Demokrat Zafer

İŞ GARANTİLİ PASTACILIK KURSU

YILMAZ: “ GENÇ İSTİHDAMI VE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME ADINA 18-35 YAŞ ARASI VATANDAŞLARIMIZIN NİTELİKLİ MESLEKİ EĞİTİM ALMASI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ.”

BURSA- Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi nitelikli iş gücünü ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediği ücretsiz teknik eğitim kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Yıldırım Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve Kızılay Toplum Merkezi iş birliği Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde ‘Pastacılık Kursu’ açılıyor.  Haftanın 5 günü yapılacak istihdama yönelik eğitim programı 124 saat sürecek ve kursta eğitimler, çıraklık, kalfalık, ustalık aşamaları ile verilecek olup eğitimleri başarıyla tamamlayan 20 kişi istihdam edilecek. Diğer model ise hafta sonu 2 günlük eğitim programı ile gerçekleştirilecek. Kurs bitiminde kursiyerlerin iş planı hazırlamasına yönlendirme amaçlı proje yazma desteği verilecek.

“KALICI İSTİHDAM HEDEFİMİZ”

Ücretsiz teknik eğitim kursları ile yüzlerce genci meslek ve iş sahibi yaptıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması en önemli hedefimiz. Bir taraftan hemşehrilerimizin istihdamına katkı sağlarken, diğer taraftan da farklı sektörlerin nitelikli, yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyoruz. Böylece hem iş arayanlara hem de eleman arayanlara yardımcı oluyoruz. Gençlerimizi istihdama kazandıracağımız projeler üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ