Demokrat Zafer

Bursa’da hangi parti CİMER’e döndü? Dosyasını alan gidiyor!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun dikkat çeken sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Selçuk Türkoğlu… Yıllarca Bursa’da memur ve öğretmen sendikacılığı yaptı, hak aradı. Şimdi de sendikacılık alışkanlılarına eylem siyaseti kimliği ekledi.

Şimdilerde…

Yönetim olarak “2021’de biz ne yaptık, neler oldu?” sorgulaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile sohbet ederken, 3 hedefi anımsattı:

“İlk hedefimiz en çok oyu almaktı. 2018 seçiminde Bursa’da yüzde 12 oy alan İYİ Parti anketler göre bugün Bursa 1. Bölge’de yüzde 21 ve 2. Bölge’de yüzde 18 gözüküyor. Bursa’da  ortalama yüzde 20’nin üstünde olduğumuzu anketler söylüyor.”

Şunu altını çizdi:

“Ankara’da il başkanları toplantısında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Bursa’nın en çok oy arttıran illerden biri olduğunu söyledi. Bu bizi daha da motive etti.”

Devam etti:

“İkinci hedefimiz en çok üyeye ulaşmaktı. Seçildiğimizde İYİ Parti’nin Bursa’da 13 bin olan üye sayısını 23 bin 500’e çıkardık ve Genel Merkez’in 2021 hedefinin üstüne çıktık.”

Üçüncü hedefi de söyledi:

“Etkin muhalefet yapmayı ve daha çok görünür olup millete dokunmayı hedeflemiştik. Göreve başladığımızdan bu yana 200’ün üzerinde basın açıklaması yaptık. Üstelik yarısı sokaktaydı. Konu neyse ve sorun neredeyse orada olduk. Hiçbir açıklamamız da yalanlanmadı.”

Şunu anımsattı:

“Türkiye’de olmayan bir uygulama başlattık. 1 Gecede 1 İlçe ve 17 Gecede 17 İlçe 712 Köy Projesi’nde şu ana kadar 9 ilçeyi taradık. Orhangazi’ye Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener geldi. Sayın Yavuz Ağıralioğlu Yenişehir, Sayın Musavat Dervişoğlu Osmangazi’de çalışmalara katıldı.”

Ardından da…

Hedefledikleri etkin siyaset anlayışında geldikleri noktayı şöyle anlattı:

“Yaptığımız etkin siyaset vatandaştan da kabul gördü. İnanın burası CİMER’e döndü. Şikayeti olan, dosyasını alıp geliyor. Biz de vatandaşın sesi olduğumuz için mutluyuz.”

Şimdi o dosyaların üzerinde çalışıyorlar.

Türkoğlu: Merkez partisinden çok makulün partisi olduk

Aslında… İYİ Parti siyaseten çoklu yapı sergiliyor, homojen değil. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu o farklı yapıları bir arada tutmanın formülünü açıkladı:

“Merkez partisinden ziyade, makulün partisi olduk.”

Ardından…

“Başlarken, Bursa’da siyaseten tek kale maçı bitireceğimizi söylemiştik. Şimdi siyaseti dengelediğimizi söyleyebilirim” dedi ve ekledi:

“Bursa’yı mahcup etmemek için çalışıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ