Demokrat Zafer

GENÇLERLE BİRLİKTE MODOKO’YU ŞEKİLLENDİRİYORLAR

Türkiye’nin en eski mobilya çarşısına sahip MODOKO, 27 Eylül 2021’de lanse ettiği “MODOKO’da Kamusal Açık Alanlar Fikir Projesi Öğrenci Yarışması”nı sonuçlandırdı. MODOKO’ya yeni bir yüz kazandırmayı hedefleyen yarışmayı 6 öğrenci kazanırken, kazanan öğrencilerle birlikte öğretim elemanlarının ve MODOKO temsilcilerinin katılımıyla 7-9 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek 3 günlük çalıştayda projeler şekillendirilecek.

Yarım asrı geride bırakan, 350 mağazaya ev sahipliği yapan, doğrudan 5 bin dolaylı yoldan da 35 bin kişiye istihdam sağlayan MODOKO, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği protokolü imzalamış ve protokol kapsamında ilk olarak T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre tasarımı öğrencilerinin MODOKO’nun dış mekanlarını yeniden tasarlamasına karar verilmişti. Bu anlamda 27 Eylül 2021’de lanse edilen “MODOKO’da Kamusal Açık Alanlar Fikir Projesi Öğrenci Yarışması”, 14 Ocak Cuma günü sonuçlandı. İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde eğitim gören lisans öğrencileri arasında yapılan yarışmanın jürisinde, Türkiye’nin en önemli mimar, içmimar akademisyenleri ve uygulamacıları yer aldı. Yarışmayı kazanan 6 öğrencinin projeleri, öğretim elemanlarının ve MODOKO temsilcilerinin katılımıyla 7-9 Şubat 2022 tarihlerinde T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek 3 günlük bir çalıştayda geliştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “Özellikle pandemi sürecinde açık ve yarı açık mekanlar geçmişe oranla daha tercih edilir olduğu için MODOKO daha rağbet edilen bir yere dönüştü. Kurulduğu günden itibaren mobilya sektöründe tasarım ve üretim açısından öncü rol oynayan MODOKO olarak ziyaretçilerimize ve firma sahiplerine daha konforlu, cazip ve yaşam kalitesi yüksek bir ortam sunabilmek adına öğrenci proje yarışması başlattık. Amacımız MODOKO’ya yeni bir yüz kazandırmaktı. Çalıştay sonrasında MODOKO’nun kamusal açık alanlarını, giriş kapılarını, taşıt ve yaya yollarını, otoparklarını yenileyeceğiz. Genç beyinlerin yaratıcı bakış açısı ve bizlerin de tecrübesiyle, yepyeni bir MODOKO’yu ziyaretçilerimize sunma gayretindeyiz” dedi.

1969 yılında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteği ile kurulan MODOKO’da 150 bin metrekarelik alanda 350 önemli mağaza bulunmaktadır.  Her tarzda mobilya üreten ve kişiye özel tasarım yapan birçok firmayı da bünyesinde bulundurarak yaşam alanlarını daha özel kılan MODOKO, doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 35 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. MODOKO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan’dır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ