan saldırganlarla ilgili Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceği vurgulanırken, “Kolluk birimleri ilgili aracı tespit etmiştir. Onur Anıtı’na urgan asmak suretiyle saldırı gerçekleştiren 2 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bursa’dan ise yapılan saldırıya güçlü tepki BAOB’tan geldi. Samsun’daki saldırıya karşı bir bildiri yayınlan bildiride;

Bursa’daki akademik oda bileşenlerinin Samsun’daki Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya karşı bildirisidir…

2 Şubat 2022 gece yarısı, işgal ordularına karşı verilen milli mücadelenin başladığı Samsun’da bulunan Atatürk Anıtı’na planlı ve organize menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin kurucusu ve ebedi liderine yapılan bu saldırı aslında onun bizlere kazandırdığı bu ülkenin tüm değerlerine yapılmıştır bir saldırıdır.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine, laikliğe, demokrasiye, hukuka, bilimsel düşünceye, çağdaşlığa, aydınlığa, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli anısına, aynı zamanda da Anayasamızın değiştirilemez
ilk üç maddesine yönelik yapılan bir saldırıdır.

Kamu kurumlarının bulunduğu, her türlü güvenlik önleminin alındığı ve sürekli insan hareketliliğinin olduğu bir bölgede böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması son derece üzücü ve üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür.

Unutulmamalıdır ki, bu ülkenin vatanını seven insanları 19 Mayıs 1919 ruhunu ve inancını aynı heyecan ve kararlılıkla taşımaya devam etmektedirler. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve özgürlüğü söz konusu olduğunda üzerlerine düşeni tekrar yapacaklardır.

Olayın sorumluluları olarak yakalanan faillerin yargı önünde acilen hesap vermelerini, azmettirici ve işbirlikçilerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

Bursa Akademik Odalar Birliği olarak Atatürk Anıtı’na yapılan bu saldırıyı kınıyor, Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı bir kez daha dile getiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ