Demokrat Zafer

‘BALKAN ŞEHİRLERİ AKADEMİSİ’NİN İLK KONUĞU ‘ŞERİF PATKOVİÇ’

YILMAZ, “BALKAN COĞRAFYASI TÜM DÜNYAYA KOMŞULUĞU, BERABER YAŞAMAYI, FARKLI DİN, DİL, IRK OLMASINA RAĞMEN AYNI MAHALLEDE BULUNMAYI ÖĞRETTİ.”

Bursa- Yıldırım Belediyesi, Beyt-i Makdis Akademisi’nin ardından ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ ile ‘Coğrafya Okuma’ seminerlerine devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ başlıyor. 28 Ocak- 11 Mart tarihleri arasında, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek coğrafya okumalarının ilk konuğu Bosna- Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in subaylarından 7. Müslüman Tugay Komutanı Albay Şerif Patkoviç olacak. Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesinde Bilge Kral İzzetbegoviç’in en yakınındaki isimlerden olan Patkoviç, Bosna’nın bağımsızlık destanını, Saray Bosna’yı ve Bilgi Kral Aliya’yı anlatacak.

AKADEMİSYENLER KATILACAK

Balkanların sosyolojik, tarihi ve siyasal durumunun detaylı olarak ele alınacağı akademide, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mefail Hızlı, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Algül, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Ömer Lekesiz gibi isimler yer alacak.

10 KİŞİYE BALKAN TURU

Yıldırım’da, Balkanların her yerinden göç eden binlerce insan bulunduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Balkan Türkleri ve Müslümanları 100 yılı aşkın süre boyunca yaşadıkları baskılardan, maruz kaldıkları zulümden kurtulmak için Yıldırım’a gelmiş. Dolayısı ile bizim Balkanlar ile hem kültürel hem de organik bağlarımız var. Bu bağlarımızı daha da güçlendirmek için ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ni başlatıyoruz. Birbirinden değerli isimler Balkanları sosyolojik, tarihi ve siyasal yönden masaya yatıracak. 8 hafta sürecek ‘Balkan Şehirleri Akademisi’ne düzenli katılım sağlayan 10 vatandaşımıza ise Balkan turu hediye edeceğiz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ