Demokrat Zafer

MECİDİYEKÖY MEYDANI’NIN YENİ KİMLİĞİNE REYNAERS İMZASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yenilenen ve çevresi tekrar düzenlenen Mecidiyeköy Meydanı’nın iki şeffaf yapısında Reynaers Alüminyum Sistemleri uygulandı. Bu yapılardan biri ‘İstanbul Kitapçısı’, diğeri ise ‘Mecidiyeköy Sanat’…

İyi bir planlama ile tamamen yenilenen ve modern bir çehreye kavuşan Mecidiyeköy Meydanı, iki yeni şeffaf yapısıyla dikkatleri çekiyor! Meydanda yer alan “İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat” yapıları. Modern mimarisi ve şeffaflığı ile öne çıkan bu iki yapıda da Reynaers Alüminyum’un imzası var. Reynaers’ın proje özelinde tasarladığı sistem aracılığıyla geniş şeffaf yüzeyleri olan sergi alanı ve kitapçı, meydanla ilişki kuracak şekilde tasarlanmış.

Tamamen alüminyum ve cam malzemeden oluşan “İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat”, sadece gündüzleri değil, içerideki aydınlatma sistemiyle geceleri de şeffaflığını koruyor.

İstanbul’un en işlek meydanlarından olan Mecidiyeköy, ilk yenilenen meydan olma özelliğiyle de örnek proje. 24 saat işlek olan meydanı kullanan ve civarda vakti olan herkese hitap eden bu iki yapı sayesinde sergiler ziyaret edilebiliyor, oldukça fazla seçeneğin bulunduğu kitapçıda vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Yapılar sayesinde meydandaki kültürel aktiviteler de takip edilebiliyor.

PROJELERİN KÜNYESİ:

Uygulayıcı: Başkent lüminyum
Yatırımcı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Mimar: 
Caps Office (mimari & kentsel tasarım), Kaat Architects (mimari uygulama projesi)
Reynaers Aluminyum Sistemler: Giydirme Cephe | CW-50, Kapılar | ML 8 XL Pivot Kapı

Fotoğraflar: Orhun Ülgen Works

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ