Demokrat Zafer

Pultrüzyon Makineleri Büyük Önem Taşıyor

Sanayi devrimi ile birlikte dünya genelinde gelişen makineleşme, insan gücüne olan ihtiyacı azalttı. Makineleşme işlerin daha kolay yapılması ve zamandan tasarruf edilmesi ile ülkelerin gelişimlerinde önemli bir rol oynadı.
Türkiye’de tarımla başlayan makineleşme, daha sonra sanayi alanlarında da faaliyet göstermeye başladı. Yaşık Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tahsin Yaşık, makineleşme ile ilgili gelişmeleri aktardı: “Makineleşme, ülkemize hızlı gelişim sonucu büyüme ve kalkınma imkanı sundu. Hayatımıza giren makineler sayesinde insan gücü gerektiren işler daha kısa zamanda yapılarak verimli sonuçlar elde edildi. Günümüzde fabrikaların insan gücü ile 1 yılda yapabileceği işi, makinelerle birkaç günde yapmak mümkün hale geldi.”

Pultrüzyon Makineleri Büyük Önem Taşıyor

Pultruzyon, sabit bir kalınlığa sahip uzunluklarda güçlendirilmiş polimer yapısal şekiller üretmek için bir üretim prosesidir. Süreç, bir sürekli çekme tertibatı kullanılarak bir ısıtılmış çelik şekillendirme kalıbı boyunca hammaddelerin, bir sıvı reçine karışımının ve takviye edici cam elyaflarının çekilmesini içerir.

Çanakkale’de faaliyetlerine başlayan Yaşık Makina, 15 yıldır proje çizimi ve üretim makineleri tasarımı başta olmak üzere makine imalatı, montaj, servis ve yedek parça tedariği gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Yaşık Makina Türkiye’ye katma değer sağlayacak özel projeler ile makine imalatı yapıyor. Özellikle kompozit üretimi ve pultruzyon makineleri üzerinde yoğun AR-GE çalışmaları gerçekleştiriliyor. Böylelikle Yaşık Makina, Türkiye’nin hizmet kalitesini Avrupa standartlarına ulaştırıyor.

Yurt Dışında da Tercih Ediliyor

Yaşık Makina Türkiye’deki faaliyetlerinin dışında yurtdışına da marka ismini duyuruyor. Yurtdışına da makine üretimi ve hizmeti sunan Yaşık Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tahsin Yaşık konu ile ilgili açıklamada bulundu;“Örneğin İtalya makineleşmedeki başarısıyla tüm dünyada takdir görmektedir. İtalya’ya otomatik kutu kapatma makinesi gönderdik. Türkiye’den bir marka olarak bizim İtalya’ya makine satıyor olmamızdan gurur duyuyoruz. Bununla birlikte Irak ve Azerbaycan’a seramik, granit, mermer kesim ebatlama makineleri gönderiyoruz. İngiltere, Rusya, Katar, Türkmenistan, Nijerya, Moritanya’ya ya da makine ihracatımızı gerçekleştirdik.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ