Demokrat Zafer

Bursa’nın görünmeyen yüzü! Bu ilçenin ünlü pazarından atık toplayanlar…

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, “Bölgemizdeki pazarlar içinde bir değerlendirme yaptığınızda İhsaniye Pazarı biraz daha farklıdır, fiyat olarak yüksek bir pazardır ama saat 18.00’den, 19.00’dan sonra pazar kurulduğu günlerde gidelim bakalım oraya, orada da atıklardan bir şeyler, ürün toplamaya çalışan yurttaşlarımız olduğunu göreceksiniz” diyor. Detayları Olay Yazarı Yaman Kaya köşesine taşıdı…

NİLÜFER’İN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ GÜLÜMSEMİYOR!

 

İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyonist atmosferde, herkesin neredeyse bir numaralı gündem maddesi ekonomi.

Konuya Bursa perspektifinde yaklaşacak olursak Kestel’den Gürsu’ya, Osmangazi’den Yıldırım’a kimin, hangi ilçede ikamet ettiği pek fark etmiyor…

Vatandaşa ekonomiyle ilgili bir dokunan bin ah işitiyor.

 

Yaşanılan sıkıntı bazen düşündüren manzaraları da ortaya çıkarıyor.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, “Bölgemizdeki pazarlar içinde bir değerlendirme yaptığınızda İhsaniye Pazarı biraz daha farklıdır, fiyat olarak yüksek bir pazardır ama saat 18.00’den, 19.00’dan sonra pazar kurulduğu günlerde gidelim bakalım oraya, orada da atıklardan bir şeyler, ürün toplamaya çalışan yurttaşlarımız olduğunu göreceksiniz” diyor.

Ekonomik gelir düzeyi, eğitim seviyesi bazında diğer ilçelerle kıyasladığınızda daha üst konumda olduğu ifade edilen Nilüfer’in de aslında gülümsemeyen çok sayıda yeri var.

 

Bilhassa arka mahallelerde Başkan Yılmaz’ın ifadesiyle “kanayan yara” diye tabir edilen bölgeler mevcut.

Sorunun temelinde ekonomi var” vurgusu yapan Yılmaz, “Yoksulluk insanların belini gerçekten bükmüş durumda. Ekonominin bir an önce düzelmesi hepimizin tek umudu” diyor.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DA VEKİLLİK DE İSTEMİYOR

NilüferBursa’da CHP’nin kalesi konumunda olan gözde bir ilçe.

Ayrıca sosyoekonomik yapısı sorgulayıcı.

Politika üretirken iki kere düşünmeniz gereken, hatanın telafisinin hayli zor olduğu bölgelerden biri.

Zira en ufak aksamada hemen eleştiri oklarının hedefi haline gelebilir, tabiri caizse acımasızca yerden yere vurulabilirsiniz.

Bu sebeple Nilüfer’de CHP’nin ilçe başkanlığı görevini yürütmek kritik, sorumluluğu yüksek ve güçlükleri de barındıran bir görevi üstlenmek demek.

Ayrıca parti içi kulislerde isminizin sıkça anılmasına, bazı ithamlarla karşılaşmaya da hazır bulunmalısınız.

Herkesin derdi bir anda “Hedefi ne ki?” olabilir.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’a, hakkında çıkan “Tek derdi belediye başkanı olmak” şeklindeki iddialarla ilgili ne düşündüğünü sordum.

İçtenlikle yanıt verdi.

“Siyaset çok önemli bir mekanizma. Her siyasinin mutlaka birtakım hedefleri vardır. Hedef olmadan siyaset yapılması zaten çok doğru değildir. Ancak siyaset son dönemde sadece milletvekilliği ile belediye başkanlığı hedeflerine sıkışmış bir kurum olarak gözüküyor maalesef” dedi.

Şöyle devam etti:

Benim için siyaset milletvekilliği ile belediye başkanlığı arasına sıkışmış bir kurum değildir. Ben partimin iktidarına inanıyorum. Partimin iktidarında Türkiye’nin değişeceğini, ülkenin tekrar yönetilmesi gerektiği gibi yönetileceğini, doğru yönetilmesi noktasında çalışmalar yapılacağına inanıyorum. CHP iktidarında kurumların da yeniden eski hak ettiği noktalara taşınacağını düşünüyorum. Ben bir televizyon gazetecisiyim. Benim hedefim açık ve net olarak söyleyebilirim, CHP iktidarında TRT’yi yöneten ekip içinde olmak istiyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ