Demokrat Zafer

n11.com’dan iş ortaklarına özel reklam modeli: Facebook & Instagram

Türkiye’nin alışveriş platformu n11.com, Facebook iş birliğiyle iş ortaklarına özel reklam modelini hayata geçirdi. n11 iş ortakları, yeni reklam modeliyle; marka bilinirliğini artıracak, hedef kitlesinin dikkatini çekecek ve ürünlerini binlerce yeni kullanıcıyla buluşturabilecek. 

Türkiye’nin alışveriş platformu n11.com, Facebook iş birliğiyle hayata geçirdiği reklam modeliyle iş ortaklarının n11 Satıcı Ofisi üzerinden kolaylıkla reklam vermesini ve binlerce yeni kullanıcıyla buluşabilmesini sağlıyor. Ayrıca yeni reklam modeli desteğiyle n11.com üzerinden satış yapan firmalar, “re-marketing” avantajı kazanıyor. İş ortakları, ürünlerini n11.com’da daha önce görüntülemiş, ilgi göstermiş ancak satın alma eylemini gerçekleştirmemiş kullanıcıları, Facebook ve Instagram platformlarında yeniden hedefleyerek satın almaya yönlendiriyor.

n11.com Reklam Satış ve Pazarlama İş Birlikleri Müdürü Gökçe İmer, “n11 Reklam Satış Departmanı olarak iş ortaklarımızın reklam ve tanıtım çalışmalarına destek olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için Facebook & Instagram reklam modelini başlattık. İş ortaklarımızın zorlanma yaşamaması amacıyla Facebook Business Manager ara yüzündeki reklam verme adımlarını kısaltarak ve sadeleştirerek, yepyeni ve tamamen bize özgün bir tasarımla Satıcı Ofisimize uyarladık. Böylelikle iş ortaklarımız Satıcı Ofisi üzerinden sadece üç adımda; reklam metinlerini, reklam yayın tarihlerini ve toplam bütçelerini kolayca belirleyerek Facebook & Instagram reklamını yayınlayabiliyor. Ayrıca Facebook, kullanıcıların n11.com içindeki tüm tüketici yolculuğunu, örneğin; hangi ürünleri görüntülediler, hangi ürünlere tıkladılar, hangilerini favorilerine eklediler, hangi ürünleri sepete attılar ama satın almadılar gibi davranışlarını takip edebiliyor. Bu sayede iş ortaklarımız, n11 Satıcı Ofisi üzerinden FB & IG reklamı verdiklerinde, Facebook onlara kendi ürünleri ile daha önce ilgilenmiş kitleyi hedefleyebilme ve nokta atışı şeklinde ilgili hedef kitleye satış yapabilme imkanı sunuyor. Böylece ürünlerine daha önce n11.com içinde ilgi göstermiş ama satın alma eylemini gerçekleştirmemiş kullanıcıları FB & IG platformlarında yeniden yakalayabiliyoruz ve iş ortaklarımızın ürün detay sayfalarını yeniden incelemeye teşvik ediyoruz.” dedi.

n11 iş ortakları için hayata geçirilen reklam modelinin avantajları nelerdir?

  • n11 iş ortakları, FB & IG reklamı ile marka bilinirliğini artırabilir, hedef kitlesinin dikkatini çekebilir, ürün detay sayfasına trafik çekebilir ve ürünlerini binlerce yeni kullanıcı ile buluşturabilir.
  • n11 iş ortakları, ürünlerini n11.com’da görüntülemiş, ürünlerine tıklamış, ürün detay sayfasını ziyaret etmiş, ürünlerini favorilerine veya sepetine eklemiş ama satın alma eylemini gerçekleştirmemiş kullanıcıları, Facebook ve Instagram’da hedefleyerek satın almaya yönlendirebilir.
  • n11.com kullanıcılarına Facebook ve Instagram üzerinden ulaşarak, tekrar n11.com ürün sayfasına yönlendirip satışlarını artırabilir.
  • n11 iş ortakları, Satıcı Ofisi üzerinden sadece üç adımda toplam bütçelerini, reklam tarihini ve reklam metnini kolayca belirleyip reklamlarını yayınlayabilir. Ürünleri ilgili kullanıcılara gösterilir.
  • İş ortaklarının reklamlı ürünleri, Facebook ve Instagram platformlarında sponsorlu gönderi ve hikaye formatlarında gösterilir. Reklamları, masaüstü ve mobil kanallarda yayınlanır. Kullanıcılar reklamlı ürünlere tıkladığında ilgili ürünün ürün detay sayfasına yönlenir.
  • n11 iş ortaklarının reklam bütçesi, sadece ürünlerine ilgi göstermiş kullanıcılar reklamlı ürünlerine tıklayınca harcanır. Facebook onlar için bütçelerini optimize ederek harcar ve reklamlarının en fazla tıklamayı almasını sağlar.
  • Reklam kampanyaları için detaylı analizlere ulaşılabilir. Gösterim, tıklama, tıklama başı maliyet, satış miktarı, reklam cirosu ve reklam harcama getirisi gibi verilere ulaşarak yeni pazarlama stratejileri geliştirilebilir.

n11.com hakkında
Türkiye’nin öncü açık pazar yeri konseptli alışveriş platformu n11.com, kusursuz müşteri deneyimini odağına alarak, 20 milyondan fazla ürün ile 270 binden fazla kayıtlı iş ortağını müşterileriyle buluşturmaktadır.

n11.com bir Doğuş Planet markasıdır”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ