Demokrat Zafer

Bursa’nın tarihi projesine yakışacak teklif!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı iş insanı Atilla Parlamış’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bulunduğu öneriyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın tarihi hanlar bölgesini ortaya çıkaran Çarşıbaşı Meydan Projesi’ndeki yıkılan yapılar gören herkesi etkiliyor.

Cemal Nadir Caddesi’nden Ulucami ve hanları kapatan o eski yapıların neredeyse tümü ortadan kalktı. Sadece Zafer Plaza eklentisi Boyner binası kaldı.

Büyükşehir’den yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki mart ayı içinde onun yıkımı da gerçekleşecek.

Dün Bursa’nın iş insanlarından Atilla Parlamış aradı.

Büyükşehir Belediyesi’nin hanlar bölgesini ortaya çıkaran çalışmalarını takdir etti, ardından da Başkan Alinur Aktaş’a bir öneride bulundu.

Açığa çıkan tarihi bölgenin tam karşısına, Tophane yamaçlarına, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles’ın bir bölgesi olan Hollywood yazısı gibi dev, ışıklı, ‘Yeşil Bursa’ tabelası asılmasını teklif etti.

Böylece, yazının turistlerin çok ilgisini çekeceğini ve Bursa’yı daha çok öne çıkaracağını vurguladı.

Hemşerimiz Parlamış önerisini sundu. Gerisi Büyükşehir Belediyesi’ne kalmış bir şey.

Bizce de fena olmaz. Başkan Aktaş’ın Parlamış’tan gelen teklifi değerlendireceğini düşünüyoruz.

Bursa’nın gelecekte turistlerin daha çok uğrak yeri olacak bu alana konacak bir Bursa tabelası tıpkı tarihi saat kulesi gibi ilgi görebilir. Burada fotoğraf çektirmek isteyenler için özel bir plato yapılabilir.

Bursa’nın en görülmek istenen yerlerinden biri olacak tarih adasına biz de böylesi bir tabelanın yakışacağını düşünüyoruz.

Özellikle hava çekimleriyle gece görüntüsün bir başka olacağına inanıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ