Demokrat Zafer

Tarihe Hayat Veriyor…

Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş “Taş Evler” yeniden onun ellerinde hayat buluyor! Hane Doğal Taş Mimarlık A.Ş’nin firma sahibi Şevket Kır yıllardır ülkenin eski evlerini onararak doğal görünüme kavuşmasını sağlıyor.  Şevket Kır, Türkiye’nin birçok şehrinde, yaptığı taş evlerle, Türkiye’nin kentlerinde şantiye kurarak, modern Türk mimarisini Selçuklu ve Osmanlı eserleri ile buluşturarak yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

37 ilde şantiyesi bulunan Şevket Kır, spor, sanat, ekonomi, siyaset dünyasında Türkiye’ye isimlerini altın harflerle yazdıran birçok ünlü ismin evlerini restore ederken, Bodrum ve Çeşme de en çok inşaat restorasyonu yapan firma unvanını kazandı.

Pandemiye rağmen yatırımlarına devam eden Şevket Kır’ın firması 2021’de Türkiye’de vergi rekortmeni olma gururunu yaşadı. Kır; “Türkiye’nin kendi alanında yapmış olduğu sektörde ilk üçe girmenin gururunu yaşıyoruz. Havasını soluduğumuz suyunu içtiğimiz ülkemize olan borcumuzu çalışarak, üreterek ve  Geleneksel Türk Mimarisini, estetik kültürünü yeniden yaşatmak adına tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ