Demokrat Zafer

Sendikaya Marş İsteği Bursa’dan!

“Sözlerini Hakkı ŞENER’in yazdığı, müziğini Şerif SAKA’nın icra ettiği ve aranjörlüğünü Mustafa SARIKAYA’nın üstlendiği Türk Diyanet Vakıf-Sen marşımız hayırlı olsun” sözler Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’a ait. Marşın hikayesi ise Bursa’dan başlıyor.

Marşı yazan Hakkı Şener; “Bir pazar sabahı kahvaltı yaparken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanım Hilmi Şanlı aradı “Her sendikanın bir marşı var bizim neden yok” dedi…Kahvaltı bitene kadar bir şiir bitti. O şiir bestelendi okundu ve Sendikamızın marşı oldu.Genel merkezimiz de bu şiirden dolayı bir plaket vermeyi uygun bulmuşlar. Genel Başkanım Sayın Nuri Ünal’ın şahsında Tüm Genel Merkez yönetimine, şiirin yazılmasında ilham kaynağı olan değerli Hilmi Şanlı başkanıma, bestesini yapan okuyan tüm dostlara candan teşekkürler.” dedi.

İşte o marşın sözleri;

“Diyanette vakıflarda, her yönde üyesiyle, iyi günde, zor günde, hak, adalet davasında, en önde bir meşale. Türk Diyanet Vakıf-Sen sevdasıdır bayrağıyla ülkesi. Vazgeçilmez milli birlik ilkesi. Kardeş bilir hak yolunda herkesi. Bak el ele Türk Diyanet Vakif Sen. Hakĺı davasına kem söz dedirtmez. Kimsenin hakkını yemez yedirmez. Zulme boyun eğmez boyun eğdirmez. Muhkem kale Türk Diyanet Vakif Sen. Dilinde ne varsa aynıdır özü. Din vatan aşķıyla yürekte közü. Ezelde verilmiş bir namus sözü. Var hilale Türk Diyanet Vakıf Sen. Saygı duyar milletin her ferdine. Ortak olur çilesine derdine. Makamlarda üyesinin derdi ne. Verir dile Türk Diyanet Vakıf Sen. Davasının çilesinden yakınmaz. Derdi vardır söylemekten çekinmez. Hakkı vardır istemekten sakınmaz. Alır ele Türk Diyanet Vakıf Sen. Dava budur kıymetini bilirsen, gücü artar kollar destek olursan, yol kısalır bizim ile gelirsen. İstikbale Türk Diyanet Vakıf Sen.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ