Demokrat Zafer

TikTok İmamına Tepki Büyüyor! “Sen Kimin İmamısın!”

Bursa’da Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda hilafet çağrısı yapan İstanbul Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı’ya sosyal medyada tepki yağıyor. İstanbul Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil KonakçıBursa’da Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda hilafet çağrısı yaptı. Konakçı, Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısında geçen ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e‘ sözleri üzerinden Aksu’yu hedef aldığı konuşmasında, 98 yıl önce TBMM kararıyla kaldırılan hilafete işaret ederek “Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz” dedi.

Konakçı’nın konuşması şöyle:

“Söyleyin bana İslam’ın merkezi neresi? İslam’ın söz sahibi, makamı kim? Anladınız mı şimdi niye kaldırdılar, niye lağvettiler o makamı 100 yıl önce? Çıksın bir şarkıcı parçası Adem Aleyhisselam’a ‘cahil’ diyebilsin diye bu makamı kaldırdılar. Eğer o makam bugün kaim olsaydı bir kimse bile bugün konuşup Allah’ın indinde imam bile olsa söz sahibi olamazdı. Allah o makamı geri getirsin bize. Bunun için çalışacağız. Ah İslam kaim olsaydı, ah bu dinin bir başı bir sahibi olsaydı… Bu dini sahipsiz bıraktılar, kafalarına göre at koşturmaya başladılar. İşte o sahip olsaydı çıkıp da ne Hz. Meryem’e, ne Adem‘e ne Havva’ya, ne Resullullah Aleyhisselam’a, ne şeriata, ne Kuran’a, ne başörtüsüne, ne çarşafa, ne sarığa, ne minareye kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz.” dedi.

Konakçı’nın bu ifadeleri Bursa’da infiale neden oldu. Sözleşmeli imam olarak görev yapan Halil Konakçı’yı Bursa’ya davet eden ise her icraatı tartışmalara neden olan Osmangazi Müftüsü Mehmet Uzun. Mehmet Uzun geçen yıllarda pandeminin en şiddetli günlerinde Halil Konakçı’yı davet etmiş Ulu Cami’de vaaz verdirmişti. Camilerin ibadete uzun süre kapalı kaldığı günlerin ertesinde verilen vaaz nedeni ile tıklım tıklım olan camide sonraki günlerde vaka sayısı 2 bini geçerek yeni bir rekora imza atmıştı. FETO’nun ilk yapılanma günlerini andıran organizasyonlar nedeniyle sosyal medya fenomeni olan Halil Konakçı’nın il il dolaşarak halkı kin ve nefret söylemleri ile galeyana getirmesine Diyanet İşleri’nin göz yummasına ise tepkiler giderek büyüyor. Konakçı’nın turist Ömer gibi gezmesini sağlayan finansatör ise merak konusu. Sözleşmeli bir imamın yıllık izni kaç gündür? Bir ay içerisinde kaç gün görev yapmaktadır? Buna müsaade eden ilçe müftüsünün, Konakcı ile bağlantısı nedir?  gibi sorular ise cevap bekleyen konular arasında. Konakçı daha öncede whatsApp ve Facebook üzerinden Afrika’ya su kuyusu açmak, gıda malzemesi kolisi dağıtmak, kurban götürmek gibi hususları kullanarak milyonlarca lira para toplamış ve bununla ilgili de birkaç kez soruşturma geçirmişti. Konakçı’nın bu faaliyetlerde kendisi ile hareket eden İstanbul Kuşkonmaz Cami İmamı Binali Murtazaoğlu ile yaptığı iddia edilirken,  Murtazaoğlu’na işin resmiyeti için Beyruha Derneği’ni kurdurduğu ve dernek faaliyetlerini kendi amaçları için kullandırttığı tahmin ediliyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ