Demokrat Zafer

Medya sizin olsun, meydanlar bizim

Yenişehir’de İYİ Rüzgar! İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel; “Geçtiğimiz yıl aldıkları kanunsuz satış kararı sonrası “toprak satmayacağım” sözlerini, “satarsam namussuzum şerefsizim” söylemlerini çok çabuk unuttular. Satmaya başladılar. Biz “SATIŞ YETKİSİ ALDIK, SATIŞ KARARI ALMADIK”, Kanunsuz iş yapmadık, kaç yıllık belediyeciğiz, Allah’tan korkarız” dediler. İYİ Parti ve bizleri yalancılıkla, iftira atmakla suçladılar, geçmişten ders almayıp makamı kalıcı sandılar, ellerinde ki gücü ebedi sanarak hakaret ettiler, ettirdiler. Hala da yazdırıyorlar. Doğruları gösterdiğimiz, kanunsuzluklara dur dediğimiz açıklamalarımız sonrası biz İYİ Partilileri korkutmaya çalıştılar, türlü türlü tehditlere maruz bıraktılar. Allah’tan başka kimseden çekinmediğimizi, “O”ndan başka kimseye boyun eğmeyeceğimizi bildikleri halde beyhude uğraştılar. Biz; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayaline, ortak olduk, nice zorluklara birlikte göğüs gerdik. Yolumuza engeller çıkardılar aştık, duvarlar ördüler, yıkıp geçtik. Çünkü doğruyduk arkamıza milletimizi aldık.

İl Başkanımız Sayın Selçuk Türkoğlu ile Bursa siyasetinde oynanan tek kale maç devrini bitirdik. Medya sizin olsun, meydanlar bizim diyerek şehrimizde adam gibi muhalefetin nasıl yapılacağını göstererek fincancı katırlarını ürküttük. Yenişehir de de Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın bizlere verdiği destek ve güvenle yapılan yanlışların üstüne korkusuzca gitmemiz kadar doğal ne olabilir ki! İYİ Parti olarak satış kararlarına karşı olmadığımızı defaatle dile getirdik. Tek istediğimiz kanunlara aykırı işlem yapılmasının önüne geçmek ve satış sonrası elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı konusunda partilere bilgi verilmesi idi. Uyarılarımıza rağmen bunlara uyulmadı. Aşağıda ki belgeler Yenişehir Belediye Başkanı’nın evrakta nasıl sahtecilik yaptığının ve mülki amire yanıltıcı ifade vererek görevi nasıl kötüye kullandığının alenen ispatıdır. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptığımız ihbar başvuruları ile ilgili soruşturmanın hızlandırılması Yenişehir için önem arz etmektedir. Bizlerden saklanan, talep ettiğimiz halde bizlere verilmeyen, mahkeme kararıyla aylar sonra alabildiğimiz meclis konuşma zabıtları ve toplantıdan bir ay sonra meclis üyelerine dağıtılan resmi meclis kararları karşılaştırıldığında resmi evrakta nasıl sahtecilik yapıldığı gün gibi ortaya çıkıyor.
EVRAKTA SAHTECİLİK NASIL YAPILDI?
Meclis’e 27 parça yer için satış kararı alacaklarını söyleyen Belediye Başkanı, ilgili belediye personeline taşınmaz mal kararı için 7. Gündem maddesini okumasını istiyor. İlgili personel: “EKLİ LİSTEDE MAHALLESİ ADA PARSEL NUMARALARI YAZILI OLAN TAŞINMAZLARIN SATIŞINI OYLAYACAĞIZ, BAŞKANIM” Diyor. Belediye Başkanı: ” Evet bu maddeyi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler?” Dediğinde, Bir meclis üyemiz; Ada parseller kendilerine verilmediği için haklı olarak ; ” Başkanım burada bir şey söyleyebilir miyim? Burada ada parsellerin grup sözcülerine verilmesini talep ediyorum.” diyor. Belediye Başkanı ise bu talep üzerine: “Sıkıntı yok veririz hocam. Ama şu var pardon biz bunu verecektik hocam……ÇÜNKÜ ADA PARSELLERİ YOK.” diyerek. Biraz önce ekli liste de mahallesi, ada parsel bilgileri yazılı olan taşınmazlar diye oyladıkları maddede aslında ada parsel bilgileri olmadığını alenen itiraf ediyor. Ardından meclis üyelerine, oylamaya sundukları ada parsellerin bilgilerini belediye yetkililerinden alabilecekleri söylenerek plan bütçe komisyonuna havale edilmeden direk oylamaya sunuluyor ve oy birliği ile bahsedilen 27 parça taşınmazın satış kararı alınıyor.
Bir ay sonra meclis üyelerine dağıtılan resmi meclis kararlarında EVRAKTA SAHTECİLİK yapılarak, toplantıda hiç görüşülmediği ve meclis konuşma zabıtların da 27 parça yerden bahsedildiği halde, meclis kararlarına 555 parça belediye arazisinin SATIŞ KARARI ALINDIĞI yazılıyor, hatta bu sahte evraka belediye başkanı’nın yanında iki katip meclis üyesi de imza atıyor.
Kanunsuz satış kararı için yasal itiraz süresi içinde Yenişehir Kaymakamlığına yapmış olduğumuz itiraz yazısına, Yenişehir Belediye Başkanının vermiş olduğu resmi cevap kanunsuzluğun üzerine tüy dikmekten başka birşey değildi.
MÜLKİ AMİRE YANILTICI İFADE VEREREK GÖREV NASIL KÖTÜYE KULLANILDI?
Yenişehir Kaymakamlığına, Belediye Başkanı imzasıyla yazılan resmi yazıda; “Taşınmaz mal satışı görüşülmesi gündem maddesi ile İÇİNDE yer, ada ve parsel, M2 olarak yüzölçümü, cinsi, mevki…. M2 olarak hisse miktarının da BELİRTİLDİĞİ taşınmazlar oylanarak … oy birliği ile satışına karar verilmiştir.” diyerek meclis toplantısında ada parsel ve ilgili bilgiler belirtilmediği halde kaymakamlık makamı yanıltılarak ada parsel gibi bilgilerin mecliste BELİRTİLDİĞİ ifade edilmiş ve böylelikle MÜLKİ AMİRE YANILTICI İFADE VEREREK GÖREV KÖTÜYE KULLANILMIŞTIR.
Yenidönem Gazetesi’nin Bursa gündemini bir yıldır meşgul eden Yenişehir Belediyesinin kanunsuz yolla aldığı taşınmaz mal satış konusunu masaya yatırmak istediklerini bizlere söylediklerinde açıkçası mutlu oldum.
Tarafsız bir gözle değerlendirme yapan bilgi ve belgeleri inceleyerek örnek bir gazeteciliğe imza atan, Yenidönem Gazetesinin değerli yöneticilerine, kıymetli köşe yazarlarına ve basın emekçilerine İYİ Parti olarak teşekkür ediyorum.
Makam sahiplerinin baskıcı vesayeti altında, gücün değilde haklının ve doğrunun yanında durabilen tüm basın mensuplarımıza selam olsun.
Peygamber Efendimiz (sav) 14 asır evvel biz müslümanları bu günler için bakın nasıl uyarıyor “İnsanlara öyle aldatıcı yıllar gelecek ki! O zaman yalancılar doğrulanacak, doğru sözlüler de yalanlanacaklardır. O zaman hainlere güvenilecek, güvenilir olanlar da ihanetle suçlanacaklardır” (Taberâni)
İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil oraya güç katandır. İşte bu yüzden Yenişehir İYİliği fazlasıyla hak ediyor.
Bizler; sonunda ölüm olsa bile,
gerçekleri saklamamız için baskılar yapsalar bile,
gözdağı vermek için zaman zaman takip ettirseler bile, İYİ Parti olarak Yenişehir’de mazlumu tutup kaldırmaktan, doğruları haykırmaktan asla geri durmayacağız. Genel Başkanımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için durmadan çalışacağız.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ