Demokrat Zafer

Bursa’da yeşil sahalardan siyasete transfer!

Memleket Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı Ümit Akkuş oldu. Akkuş, “Sokaklarda siyaset yapacağız.” mesajı verdi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Memleket Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı Ümit Akkuş ile yaptığı görüşmenin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz’ın yazısı şöyle:

“Aslında… Futbol dünyasında yetişti. Amcası, CHP eski İl Başkanı Hüseyin Akkuş gibi kalecilik yaptı. Sonra futbol hakemi oldu.

Ümit Akkuş başarılı bir futbol hakemiydi ama düdüğü erken bıraktı.

Fakat hemen uzaklaşamadı….

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı’nı yıllarca yürüttü, gözlemcilik yaptı. Şu anda, 1995’teki kuruluşunda bizim de üye olduğumuz Futbol Adamları Derneği Bursa Şubesi Başkanı olarak futbola hizmeti sürdürüyor.

Tanışıklığımız ise mahalleden…

Ailesi Görükleli olmasına karşın kendini Ahmetpaşalı kabul eden mahallelimiz Ümit Akkuş içten yaklaşımıyla kolay diyalog kuran, karşısındakini  çabuk anlayan, söylemek istediğini de rahat ifade edebilen özelliklere sahip.

2020’de…

Siyasete ilgi duyduğunda, Görükle’deki bazı düğünlere geldiğinde tanıştığı Muharrem İnce’ye mesaj yazdı. O da “4 Eylül’de Sivas’a gel” cevabı verince Memleket Partisi’nin yola çıktığı toplantıya katılmak üzere Sivas’a gitti.

Geçen yıl…

Hastanede Covid tedavisi görürken Memleket Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Güner Aklan’ın aramasıyla İl Yönetim Kurulu’na girdi, kongrede de devam etti.

Ankara’da yapılan toplantıda söz alıp, uzun boyunu ima ederek Muharrem İnce’ye şöyle seslendi:

“Sivas’ta yola çıkarken ‘Uzun ince bir yoldayız’ demiştiniz. Bu yolun İnce’si sizsiniz, uzunu da ben oluyorum.”

Aynı toplantıda…

“Her il kendi grubuyla oturuyor. İllerden gelenler zaten birbirlerini tanıyor, karışık oturalım ki kaynaşalım” çağrısı çok ilgi gördü ve uygulandı.

Şimdi de…

Memleket Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanı olarak sokakta siyaset için yola çıktı.

Sohbet ederken…

Nilüfer’de izleyeceği siyaseti şöyle tarif etti:

“Bir kere, hemen sahaya çıktığımızı söylemeliyim. Sokaklarda siyaset yapacağız. Kırmadan, dökmeden, herkese dokunarak ve iyiye teşvik ederek siyaset yapacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ