Demokrat Zafer

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Seçimleri Gerildi!

BAOB’da düzenlenen TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı 18. Olağan Genel Kurul gerçekleşiyor.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin BAOB’da gerçekleşen 18. Olağan Genel Kurul‘u Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Sol Parti il Başkanı Uğur Kurt, CHP Bursa Miletvekili Erkan Aydın ve CHP Bursa Miletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan‘ın da katılımıyla gerçekleşiyor.

Başkan adaylarının açıklanacağı Genel Kurul’da mevcut yönetimin devamı olan katılımcı mühendislerin grubu mavi listede, demokrat mühendislerin olduğu grup kırmızı listede yer alıyor.

Mavi listenin başkan adayı Burak Özgen ile kırmızı listenin başkan adayı Ayşegül Durmayaz seçim adayı olarak yarışacak.

Divan Başkanı olarak 64 oy ile Neriman Usta seçildi. Divan heyeti oy çokluğuyla kabul edildi.

EMO Başkanı Mehmet Can, başkanlık döneminde gerçekleşen etkinlikleri ve projeleri aktardığı çalışma raporunu okudu.

Çalışma raporunun içerisinde temsilcilik ziyaretleri, kurum ziyaretleri, teknik geziler ve sosyal etkinlikler, TMMOB Yasa Tasarısı Toplantısı, çevrimiçi seminerler gibi konular paylaşıldı.

Genel Kurul’da konuşma yapan Turgay Erdem bugüne kadar yapılan çalışmaları çok güzel ve anlamlı bulduğunu belirterek 17. yönetim kuruluna teşekkür etti.

Belediye Başkanlığı görevi öncesinde akademik odalar üyesi olduğunu söylerken seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Yeni gelecek yönetim için de başarılar diledi.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise aynı zamanda Bursa Tabip Odası üyesi olduğunu belirtirken akademik odaların çok önemli olduğunu, akademik odalara yeteri kadar değer verilmediğini söylerken odalar arasındaki işbirliğinin de artması gerektiğinin altını çizdi.

SOL Parti  Bursa İl Başkanı Uğur Kurt seçimin demokratik bir ortamda gelişmesini söylerken enerji başta olmak üzere bütün kamu kurumlarının özelleştiğini ve bunu savunmadıklarını belirtti.

Seçimin hayırlı olmasını diledi.

EMO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ ise yaptığı konuşmada, 17. dönem görev yapan yönetim kuruluna, denetçilere ve komisyonda görev alan şube çalışanlarına teşekkür etti.

Özdağ ülkenin ekonomik durumunu yorumlarken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre 2021 yılında hayatını kaybeden 2170 işçi olduğunu belirterek mesleki anlamda kurulun daha üretken ve başarılı olmasını temenni etti. Son 10 yılda hayatını kaybeden kadın sayısının 2534 olduğunu belirten Özdağ, tüm ölen işçi ve kadınları anarak temel hak ve özgürlüklerin üstünde durulması gerektiğini ifade etti.

Yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını, başarılara ulaşmasını diledi.

SALONDA GERGİNLİK

Peyjaz Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü‘nün konuşmak için söz istemesi üzerine, makam sırasına göre söz verileceğini söyleyen Divan Kurulu Başkanı Neriman Usta ve Yörüklü arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik sonrasında kuruldaki katılımcılar ve Yörüklü arasında tartışma meydana geldi.

Tartışma Divan Kurulu Başkanının 10 dakika ara vermesiyle sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ